Сурогат мајка?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
divine напиша:
Не, но останувам на мојот став и понатаму. Што ми се нафрливте толку сите како да е грев или невозможно тоа да може некој човек да го направи? Секако дека звучи нереално, ама само си кажав тоа што мислам дека можам да го направам ... не мора да ми верува никој уствари:)

Јас не ти се нафрлив туку само прашав, бидјеки да го кажеше тоа сегашна мајка не ке ме зачудеше, но некој кој сеуште не го сетил тоа чувство и нема сопствени деца ме зачуди искрено...ништо не е невозможно...но мислам дека е малку стреинџ, ако може така да се изразам да го стори тоа некој кој сеуште нема сопствени деца...од други причини.:kafe:

Јас ја молев сестра ми да биде сурогат мајка пошто она има искуство со деца(два ужасно темпераментни синчиња) :bip: :bip: :je: ама не ми успеа па морав ја сама да се снаогам:lud: :wub: Абе на волкот му е дебел вратот зашто сам си ја врши работата:blabla: :blabla: :blabla: :blabla:

Eleonora_cat напиша:
Јас ја молев сестра ми да биде сурогат мајка пошто она има искуство со деца(два ужасно темпераментни синчиња) :bip: :bip: :je: ама не ми успеа па морав ја сама да се снаогам:lud: :wub: Абе на волкот му е дебел вратот зашто сам си ја врши работата:blabla: :blabla: :blabla: :blabla:
Ти си шмизла со големо Ш.Или подобро кажано лигла со големо Л.По постовите кои што ти ги прочитав,и твоето размислување.
Рагањето и не е топлку страшна работа,и не одзима толку време колку подигане на една личност.

Nikogas ne bi bila surogat majka. Ne za drugo, mislam deka vo tekot na tie 9 meseca ke pocnam da custvuvam majcinska ljubov i povrzanost, i koga ke go rodam ne veruvam deka bi mozela da go dadam na drugi luge da go cuvaat.
Humana sum, no so granici.

Сурогат мајка. ДА..
Има толку многу парови кои страдаат и не можат да си добијат едно мало сонце би без никаков проблем.. Би го чувала 9 месеци под срцето би им го дала и би била многу посреќна ем што ќе родам сонце ем некој ќе го сака и ќе биде срекен.. Себичноста е лоша работа. Не дај боже да дојдам во оваа позиција да патам за дете, затоа би ако можам да ги родам за себе. Така да знам дека се почиња со размислување тешко мајка да се одели тра лала зависи од погледот на светот.. Така да децидно ДА.

НЕ!Зато шо знам дека многу ќе се приврзам за детето,шо на крај и нема да можам да го дам.Не дека нема да сакам,туку зашо нема да можам,премногу ќе го засакам, 9 месеци не се малку,да носиш живот во тебе,да почувствуваш дека е твое,и на крај да го предајш на некого...Е не можам,богами...! 8)

Тие жени што се одлучуваат да бидат сурогат мајки всучност принесуваат голема жртва, но ја компензираат со мислата дека некој кој нормално воопшто немал среќа да има дете одеднаш има и со тоа станал многу посреќен човек. Значи чинот на „Сурогат мајка” еден од најврвните хумани чинови што може некое женско суштество да ги направи , ретки се таквите , и да не бидам погрешно разбран со ова не викам дека сите останати не се хумани.
А парите мислам дека повеќе се ако еден вид психолошко откупување на парот чиј дом одново заживеал со млада крв, бидејќи сум сигурен дека ако парот воопшто ништо не и даде за возврат на сурогат мајката ќе има чувство на должност кое ќе ги гони до крајот на животот.
Затоа не би рекол дека сурогат мајката го продава детето, иако постојат и такви мајки, кои јас би сакал да ги етикетирам како немајки.

Нема оправдување за таква постапка.. Мајката да го даде детето на други...

Почкарт ситуација не може да постои.. нема никаква храброст ниту пак хуманост.. не заебавај..

мајка да се откаже од свое дете затоа што некој друг нема..
освен за пари, нема друга основа за да се прави вакво нешто..
мислам еве например, нека си роди некоја жена дете, па овие нероткиве, нека учествуваат во животот на детето..тетка, вујна, помагаат, се ангажираат..
Сите оние кои велат дека би го направиле тоа, ме интересира колку од нив се мајки..
Мајка нема шанса да даде своеволно, без некоја егзистенцијална причина свое дете..

Никола напиша:
Нема оправдување за таква постапка.. Мајката да го даде детето на други...

Почкарт ситуација не може да постои.. нема никаква храброст ниту пак хуманост.. не заебавај..

мајка да се откаже од свое дете затоа што некој друг нема..
освен за пари, нема друга основа за да се прави вакво нешто..
мислам еве например, нека си роди некоја жена дете, па овие нероткиве, нека учествуваат во животот на детето..тетка, вујна, помагаат, се ангажираат..
Сите оние кои велат дека би го направиле тоа, ме интересира колку од нив се мајки..
Мајка нема шанса да даде своеволно, без некоја егзистенцијална причина свое дете..
Се согласувам во целост.
Тука не е пристапна ни храброста ниту пак хуманоста.
Лично за мене не е преработливо.

Nikogas !
Mislam deka za 9 meseci i kamen srce da imas ke razvies custva kon deteto sto rasti vo tebe ,i posle nema predomisluvanje samo bolki.
Zalam ama ne se zrtvuvam za nikogo i mojot zivot vredi malce , mislam deka takov potez trauma za cel zivot bi mi ostavil

Ја барав темава ја најдов..
Морам да искоментирам..
Гледам малку од вас разбираат што е сурогат и се згрозуваат на самиот чин... Мајка да даде свое дете.. алооо не мешајте баби и жабиии.
СУРОГАТ Е:
Можност кога девојтата не може да роди..
Се договараат еден пар маж и жена да побараат некој дали ке може да им износи здраво право дете.. Не мешајте материјалност поткуп мое твое.. Како што гледам себичноста убива кај многу луге и се уште е балкан за да се размислува било како..( шо ке кажат комшиите бе )

Болката за немање деца е огромна.. со текот на времето може и ке сватите..
Е сега тој брачен пар наога здрава права девојка која сака да им подари рака и помош..

Се зима јајце клетка од жената, која јајце клетка носи нејзини хромозоми, ДНК гени итн да не тупам со анатомија..
Се зима сперматозоид од мажот кој ги носи сите карактерни особини на мажот ДНК гени хромозоми итн..
Ги оплодуваат и сместуваат во матката на здрава права жена..
Во текот на тие 9 месеци со самото растење обликување и развивање на детето бебето си ги развива сите особини од мајката и таткото , а од сурогатот влече само минерали витамини калциум и вода.. Значи нема никаква допирна точка со жената која го носи, она му е само домакин да донесе здраво дете на свет..
Ретко кој се подлегнува на ваков подвиг, се ствара приврзаност нормално мрда живее во утроба, но се е до главата.. Доколку се договорите како еден хуман чин ке си го гледа после и ке го поклони со задоволство, не покони даде пошто не е воопшто нејзино пошто била домакин само..
јас лично би помогнала на секој што ми значи многу, без пардон..

Мислам дека и сега нема да сфатат луѓево, ама барем убаво им објасна, па можат да не се толку навредливи кон тие што би го прифатиле ваквиот чин. Сите се фатиле за тоа ако го носат тоа дете во нивниот стомак, од одма значи дека е нивно ... како којзнае колкава трагедија да е.
Туку ај да не грешам пред време, да оставам простор да се доискажат останатите, или па можеби да сменат мислење тие што веќе се изјаснале.

Не би била сурогат мајка,хумана сум али ова не би го издржала! Мислам дека за тие 9месеци многу ќе се приврзам за тоа суштество што расте во мое,разделбата после ќе биде повеќе од болна!

Мислам дека не би можела да бидам сурогат мајка. Не дека не сум хумана или од некои себични причини, едноставно, како што напишаа неколку погоре, нема да можам да се одделам од бебето, од тоа суштество што сум го носела 9 месеци во утробата. Ќе испаднам посебична ако го родам, а да не го дадам. А верувајте, нема да можам да го дадам за ниедна сума на пари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom