Македонија тотално блокирана

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
bibika напиша:
Sakam da postavam edno prasanje do site clenovi na forumov,osven do SlaCk:
Sto mislite vie za blokadite vo Drzavava? Makedonija e blokirana,mislite li deka e toa vistinskiot nacin da se protestira i sto e najvazno da se postigne nekakov efekt kaj vlasta?

Dali ste za blokiranje ili za nekoj drug nacin na protestiranje i izrazuvanje nezadovolstvo i nesoglasuvanje?
Mozebi imate vistinski predlog i resenie da se odblokirame,a da dobieme sto sakame?
Fala.

Bibika..ima eden problem so drugiot efikasen nacin na protestiranje i izrazuvanje nezadovolstvo i nesoglasuvanje :mnogu e krvav i neprijaten za gledanje, za opstiot "megunaroden" imidz na narodot itn.itn......
Tocno e deka ova sto se slucuva so blokadive (so epten nejasna cel i logika) e glupost nevidena , no na zalost toa si e toa....vo momentov sme Carstvo na Budalite cij Ustav uste mnooogu odamna za edna nedela go napisal Erazmo Roterdamski, tvorba posiroko poznata kako Encomium Moriae ...
Kako rezultat na skoro dvovekovnata negativna selekcija hibridot narecen FYR-ovca e veke izguben slucaj, koga se bara logika, politicka mudrost, vestina za postignuvanje na moznoto ili ti politika.
Taka da ostanuva zaklucokot: Svetot vo koj zivees ne mozes da go IZMENIS... mozes samo da go SMENIS.., toa gledam mnogumina i go pravat:):)!!
Drugata alternativa e da go cekas Kromvel...,ama toj na ovie prostori se raga mnogu retko,a pocvava ni e stanata epten alkalna :):)!!!
Raga samo nekakvi Branevci,Ljubcovci,Dzaferovci,Ahmetovci,Ostrenovci,Buckovci,Gvujovci i mnogu nivni poznati i anonimni klonovi.....stalsko gubre odamna nema.....
Otpaga i moznosta strkot po greska da i donese na nekoja ovca, bebe lav ( Lambert???), sega ovde glaven za toa e FedEx.......pa sega vidi kako..

Jakov напиша:
Abe slaki stavil bomba pred ESM da ja blokira prodazbata.cccc:ija:

Да бе прееска слушнав зошто џитнале пред ЕСМ-Скопје, а не пред главното ЕСМ или пак владата?

Епа да ги прашам ако сакаш хехе.
Јаков јас се мислам дека ти ја стави бомбата за да ме обвиниш мене.

SLaCk напиша:
Епа да ги прашам ако сакаш хехе.
Јаков јас се мислам дека ти ја стави бомбата за да ме обвиниш мене.
Kopilinja komunjarski. Jas mislam deka zad ova stoi Tito Petkovski. Na vremeto on pravese akcii so bugarski letoci. Ova e smisleno za da se namali cenata na ESM posto samo taka proviziite za kopilinjata na Ilindenska bb ke porasnat. Komunjarski lesperista.

Да да Тито пушти летки хехе. А бе башка брате не си учел, коа пука ВМРО не греши хехе.

SLaCk напиша:
Да да Тито пушти летки хехе. А бе башка брате не си учел, коа пука ВМРО не греши хехе.

Да точно и не промашува у пукањето новинари.

Е сега ми го спушти иам ја одговор ама ај да не ја кашкаме темата нели...

10841.jpg

"ГЛАС ЗА СВЕТЛИНА" ПОВТОРНО ПРЕД ВЛАДАТА
Mарш против продажбата на ЕСМ

Владата нема легитимитет да го продава ЕСМ, затоа ќе ги искористиме сите демократски средства да ја спречиме продажбата, која е на штета на граѓаните, порачаа вчера од здружението "Глас за светлина", кои одбележаа 300 дена отпор против продажбата.

Околу 2.000 граѓани вчера напладне се собраа пред Владата, а потоа протестно маршираа низ центарот на Скопје. Некои од насобраните граѓани неколку факели кон зградата на Владата фрлија, по што обезбедувањето беше засилено. Портпаролката на здружението, Марина Христова, обвини дека Владата и МВР спречиле многу граѓани од внатрешноста на Македонија да дојдат на протестите со тоа што автобусите со кои требало да патуваат ги пратиле на вонреден технички преглед.

- Владата и МВР ни прават опструкции. Автобусите со кои над илјада луѓе од Штип, Струмица и Радовиш требаше да дојдат во Скопје беа однесенина вонреден технички преглед. Спречени да дојдат беа и граѓаните од западна Македонија, бидејќи беа запрени во Ѓорче Петров - вели Христовска.

Сега подобро ли е или треба уште луѓе?

нишо се е џабе кога е решено за приватизација и така ќе биде:icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad:

SLaCk напиша:
Околу 2.000 граѓани вчера напладне се собраа пред Владата,
Ili vo prevod 0.1% od graganite na Makedonija smetaatdeka privatizacijata na ESM ne e vo red.

Јаков шампион си ама не од Шутка не знам точно од кај си ама треба да се сними документарец за тебе. Дури и нја форумов имаше анкета па видовме кој е за кој е против т.е. колку се за колку против значи ти си ЗА. браво ти си во тие според тебе 99,9% што се за хехехе ме изнасмеа си искочил од дома последниве 15 години?

SLaCk напиша:
ме изнасмеа си искочил од дома последниве 15 години?
NE.
Posleden pat nadvor bev 1979 na plostad koga ja cekavme stafetata na Tito.
Zasto?

Ух тоа ги надмина и моите очекувања! Нема врска само сакав да кажам убаво е малце да се прошета хехехе не за друго пошто коа ќе дознаеш дека КПМ се распадна да не те стрефи одма срце.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom