Македонија ќе се исчезне, Охридскиот договор целосно е уништен

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Тачи: Охридскиот договор целосно е уништен

Тачи бара нов договор меѓу Македонците и Албанците, Охридскиот вели, го уништија апетитите на Владата на ВМРО-ДПМНЕ.
Неиздржливо, според лидерот на ДПА, е славизирањето на секоја педа. Предупреди сите кои сакаат да ја уништат албанската политика, која е за НАТО и ЕУ, ќе се соочат со порадикални и поекстремни политики.
Загрижен е од чувството на паника кај Албанците.
„Апсолутно никој не ќе може да ни стави хипотека дека ние сме виновниците што оваа држава може да исчезне. Виновниците се на друга страна“, рече Тачи, претседател на ДПА.
Остави отворена врата за соработка со СДСМ на Црвенковски. Со ВМРО-ДПМНЕ нема да коалицира никогаш додека е Груевски на чело на партијата, за Тачи е дегутантно и смешно да ја коментира улогата на ДУИ во власта.
Им предвиде исчезнување од политичката сцена, но со слободно паѓање, иако вели тоа не е добро за Албанците.
„Они веќе апсолутно не постојат политички, не се искусни, кога ќе паѓаат - ќе паѓаат со слободно паѓање“, вели Тачи.
На инаугурацијата на новоизбраниот претседател Ѓорге Иванов ДПА нема да присуствува, Тачи вели нема што да му каже, но и нема што да чуе од него.
За него Иванов е избран со гласовите на Македонците, од Албанците за него гласале само семејствата на Ахмети и на Селмани.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=108231

bla-bla-bla

I vo Kosovo prvin se baraa prava , potoa Republika vo ramkite na Jugoslavija , pa potoa samostojna republika ;)

Македонија има безбедносен и стратешки договор со САД и Турција, така да вие Албанците можете само да се сликате:toe:

Македонија има безбедносен и стратешки договор со САД и Турција, така да вие Албанците можете само да се сликате:toe:

Тие стратешки договори не важат за Албанците, немај гајле:toe:, освен тоа не се плаши па ти, одма да ни даеш до знаење дека имате некојси договори со америка или турција:vozbud:, нема да ја делиме државата:toe:, ке ја споделиме заеднички , со македонците, ромите, турците, бошњаците и др.:smir:

Јасно ти е каур, што сакам да ти кажам!​

Koj so gjavolot tikvi sadi od glava mu se krsat!!!!!!!!!!!!!

Poleka ama sigurno izleguvaat na videlina vistinskite aspiracii za koi odsekogas znaevme deka gi imaat Albancite , a tie toa go prekrivaa so nekoi si covecki i raznorazni drugi prava.
A za ona za bezbedonosniot i strateskiot dogovor so SAD mozeme samo so toj dogovor koj voopsto ne postoi da go iskoristime kako toalet hartija i za nisto povekje.
Dokolku samite ne sme vo moznost da se branime i zastitime nikoj drug nema da go stori toa za nas i zatoa nemojte Makedonci da se zalazuvate deka nekoj ke ni pomogne na bilo koj nacin , a posebno ne SAD koi se mentori i podrzuvaci na golemoalbanskiot separatizam i sovinizam vo izminative 30 godini.

Kaj se sea onie so ustata ja ispokrsija od opravduvanjeto na cinot na priznavanjeto na kvazidrzavata "kosoves" i deka so toj cin konecno vo regionot ke nastapel mir i blagosostojba????????
Kaj se onie od vladata so ko placipicki go storija toa sto go storija i go priznaa "kosoves" pod okrilieto na nokjta sramno i bez nikakvo dostoinstvo , a po zelba na Amerikancite samite sebesi si ja zakucavme poslednata sajka vo nasiot kovceg so cinot na priznavanjeto na "kosoves" od nasa strana.

Sramota golema za site nas vo Makedonija si navlekovme i nisto od toa nema da ne iscisti a za sorabotkata so amerikancite na steta na drugite sosedi doprva ke gi probuvame plodovite na taa sorabotka so SAD.

Za nas ke vazi onaa pogovorka sto ja napisav na pocetokot od postov koja e celata vistina za ona sto nam vo Makedonija ke ni se sluci zaradi nepromisleni potezi i politiki koi gi napravivme zaradi tugji celi i interesi.

:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa:

Еден кажал нешто и сега сите Албанци збеснаа на форумот, а вие мои браќа Македонци по нивен памет тргнавте!

Зарем не ви е јасно дека им ги храните мегаломанските идеи така?

Кој што ќе земе и со што ќе остане само времето ќе покаже.

Зошто што станува збор за делење на Македонија, веднаш Албанците тука на форумот скокат?... (хинт, хинт).

A be Taci epten pocna magla da prodavs, ovaa izjava tie kolku da gi izlazis albacite za da se zdruzis so Braneta, zasto lugeto gi znaat tvoite izjavi koga tvrdese deka nikogas nema da se druzis so Brane. A toa za podelba bez silenje tesko ke odi, vreminata se smenati ama uste ima luge koj pagaat na prodavanje magla.

Па па Тачи, мислам дека ти ке исчезнеш:helou:

Шиптараана никако да умукне.

епа на крај, ако на албанците не им се допаѓа животот во Македонија, правац запад и северо-запад...тоа е...
Не провоцирај дете остај нека твојот мозок созрее и после јавувај се на вакви теми.Како не те научиле постарите оти со оган не се игра.

Голем к*р што рекол Тачи, нормално дека во иднина ке чуеме вакви изјави, пошто неговата партија е во тотален колапс, и не знае каде му е сопствениот гз:toe:, дека некои работи не одат како што треба, не одат, дека треба да направиме нешто за да ги решиме овие проблеми треба. :helou:
Е ова е цела бургија.Кога паѓа рејтингот на Ал.партии спасот го гледаат во радикализација.ДПА ќе ја доживее судбината на ПДП.Остана човек партија.

Тие стратешки договори не важат за Албанците, немај гајле:toe:, освен тоа не се плаши па ти, одма да ни даеш до знаење дека имате некојси договори со америка или турција:vozbud:, нема да ја делиме државата:toe:, ке ја споделиме заеднички , со македонците, ромите, турците, бошњаците и др.:smir:

Тие стратешки договори важат за сите.Потписите се ставени од сите.Не сте повеќе привилегирани и сами знаете дека повеќе неможете да се понашате како разгалени дечиња.Интересите големите сили донекаде ги задоволија и повеќе нема да ве галат.И никој не се плаши од некакви поделби.Изгледа дека некој на форумиве не го сватил тоа и уште живее со надеж дека еве кога сакаме можеме тоа да го направиме.Ако беше за делење тоа ќе се направеше во 2001,кога Албанците се бореја за "човековите права".

Хотмаил слушај. Никогаш не сум бил против албанците , и не сакам да бидем имам многу пријатели од албанскиот етникум во МАКЕДОНИЈА.
Прво не и треба договори на Македонија за да ве ебе вас Албанците.
Второ нема да доживееш да ја видиш Македонија поделена.
Трето со вас немаме ниту еден договор, и не почитуваме ниту еден договор. Ова со вашите права што ги имате е чисто од човечност и хуманост кон вас како луѓе.
Затоа полека не летајте со чавкава на знамето ваше. Полека
Поздрав.

.

Da bese do delba zosto ne prifati Ali Ahmeti da ja podeli so Lupco Georgievski koga bese vojnata znaci i niv nesto ne gi odgovara da ja delat .....
A zosto da ratuvaat sto nemaat sega bas me interesira ako e za teritorija tesko ce bide ce ima mnogu mrtvi i na dvete strani mnogu ludje ce umrat da se desi ovaa a koga ce umres ce te zalat tri dena i toa e toa podobro e da zivees spored mene i da se pravis junak na internet
Mene ne mi e jasno zosto sakate da umrete prebrgu pa amerikancite so osiromaseniot uranium vece go storija toa samo se ceka da projde nekoe vreme za da pocne da deluva vo nasite organizmi uraniumot

До сите припадници на Џиптарланд:Ако не ви одговара Македонија,близо јет Косова,уште поблизу и мајка Шќиприја...Така да или помирете се со тоа што сте,или ке пукне ,,Нова зора и за нас,,...

Зошто бе да не,и јас сум видел такви многу реченици,како на пример Македонија земја на два народа,Македонија ке исчезне,Албански јазик официјален на ниво на држава и др.

Точно е дека нештата што се случија през 2001 година,беа резултат(покрај многуте фактори) и на албанофобијата од страна на Македонците...

Но,сега гледам дека и Албанците почнуваат со феноменот,наречен Македонофобија.

А,таа(македонофобијата) да не биде клучен фактор со негативни последици за нив...:toe:
Не знам,нека му ја мислат....

Види вака, Хитлер, албанците не ги гибаше, ама вас словените ептен ве сакаше да ве гледа групно да се туширате, затоа полека со слики

Затоа Словените му ги избричија брковите на Хитлер и на неговата ``ариевска раса``. Да не потсетувам дека 90% од Албанците беа колаборатори во таа војна, познати како Балисти. И кога изгубивте тие ``Словени`` пак ви дозволија да останете и да живеете во оваа земја, за разлика од Грците( алал да им е) кој за 2 недели ве протераа сите во Албанија. И место да бидете благодарни вие се однесувате како разгалени деца. Е ама ние заборавивме дека разгалени деца само стап ги смирува.:toe:

Еден кажал нешто и сега сите Албанци збеснаа на форумот, а вие мои браќа Македонци по нивен памет тргнавте!

Зарем не ви е јасно дека им ги храните мегаломанските идеи така?

Кој што ќе земе и со што ќе остане само времето ќе покаже.

Зошто што станува збор за делење на Македонија, веднаш Албанците тука на форумот скокат?... (хинт, хинт).

Никој не е збеснат вие самите таква дискусија почнавте, во почетокот на темата не постираа албанците, некои од твојот етникум почнаа да серат кон албанците затоа што Тачи давал некоја е*бана изјава, и никој од нас не спомна делење на државата, вие самите одма ги употребувате тие термини кога станува збор за албанците.

Хотмаил слушај. Никогаш не сум бил против албанците , и не сакам да бидем имам многу пријатели од албанскиот етникум во МАКЕДОНИЈА.
Прво не и треба договори на Македонија за да ве ебе вас Албанците.
Трето со вас немаме ниту еден договор, и не почитуваме ниту еден договор. Ова со вашите права што ги имате е чисто од човечност и хуманост кон вас како луѓе.
Затоа полека не летајте со чавкава на знамето ваше. Полека
Поздрав.

Прво за болдираното, видовме дали ви требаат договори или не, за тоа е дикутирано многу.:smir:
Што се однесуваа до второто, ке доживеам или не, ич курот не ме боли, голема албанија или голема македонија воопшто не е важно за мене, важно да гледам перспектива во иднина на оваа држава.
Трето (Рамковниот Договор). и
Четврто да ти биде јасно, дека ти или било кој друг од вас не сте ми дале ништо, да ве прашавме вас никогаш ништо не би земале(човекови права). Значи за овие човекови права, што ти ги викаш како еден вид хуманост, некој платил со својот споствен живот, и немој да ми велиш дека ти си ми дал нешто, запамти еднаш за секогаш, сме ПЛАТИЛЕ ЗА ТИЕ ПРАВА.

Тие стратешки договори важат за сите.Потписите се ставени од сите.Не сте повеќе привилегирани и сами знаете дека повеќе неможете да се понашате како разгалени дечиња.Интересите големите сили донекаде ги задоволија и повеќе нема да ве галат.И никој не се плаши од некакви поделби.Изгледа дека некој на форумиве не го сватил тоа и уште живее со надеж дека еве кога сакаме можеме тоа да го направиме.Ако беше за делење тоа ќе се направеше во 2001,кога Албанците се бореја за "човековите права".

За ова болдираното можеш да ги прашаш овие твоите кои што многу сакат да дискутираат на ова тема.:helou:

Никој не е збеснат вие самите таква дискусија почнавте, во почетокот на темата не постираа албанците, некои од твојот етникум почнаа да серат кон албанците затоа што Тачи давал некоја е*бана изјава, и никој од нас не спомна делење на државата, вие самите одма ги употребувате тие термини кога станува збор за албанците.

Прво за болдираното, видовме дали ви требаат договори или не, за тоа е дикутирано многу.:smir:
Што се однесуваа до второто, ке доживеам или не, ич курот не ме боли, голема албанија или голема македонија воопшто не е важно за мене, важно да гледам перспектива во иднина на оваа држава.
Трето (Рамковниот Договор). и
Четврто да ти биде јасно, дека ти или било кој друг од вас не сте ми дале ништо, да ве прашавме вас никогаш ништо не би земале(човекови права). Значи за овие човекови права, што ти ги викаш како еден вид хуманост, некој платил со својот споствен живот, и немој да ми велиш дека ти си ми дал нешто, запамти еднаш за секогаш, сме ПЛАТИЛЕ ЗА ТИЕ ПРАВА.

За ова болдираното можеш да ги прашаш овие твоите кои што многу сакат да дискутираат на ова тема.:helou:
Ма добро и од твојте има кој се изгорени да се фалат.Демек има резерва решенија кон север и запад.Треба мн.време за доверба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom