Македонија ќе се исчезне, Охридскиот договор целосно е уништен

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
еве нешто ми падна на ум.

вчераа тоа педерчето фуере беше во ресен на панел дискусија и вика дека за сите важни работи во државата ни требал консензус и компромис од политичките субјекти. И јас па си викам ако некои го земат за искрен таков став на европа кон внатрешниве прашања во Македонија, нели истиот може да го минираат за да ја оцрнат и наклеветат власта како еве со 63 пратеника не ферма ништо. еднаш сдсм го направи тоа со излегување од собрание, сега и овој игра на таа карта.

добро не ми е јасно зошто одиме на избори ако треба за одлуки во државав да се консултира некој што повикал на бојкот на тие избори и зад кого стојат 1/25 од населението во Македонија????

Треба максимално да се игнорира лицемерниот ЕУ бирократ.

Кој е бре Фуере да ни се меша во внатрешните работи на државата? Го прашал ли некој за мислење или е толку занесен што продолжува да се однесува како како империјален лорд.

Дали воопшто една работа направил за доброто на Македонците и Македонија?! Напротив, се' направил за да ни наштети.

Шут карта.

P.S. Тачи има да се стрпи додека дојде на власт повторно. Дали ДУИ ќе паднеле или не, тоа е само негов проблем, не е наш. Другото што го меле е мочање уз ветер.

pa normalno deka ne ste kako srbite...tie bea pohrabri od vas a pak ne mozea nisto...aj sega sporedi silata na drzavata na makedonija so onaa na srbija....

Не зезај ај прочитај се :pos2::pos2::pos2:
Работите стојат вака МАКЕДОНСКИТЕ МАЖИ КОИ БЕА НА ФРОНТ ВО 2001 ДЕЊЕ НЕ ШЕТАА СО ФУСТАНИ, НЕ ПЛАЧЕА ЗА СО АВТОБУСИ ДА ГИ ВАДАТ ОД БОЈНО ПОЛЕ ЗА ДА СПАСАТ ГЛАВА И НАШИТЕ МАКЕДОНЦИ ЗАГИНАА ВО ЗАСЕДИ, А НЕ ВО БОРБА ЛИЦЕ В ЛИЦЕ КО МАЖИ ШТО ТРЕБА ДА СЕ БОРАТ!!!
ЈАС СУМ ГОРДА НА МОЈОТ НАРОД ОВАА ДРЖАВА ИМА МАЖИ А НЕ ПЕДЕРЧИЊА ВО ФУСТАНИ!!!

Работите стојат вака МАКЕДОНСКИТЕ МАЖИ КОИ БЕА НА ФРОНТ ВО 2001 ДЕЊЕ НЕ ШЕТАА СО ФУСТАНИ, НЕ ПЛАЧЕА ЗА СО АВТОБУСИ ДА ГИ ВАДАТ ОД БОЈНО ПОЛЕ ЗА ДА СПАСАТ ГЛАВА И НАШИТЕ МАКЕДОНЦИ ЗАГИНАА ВО ЗАСЕДИ, А НЕ ВО БОРБА ЛИЦЕ В ЛИЦЕ КО МАЖИ ШТО ТРЕБА ДА СЕ БОРАТ!!!

:pos2::pos2: ubava sega

Gleda nekoj momentalno A2 ? ....:toe::nenene:

Gleda nekoj momentalno A2 ? ....:toe::nenene:

И шо викаш ти на тоа што одеше а А2...???

Патем ти благодарам за препораката , документарецот успеа да ме извади од такт...

Треба максимално да се игнорира лицемерниот ЕУ бирократ.

Кој е бре Фуере да ни се меша во внатрешните работи на државата? Го прашал ли некој за мислење или е толку занесен што продолжува да се однесува како како империјален лорд.

Дали воопшто една работа направил за доброто на Македонците и Македонија?! Напротив, се' направил за да ни наштети.

Шут карта.

P.S. Тачи има да се стрпи додека дојде на власт повторно. Дали ДУИ ќе паднеле или не, тоа е само негов проблем, не е наш. Другото што го меле е мочање уз ветер.

Fuere???? stvarno sme nekoj mnoogu mutavo miren narod...bilo kade, toj veke ke bese ili izbegan ili mrtov....

Тачи: Охридскиот договор целосно е уништен

Тачи бара нов договор меѓу Македонците и Албанците, Охридскиот вели, го уништија апетитите на Владата на ВМРО-ДПМНЕ.
Неиздржливо, според лидерот на ДПА, е славизирањето на секоја педа. Предупреди сите кои сакаат да ја уништат албанската политика, која е за НАТО и ЕУ, ќе се соочат со порадикални и поекстремни политики.
Загрижен е од чувството на паника кај Албанците.
„Апсолутно никој не ќе може да ни стави хипотека дека ние сме виновниците што оваа држава може да исчезне. Виновниците се на друга страна“, рече Тачи, претседател на ДПА.
Остави отворена врата за соработка со СДСМ на Црвенковски. Со ВМРО-ДПМНЕ нема да коалицира никогаш додека е Груевски на чело на партијата, за Тачи е дегутантно и смешно да ја коментира улогата на ДУИ во власта.
Им предвиде исчезнување од политичката сцена, но со слободно паѓање, иако вели тоа не е добро за Албанците.
„Они веќе апсолутно не постојат политички, не се искусни, кога ќе паѓаат - ќе паѓаат со слободно паѓање“, вели Тачи.
На инаугурацијата на новоизбраниот претседател Ѓорге Иванов ДПА нема да присуствува, Тачи вели нема што да му каже, но и нема што да чуе од него.
За него Иванов е избран со гласовите на Македонците, од Албанците за него гласале само семејствата на Ахмети и на Селмани.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=108231
Самото тоа што кажува дека ќе соработува со Црвенковски се кажува, очигледно е од каде дува ветерот, продолжува сценариото...

И шо викаш ти на тоа што одеше а А1...

Патем ти благодарам за препораката , документарецот успеа да ме извади од такт...
Zal mi e cim taka....

Nego, ne mi bese toa centralnata poenta....

Ama ke ti tekne na sto celev, znam jas, pameten momak si... :)

Македонија да исчезне тешко,не верувам дека Тачи има поголема воена сила од Американците,а Охридскиот договор може да го уништиме не е проблем за доминантното население

Па не можеме ние на секои неколку години секогаш кога на некој ќе му текне да ја преуредуваме државата. Ако смета некој дека охридскиот договор не се спроведува нека даде предлози идеи и нека се залага за тој да се спроведува.

А баш и не гледам дека Тачи дал таква изјава. Тоа е интерпретација на А1 и стои само во насловот на веста дека Тачи вели.

Македонија да исчезне тешко,не верувам дека Тачи има поголема воена сила од Американците,а Охридскиот договор може да го уништиме не е проблем за доминантното население
Kako uspea samo vo edna edinstvena recenica da vmetnes dve tolku nekompatibilni edna so druga konstatacii.... alal ti vera....:toe:

за болдираното сум се расправал милиониии пати:D така е!!! не плачевме,не бегавме со автибуси,не правевме заседи:D:oeoeoe:

Kako uspea samo vo edna edinstvena recenica da vmetnes dve tolku nekompatibilni edna so druga konstatacii.... alal ti vera....:toe:

Зошто бе да не,и јас сум видел такви многу реченици,како на пример Македонија земја на два народа,Македонија ке исчезне,Албански јазик официјален на ниво на држава и др.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom