Карлос Сантана ќе го шета македонското сонце низ светот

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Карлос Сантана ќе го шета македонското сонце низ светот

Гитарската легенда Карлос Сантана на претстојната светска турнеја ќе го шета сонцето од македонското знаме. Во заднината на плакатот, со кој ја најавува турнејата, а кој веќе е објавен на неговиот официјален сајт покрај музичката ѕвезда се и краците од македонското сонце на знамето.

Во рамките на светската турнеја спаѓа и македонскиот концерт, кој ќе се одржи на 10 јули на Градскиот стадион во Скопје. Во "Авалон" продукција, кои се организатори на концертот велатдека менаџментот задолжен за турнејата на Сантана има 14 одговорни луге, меѓу кои еден од од нив е одговорен за хостирање на сајтот.
-Одговорниот за сајтот ни рече дека нашето знаме му се допаднало и ќе го искористи за плакатот. Овој гест веројатно е награда за двомесечниот труд кој го вложивме за да дојде до реализација на овој концерт. Искрено и ние сме изненадени од начинот на кој се најавуваат концертите, а македонскиот е единствен концерт кој е додаден на турнејата. Наша желба беше по секоја цена да одиме класа погоре од она што досега го имаме работено, а тоа може да се види по концертите на Пинк на Градски и Лени Кравиц во Охрид. Со Сантана сметаме дека публиката и државата заслужуваат голем концерт како овој, велат во "Авалон".
Сантана е добитник е на 10 Греми и три латино греми награди и е на 15-тото место на листата на 100 најдобри гитаристи во светот.
Наскоро ќе се знае и цената на билетите.

Извор ВЕСТ...

А вака сме внесени на официјалата веб страна:

7/8/2009 Athens, Greece
Olympiako Stadium Athenas Spyros Louis. 4/29/09 Buy
7/10/2009 Skopje, Macedonia
Skopje City Stadium 5/25/09 Buy

И тоа едно до друго со комшиите...

Бранко да му се јавеше, да не провоцира, нема да влеземе во ЕУ и НАТО.

Ау срамота, Сантана ќе ја провоцира Грција, ги прави Македонците наследници на античките Македонци, наместо Грците да ги прави наследници на античките Македонци и сега СДСМ ќе го прогласат за непријател број 1 :toe:

Сонцеееее....!!!

santanab.jpg

Сонцеееее....!!!

santanab.jpg

Wow, колку патетично се тешиме еј. Сонце ќе носел бе. Гага вектори се тоа и ставени се демек да биде фенси а уствари е кич невиден.

Wow, колку патетично се тешиме еј. Сонце ќе носел бе. Гага вектори се тоа и ставени се демек да биде фенси а уствари е кич невиден.

Така е кич е....
За наредна турнеја тебе ќе те ангажираат да направиш подобар постер....
Со петокрака...

fat_video_game_characters_4.jpg

И во Street Fighter, исто така го користат Македонското знаме!

Така е кич е....
За наредна турнеја тебе ќе те ангажираат да направиш подобар постер....
Со петокрака...

Па нели е преглупо да глумиме дека сонцето го носи, еве ти бујрум види го СОНЦЕВО
poster002.jpg

obama-we-are.jpg

rays_of_vector_poster-p228077539182518878tdcz_210.jpg

3.jpg

US-bomb-dropping-on-Japanese-Nazi-flag-poster-color.jpg

vectorstyle.jpg

Risingsun_Brushes_by_JavierZhX.jpg

2468140063_1d92b17163.jpg

188905,1207076950,3.jpg

Значи сегде македонското сонце. Стануваме попатетични од србите (причај српски да те цел свет разуме фазон)

И тоа во времето кога го немаше тоа сонце кај нас :)

не сме ние патетични...туку тоа неуките новинарие со едногодишна школа

РОФЛМАОДИНГДАНГДОНГ!

Него, нема врска со Македонското сонце, иако би било фино некој да им го спомне тоа на грциве, да покренат ретардирана кампања против се на што има штрафти, вака распоредени:))
Мене тоа што ме радува е што не пишува Македонија на листата за концерти. Тоа е многу, многу битен момент...

РОФЛМАОДИНГДАНГДОНГ!

Него, нема врска со Македонското сонце, иако би било фино некој да им го спомне тоа на грциве, да покренат ретардирана кампања против се на што има штрафти, вака распоредени:))
Мене тоа што ме радува е што не пишува Македонија на листата за концерти. Тоа е многу, многу битен момент...

Точно де, само тоа да го пишеле ќе било доволно да се спизди одредена маса на сеуште нестворен сапун. А вака со сонцево демек....срамота
МИМ Школа што им направи бре мамата

Точно де, само тоа да го пишеле ќе било доволно да се спизди одредена маса на сеуште нестворен сапун. А вака со сонцево демек....срамота
МИМ Школа што им направи бре мамата

Е тоа баш не го пише во весниците, му направив копи пасто од официјалната страна на Сантана....

И најбитно Грција е пред нас , така едни до други убаво да се види разликата...

Е тоа баш не го пише во весниците, му направив копи пасто од официјалната страна на Сантана....

И најбитно Грција е пред нас , така едни до други убаво да се види разликата...
Pa normalno be druze, koga koncertot kaj nas e dva dena posle onoj kaj niv. :toe::toe: :):)

Abe, vie stvarno mislite deka na menadzmentot na Santana mu dosol do nekakva Makedonija i do nekoj iracionalen spor megju Makedonija i Grcija?!!

Ne mene stvarno ne mi e jasno nesto. Ova zadnjovo vreme bajagi se slucuva. Moze li nekoj da mi objasni sto toa nie kako gragjani na Makedonija i Makedonija kako drzava ke dobieme so toa sto na stranata na Santana sme navedeni kako Makedonija?
Pa luge be, SAD be ne priznavaat pod toa ime, na nivnata strana sme pod toa ime. :):):) :toe::toe:
Ako ima nenkakvo vlijanie, toa ke ima......:toe:

Pa normalno be druze, koga koncertot kaj nas e dva dena posle onoj kaj niv. :toe::toe: :):)

Abe, vie stvarno mislite deka na menadzmentot na Santana mu dosol do nekakva Makedonija i do nekoj iracionalen spor megju Makedonija i Grcija?!!

Ne mene stvarno ne mi e jasno nesto. Ova zadnjovo vreme bajagi se slucuva. Moze li nekoj da mi objasni sto toa nie kako gragjani na Makedonija i Makedonija kako drzava ke dobieme so toa sto na stranata na Santana sme navedeni kako Makedonija?
Pa luge be, SAD be ne priznavaat pod toa ime, na nivnata strana sme pod toa ime. :):):) :toe::toe:
Ako ima nenkakvo vlijanie, toa ke ima......:toe:

Маркетинг , промоција на вистината...
Затоа и реков добро е што сме едно до друго со грците (така се погодиле термните), оној што ќе кликне , де дека го интересира , ама во фото меморија ќе му остане Македонија , Гејлада , два различни поими...
Абе Кварк Гејовите се утепаа пари давајќи и полека се им паѓа во вода , полека ги добиваме битките , затоа секоја појава на нашето уставно име е еден плус за нас ...
Незнам колку тебе те допира оваа проблематика , но мене МНОГУ ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom