Кацин: Македонија во најтешка позиција на Западниот Балкан

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Членките на Унијата со Лисабонскиот договор го исфрлат поимот консензус зашто е многу сложен и неможат скоро ништо да се договорат со него (а за живо чудо истиот на нас ни го вметнуваат како трети бенџмарк?! како нешто добро, она што кај нив се покажало како фелер) кој е дел од конфедеративна држава!, а Унијата полека сака да прераснува во федерација каде важи само принципот на мнозинство, а не консензус.

После стапувањето во сила на овој договор Грција нема да може да блокира во ЕУ, и нема да имаат на што да се вадат...баш да ги видам што изговори ќе изнаоѓаат тогаш?

Koj sto saka neka kaze, ama toa sto se ocekuvase pocna da se ostvaruva... celosna izolacija, pred se na Gruevski. Pa neka mu tekne na patulakot deka ako vo Prilep e semoken nadvor od granicite e obicen keles. :toe:
Zalosno sto seto toa e na nasa i na steta na drzavata....
Ama jebiga.... ke preziveeme valjda....:):)

А што па нас не интересира кој не подржува и кој чија историја ја прочитал.
Ние дадовме многу фини предлози , на сите оние кои мислат дека на светов постои „присвојување историски личности“ :vozbud: ... да седнеме на маса да ги отвориме картите и да видиме дали ние бладаме во сон или само сме во еволуционен континуитет :duel:
Ние да си се унапредиме како народ и како општество, да си ја разубавиме државата до немај каде, да си ја развиваме културата секојдневно, да ги негуваме традициите, да чепкаме низ историјата, да промовираме , да пречекуваме гости и да ги натераме да мечтаат пак да стапнат на Македонска земја, па душманите нека пукнат од мака, нека тропоткаат за „политички провокации“ :nesvest:

:oeoeoe:

Во име на добрососедството сите Македонци каде и да живеат треба да извршат колективно бесење, зашто така ќе го забрзаме евроинтегративниот процес.

Koj sto saka neka kaze, ama toa sto se ocekuvase pocna da se ostvaruva... celosna izolacija, pred se na Gruevski. Pa neka mu tekne na patulakot deka ako vo Prilep e semoken nadvor od granicite e obicen keles. :toe:
Zalosno sto seto toa e na nasa i na steta na drzavata....
Ama jebiga.... ke preziveeme valjda....:):)
Па кое е решението на проблемот наш?Некој предлог?Северна Македонија?Кај гледаш ти излез од изолацијата?Мада јас не гледам изолација.

Mozda portokali ne ce se slozat...ama to e to...
Леле бе ти кој морон си а најжално е што мислиш уствари дека си нешто паметен. За Македонија и нашиот народ се збори алооооооооооооооооооо.

Па кое е решението на проблемот наш?Некој предлог?Северна Македонија?Кај гледаш ти излез од изолацијата?Мада јас не гледам изолација.
Ne nasa, nego izolacija na gvujo tupoto. :toe:

Ти и твојата ГРУЈОФОБИЈА...

јас пак напротив мислам дека во светот никогаш повеќе не не ценеле...
И ако досега бевме ОВЦИТЕ на БАЛКАНОТ сега сме народ и држава со ИДЕНТИТЕТ со СТАВ со КАРАКТЕР...

Тоа ли ти пречи???

Ти и твојата ГРУЈОФОБИЈА...

И ако досега бевме ОВЦИТЕ на БАЛКАНОТ сега сме народ и држава со ИДЕНТИТЕТ со СТАВ со КАРАКТЕР...

Тоа ли ти пречи???
Da, toa mi preci, sakam da gi snema makedoncite, da ne postojat, da bidat izbrisani vek vekova od svetskata istorija..... ebate belja ebate....

Дај бе Џими не тупи.Што треба Гвујо да направи.Еве дај кажи го решението ако го знаеш.Кај е големата грешка на патулјакот?Да не треба газец да даде некаде?И кај гледаш ти изолација?Дали за време на другите влади мед и млеко течеше од премногу што не сакаја и се ни беше отворено и на дофат.Е сеа е друга работа ако тебе Грујо не ти е по кејф.:nenene:

Da, toa mi preci, sakam da gi snema makedoncite, da ne postojat, da bidat izbrisani vek vekova od svetskata istorija..... ebate belja ebate....

Знаеш дека не ми беше во таа насока муабетот...

:vozbud: A ова мисење го базираш на....?
Другар, не е добро твоите лични чувства да ги персонифицираш со целиот Македонски народ.

Реален , твоите побуди ми се познати...во времето на претходните влади ти се чувствуваше подобро и живееше поудобно! Јасно ми е тоа и жалам за сите кои не напреднале во својот живот, ама се надевам дека ќе дојде ден кога сите ќе сватите дека „партијството“ колку е добро, дупло е полошо !

Напишано од realen_07Другар, не е добро твоите лични чувства да ги персонифицираш со целиот Македонски народ.
Па ако се земат во предвид последните локални избори слободно може да се каже дека 2/3 ја одобруваат политиката на владата.Додека оние чии глупости ти браниш ќе мора да почекаат уште некое време секако ако бидат добри дечиња.(во што чисто сумнјам).:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom