Предлог од јужните цигани

• Креатор на темата Креатор на темата kojoti
  • Време на започнување Време на започнување
Оваа се врти на еден од форумите задниве неколку дена

1) Greece recognizes FYROM with the constitutional name Republic of Makedonija and removes any reservations for Makedonija's accession to EU, NATO etc. Greece affirms and respects Makedonija's territorial integrity.
2) The Makedonci are identified as a distinct, South Slavic ethnic group with their own language (termed as Makedonski), heritage etc. exactly like the other modern Macedonian ethnic groups, e.g. Greeks, Albanians, Bulgarians etc. A modern Macedonian ethnic group is any ethnic group inhabiting the modern region of Macedonia (Region Makedonija in Makedonski).
3) RM affirms and respects the territorial integrity of the Hellenic Republic and specifically Greek sovereignty over the largest part of Macedonia Proper (Star Makedon in Makedonski, Gnisia/Archea Makethonia in modern Greek), the territory of the original, ancient Hellenic kingdom of the Macedon (Stari Makedoni in Makedonski, Archei Makethones in modern Greek). The exact boundaries of the part of Macedonia Proper under Greek sovereignty have been established in previous international treaties.

Ако темата не е за овде Модератори можете да ја преместите

Доколку ова е вистина ја лично би се загрижил, односно веќе сум!!!
Точката 1 е црвот на кој нашите кленови ќе загризат и ќе ја голтнат јадицата заедно со оловцето и тапата.
Точката 2 дава лажна логика како оправдување на ставот, но и нивната наводна конструктивност. Исто така, служи како мамец бидејки сеуште имаме голем број на излажани во нашето општество дека сме задкарпатски населувачи и силувачи на оваа територија. И ова ќе биде лесно лапнато.
Точката 3 заедно со претходните точки докажува дека предлогов има целина и не бил гром од ведро небо. Навистина феноменално изработена шема за убедување.

Ако се закачи некој клен на оваа јадица (а ќе се закачи) нашето население лесно ќе биде изманипулирано во верувањето дека ќе влеземе во ЕУ и НАТО и ќе почне да ни тече мед и млеко низ улиците. Воопшто нема да се осврне на тоа што се губи туку концентрацијата би била на некое наводно идно добро што би ни се случило.
Премногу политичка пропаганда е истрошена да се убеди нашето население дека без влез во ЕУ и НАТО нема да не` биде. Голем влог имаат дадено нашите политички партии за тој влез и доколку им се срочи ова како сериозен предлог има да скокнат врз него како млади мајмуни во сезона за парење.
Не потценувам никого туку реално си ги ценам работите. Будали, алчни, медиокритети со болна амбициозност кои суетно се држат до својата замислена интелектуална, а посебно материјална надмоќност врз останатите се тие кои би ги вршеле убедувачките процеси за прифаќање на предлогот. Без оглед на последиците. Не дека можат да ги видат туку заслепени од својата замисленост самите ќе бидат убедени дека го спасуваат македонскиот народ.
Од друга страна ги имаме оние кои свесно одат на конечно доуништување на македонецот иако по потекло се самите македонци.
На крај го имаме народецот. Оној кој е убеден дека е беден, дека нема, дека е сиромашен до степен да не може да си заработи и чека милостина од политички гарнитури кои му ветуваат дека ќе го нахранат. За да нема недоразбирање во овој пасус ќе наведам дека мислам и на оние припадници на нашето општество кои се имотни.

Самата дискусија околу овој предлог би укажал и покажал дека ние не сме народ со традиција. Со прифаќањето да се преговара за името е тоа веќе направено, но со ова новово едноставно самата расправа ќе потврди се што кажуваат грците. Ако првиот пат било грешка направена од „реформирани“ комунисти и не е огледало на желбите на народот. Со овој предлог ќе ги зацврстат своите позиции до тој степен што тешко ќе ги поместиме.

Доколку дојде предлогов на некаква расправа кај нас веднаш и без пардон нападнете ги тие што би дискутирале, а камоли тие што би го прифатиле. Штетата од кусогледоста многу ќе не чини.
Имајте на ум дека предлог може да се даде, но и да се повлече.

Поздрав:helou:

Za nekoj mesec EU i kompanija ke pocnat so ogromen pritisok vrz vladata na RM za potpisuvanje na nekakov dogovor so Grcka. Albancite ke bidat edni od glavnite igraci vo toj period i spored mene dokolku e vozmozno podobro da se napravi nekakov kompromis sega otkolku pod pritisok na Albanskite partii.

AJDE PODITNO SRBINOV BAN OD FORUMOV PLS.
Abe Srbinu aj ne go tupi tolku resete si ja vie rabotata kaj vas vo srbija i glej si ja sostojbata tamu ,a ne tuka.
So mi go gleas mene dvorov dali mi e cist koga tvojov e poln gomna od svinji,
a EU kolku saka neka pritiska narodot ke svati sto znaci EU togas jas se krstam da dojde denot koga MAKEDONSKIOT narod povtorno ke se vozdigne i ke pocne da misli samo za svoite interesi,a toa ke sluci bas togas koga EU ke pocne da ja pritiska vladata ,prvo nesto so ke se desi evropskoto pretstavnistvo ke stane pepel zaedno so fuere.

POZZ MAKEDONIJA SAMO NA MAKEDONCITE

AJDE PODITNO SRBINOV BAN OD FORUMOV PLS.
Abe Srbinu aj ne go tupi tolku resete si ja vie rabotata kaj vas vo srbija i glej si ja sostojbata tamu ,a ne tuka.
So mi go gleas mene dvorov dali mi e cist koga tvojov e poln gomna od svinji,
a EU kolku saka neka pritiska narodot ke svati sto znaci EU togas jas se krstam da dojde denot koga MAKEDONSKIOT narod povtorno ke se vozdigne i ke pocne da misli samo za svoite interesi,a toa ke sluci bas togas koga EU ke pocne da ja pritiska vladata ,prvo nesto so ke se desi evropskoto pretstavnistvo ke stane pepel zaedno so fuere.

POZZ MAKEDONIJA SAMO NA MAKEDONCITE

Ajde da go vidime toj pepel, neznam samo sto cekas neli sledis sto se slucva ?

Мислев за доказите за Македонија и потеклото на името,повеке немам што да ти објаснам остани ни си во темницата,и барај друг да ти помогне за поврзаноста со еврејската ѕвезда и дадранците,која е целта.Остани си ти поголем шарлатан.

Хи хи, секако. Изгледа вака се одвивале работите:

Александар Македонски не умрел туку бил пренесен да владее со Атлантида.

А Атлантида уствари не била остров туку голем вселенски брод кој пловел по морето (океанот).

А вонземјаните најмногу контактирале со евреите, кои за свој знак ја имаат давидовата ѕвезда.

А не е ни случајно што името на АЛександар и името на АЛбанците почнуваат со истите две букви „АЛ“.
Според тоа АЛександар е ем албанец ем македонец.

А бидејќи Скопје го формирале Дарданците, од тоа следи дека грбот е автентичен грб на дарданецот-албанец-македонец-скопјанец-евреин Александар Македонски.

По, по, по - дај бапни го уште и сонцето од Кутлеш на грбот и ќе биде уште поавтентичен.

На таков начин уствари предлогот на гејците да се викаме Македониџа си доаѓа на место. Се е турли тава, па и македониџа.

:uvo:

А визи ќе ни укинат?
:nenene:

Сто сакис па тис, ас дадос претлох са нова грцки богиња

kolllhmenos02in7.jpg

BAKOJANI ZA "KATIMERINI"

Reshenie za sporot so imeto samo bez terminot Makedonija

"Pod zaemno prifatlivo reshenie za sporot so imeto Atina podrazbira naziv shto vo sebe nema da go sodrzhi terminot Makedonija", izjavi grchkata ministerka za nadvoreshni raboti Dora Bakojani vo intervju za vesnikot Katimerini. "Grcija ne prifakja imeto na nashiot sosed vo sebe da go sodrzhi terminot Makedonija ili negovi modifikacii, poradi toa shto taa zemja ne smee da se pomesha so drugite geografski oblasti shto se narecheni Makedonija, odnosno so grchkata Makedonija ili so nejziniot del vo Bugarija", izjavi Bakojani. Sheficata na grchkata diplomatija dodade deka Atina kako mozhni reshenija bi prifatila razlichni iminja so koi, kako shto veli, "PJRM vo vrska so terminot Makedonija kje se stavi samo kako geografsko podrachje". Taa istakna deka ochekuva poddrshka vo naogjanje najsoodvetno reshenie od grchkata glavna opoziciona partija PASOK.
Katimerini komentira deka istekuva vremeto za reshavanje na sporot megju Atina i Skopje, pri shto grchkata strana e podgotvena za "fer-kompromis" za naogjanje zaemno reshenie. "Istovremeno, Atina e cvrsto reshena da go iskoristi svoeto oruzhje vo NATO - pravoto na veto, ako Skopje i ponatamu ne otstapi od svojata pozicija", dodava vesnikot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom