Храброст каде си?

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе што ни е проблемот ?

Па проблемот лежи во самиот народ, треба да поминат генерации да ја сватат суштината на самиот празник 1 ви мај и зошто го празнуваат и која е функцијата на работничкиот синдикат и која му е должноста на синдикатот, пошто улогата на синдикатот кај нас беше делење свински полутки , зејтин, шекер и заостаната туршија, а не штитење на работникот и работничките права , улогата на денешниве синдикални преставници е тотално непозната имаат фунција -НИШАЈ ВРАТА ЗЕМАЈ ПЛАТА!!!-и нај битно штитење на властодршцитеи нивните права а тие што ги бирале да ги штитат нивните права (работничката класа ) ги имаат едноставно како свои финасиери - да го полнат сндикалниот буњет.кога еднаш ке се свести работникот????:raz::raz:

едно знам овој наш народ е толку уплашен и збунет ама и ко шо рече еднаш Влатко Стефановски мада не се слагам баш дека мак.народ бил плашлив
а не е толку плашлив колку што е неединствен
ја разбирам да имаш свое мислење да не бидеме ко стадо
ама бар за едно сите сме исти а тоа е у сиромаштијата
па незнам требало лидер со каризма да ги поведе
не знам ама стварно толку се делиме по небитни ствари
наместо да не обедини борбата за социјална правда
па овде ко шо се краде нигде бе еј последни сме од сите у бивша југославиа
не знам ко шо е песната од Мизар
градот е нем на моите повици.

Да ми си жив и здрав... ме претрка.

Да се повторам... за кој К*Р протести бе? Од која причина?

едит: Одговориле надлежните за дигање бунтови.

Ново прашање: Кои се всушност работничките права што се кршени? И со која цел е повикувањево на бунт?
Protesti?!...abe treba revolucija da ima

Zamisli koe presanje go postavi ejjj...zadocneti plati,neisplateni pridonesi.kolku iznesuva prosecnata plata?
prasaj gi lugeto koi rabotat po tekstilnite konfekcii mozi ke najdes odgovor na tvoeto prasanje:smir:

Protesti?!...abe treba revolucija da ima

Zamisli koe presanje go postavi ejjj...zadocneti plati,neisplateni pridonesi.kolku iznesuva prosecnata plata?
prasaj gi lugeto koi rabotat po tekstilnite konfekcii mozi ke najdes odgovor na tvoeto prasanje:smir:
ама револуцијата ќе биде(моментално) АНТИ-ДПМНЕ,а не РЕВОЛУЦИЈА за РАБОТНИЧКИ права

Изгледа Македонците одамна ја имаат храброста “обесено“ на закачалка,време е малку да ја проветрат,само не со скари во Петок.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom