Сурогат мајка?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ima zeni koi prifacaat takvo nesto,najcesto pod izgovorot deka siromastijata gi naterala na toa da se otkazat od deteto,za da prezivee ostatokot od semejstvoto. Pa imame neli nekolku takvi,i na TV,izvikani slucai.
Aj majkata ke se resi da se lisi od bebeto za pari,ama kako li mozat da ziveat so kupoprodazbata,tie sto go kupile.
Se izvinuvam,izrazite se grdi,ama i postapkite se takvi.
Ne mozam da gi razberam nitu ednite,nitu pak drugite.
Mozam se da kupam so pari,ama potomstvo tugjo-NE!!! Srecata so pari ne se kupuva.-lici na edna narodna,ama taa narodnata ja pisuval nekoj sto doznal deka e taka!

Добро де, не е се до парите секогаш. Нели сме луѓе, не би направиле нешто такво од хуманост? Од љубов кон некој близок кој гледаш дека пати, а ти веќе имаш деца и можеш да го сториш тоа и за нив? Па и како да одбиеш ако те замолат?
Мене би ми се скршило срце ... не би можела да сум толку јака и да одбијам таква голема молба... :(

Ubavo od tebe sto humanosta ti e vo dushata.Samo se prasuvam kade ke ti bide posle dushata,ako go dadesh toa shto od dusha ti izleguva? Ne veruvam deka ke mozes da se odvis od nego.
Bi im pomognala ti na tie lugje i na drug nacin,veruvaj mi.:)

Не би сакала да се најдам во таква ситуација дека потполно разбирам колку е тешко. Но кога замислив кому би помогнала се сетив на брат ми, сестра ми ... дефинитивно колку и да ме боли после тоа, ќе им помогнам (пу пу сестра ми веќе има две најпрекрасни девојчиња). Би се тешела со тоа дека детето би било плод од семе на мајката и таткото, чувано и растено кај мене под срце (како што кажа Наташа) ... колку и да е лошо местото кај што ќе ми оди душата ако помогнам, нема да е полошо од другото ... кај што би ми била ако одбијам ... :(

Јас не сум слушнала за ваков случај кај нас. Има некој информација околу ова?

FortunE напиша:
Јас не сум слушнала за ваков случај кај нас. Има некој информација околу ова?
За каков случај прашуваш Форчун?
Ако зборуваме за случајотшто го посочи Дивајн, ги има многу.И не знам колку може и смее да се спореди со платена сурогат мајка, за која зборува Наташа. Такви, не верувам дека има, барем не јавно.

Ima.I toa oficijalno go prefrlaat staratelstvoto vrz rodninite.Podocna i mu ja kazuvaat vistinata na deteto. No,toa e vece nesto drugo.Togas se ispocituvani site zakonski normi so cel zastita na interesite na deteto,no i na staratelite,na krajot i na bioloskata majka.
Ima. Vo Centarot za socijalna rabota ima prilicen broj na vakvi slucai. Uslovot e da mu se soopsti na deteto,za da ne nastanat nesakani posledici koga ke porasne (ljubov,vrska,brak megju rodnini i slicni..pu..pu..nedaj Boze situacii)

Дивне прочитав како си напишала дека сме запнале со тоа-мое дете... па ако расте во мојот стомак е мое дете...и никад не би го дала..

Dani^^^ напиша:
Дивне прочитав како си напишала дека сме запнале со тоа-мое дете... па ако расте во мојот стомак е мое дете...и никад не би го дала..

Твое си е дали би прифатила или не, но детето делумно е твое ... во тебе е оплодено вештачки со друго семе и јајце клетки ...

divine напиша:
Твое си е дали би прифатила или не, но детето делумно е твое ... во тебе е оплодено вештачки со друго семе и јајце клетки ...

Да да,те разбирам за тоа ама мислам дека (од тоа што имам слушано од жени што родиле деца) дека врската која што се создава со бебето додека е во стомакот на мајката е многу силна и затоа толку многу мајки се премислуваат во последен момент за давање на бебето.Верувам дека и така би било со мене...

divine напиша:
Абе сите сте запнале мое дете, мое дете ... не сте вие биолошка мајка при тој чин ... ваше е само да го носите и родите, убаво ви кажа Влад.
Јас би била сурогат мајка но само ако се работи за некои мои блиски луѓе, значи не за некоја сума на пари од непознати, или општо од немање што да правам па да ми е тоа хоби или бизнис.
Како што кажа Ацева, да гледаш некој твој близок како се мачи да има дете, а сака многу ... зошто да не би му помогнала? А децата што се посвојуваат, не дека треба цел живот да останат без дом, но во овој случај парот што го бара тоа ... барем го бара од вас, ве знае, а и ќе има по нешто нивно во тоа дете, некој ген итн. :)

дивајн само едно прашање: си родила ли дете досега???:kafe:

Allita напиша:

Смеам јас да прашам која е целта на прашањево?

Aceva напиша:
Смеам јас да прашам која е целта на прашањево?

Па смееш зошто да не...:)
Целта е муабетот на дивајн дека би била сурогат мајка, па сакав да знам дали го има сетено чувството на носењето на дете и рагањето да дете. Или муабетот е онака би била од хуманост за блиски како сестра брат и сл.:kafe:

Секоја жена која што сака може да биде сурогат мајка, ама мојата жена дефинитивно не.

Allita напиша:

Не, но останувам на мојот став и понатаму. Што ми се нафрливте толку сите како да е грев или невозможно тоа да може некој човек да го направи? Секако дека звучи нереално, ама само си кажав тоа што мислам дека можам да го направам ... не мора да ми верува никој уствари:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom