Помош во врска со аудио драјвер

• Креатор на темата Креатор на темата Troj4e
  • Време на започнување Време на започнување

Troj4e

Знаменосец
Член од
24 април 2009
Мислења
157
Поени од реакции
4
звучен драјвер за asus p4v533-mx imam eden vinyl ac 97 codec combo driver ama nema zvuk ne znam sto e pomos

Кликни тука, пополни ги соодветно полињата и би требало да го најдеш соодветниот драјвер :toe:

а да те прашам сто е тоа модел во последното поле?

а да те прашам сто е тоа модел во последното поле?
Ако ги немаш драјверите за звучната картица најлесно ќе ги снимаш преку: my computer/ десен клик properties/ hardwere/ device manager// види кое ти недостасува (има прашалник) и оди горе во лентата и врз него направи update driver. sound video and game controlers
Вака најлесно би требало да се снајдиш,за да не бараш точен модел на интернет...

да те сваќам ама не го наога така

звучен драјвер за asus p4v533-mx imam eden vinyl ac 97 codec combo driver ama nema zvuk ne znam sto e pomos

Еве ти помош се надевам ќе ти биде од корист зашто и мене ми помогна кога јас барав драјвер.

Uniblue Driver Scanner 2009 | 2.8 MB | Rapidshare

Програм кој ви проверува дали драјверите ви се со постара верзија и автомацко симнување на нова верзија

windowslivewriterb982a1e80323-bd91driver-scanner-35.jpg

http://ewarez.com.mk/index.php/Softver/SeaMonkey/index.php?option=com_content&task=view&id=1293&Itemid=38

Uniblue Driver Scanner 2009 go imam mi dade drajver ama nemam zvuk mi pise se ured ne znam sto moze da mu e :S

aj ako saka da mi pomogne nekoj ke mu dadam remote starno nz sto moze da mu e pozz

Uniblue Driver Scanner 2009 go imam mi dade drajver ama nemam zvuk mi pise se ured ne znam sto moze da mu e :S

aj ako saka da mi pomogne nekoj ke mu dadam remote starno nz sto moze da mu e pozz

Друже, ѕирни тука (ако до сега не си разгледал) да видиш што има, а ако и таму нема ништо оди вака: Start > Десен клик на My Computer > Properties > Hardware > Device Manager и сеа во прозорот кој ќе ти се отвори кажи ми го точното и целото име на се што ти е со извичник или па ако не ти е мака стави еден скриншот и ќе ја наредиме некако работата :)

Едит: Гледам не си спомнал никаде ни оперативен систем... кажи и што оперативен систем имаш.

Друже, плочава p4v533-mx на асус сајтот ти пишува има Realtek ALC655 audio i drajverot tamu e za ALC655 Avance AC'97 Driver меѓутоа само за Win200/XP е драјверов. Ako si na Vista/Win7 симни го од realtek.tw сајтот овој за (Vista/Win7 (32/64 bits) Driver only, 30Мb) ili za Win200/XP toj od 18Mb.
Значи укратко немаш никаков "vinyl ac 97 codec combo driver" туку ке си бараш за ALC655 а тоа е Realtek аудио чип.Види тоа винилот може да го имаш и во Add/Remove programs па или од таму или од DeviceManagerot ке го деинсталираш.

eve nasniman drajver od driver scancer

xp operapiven sistem

ne go tupam ja samo prasuvam oti sega ima go taj i pak nemam zvuk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom