Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во Израел колку што знам можеме да патуваме без визи од минатово лето. Инаку еве што вели википедија околу ова http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonian_passport.Аргентина, Бангладеш, Барбадос, Боцвана, Гватемала, Босна и Херцеговина, Доминиканска Република, Јапонија, Куба, Малезија, Никарагва, Србија и уште неколку.
А за Израел, Полска, Естонија, Латвија, Чешка и Словачка, визите се бесплатни во времетраење од 90 дена.
Аргентина, Бангладеш, Барбадос, Боцвана, Гватемала, Босна и Херцеговина, Доминиканска Република, Јапонија, Куба, Малезија, Никарагва, Србија и уште неколку.
А за Израел, Полска, Естонија, Латвија, Чешка и Словачка, визите се бесплатни во времетраење од 90 дена.
ova za ceska mislam i deka ne tocno zs jas ssum na 25 vo ambasaada i treba da iskesiram 35evra za 90dena viza
За аеродромите не ти треба виза.На пример јас Америка одев преку Холандија па не ми требаше виза за таму,но не смееш да го напуштиш аеродромот.Таман работа да тебаше визи и за таму.Тогаш ќе бевме вистинско гето сега сме некој вид.Македонците скоро никаде не можат да патуваат без визи,оти се практично ограничени со транзитирања,посебно за прекуокеанските земји.Значи џабе не ни треба виза за Јапонија кога мораме да транзитираме преку Австрија на пример.Токму затоа можеме слободно да кажеме дека живееме во ГЕТО и дека сме изолирани до кочан,иако Џорџе председателот мисли обратно како да живее на друга планета.![]()
За аеродромите не ти треба виза.На пример јас Америка одев преку Холандија па не ми требаше виза за таму,но не смееш да го напуштиш аеродромот.Таман работа да тебаше визи и за таму.Тогаш ќе бевме вистинско гето сега сме некој вид.
Јаки се аеродромите на запад бе АБЦ.Ќе имаш занимација ако ти е одложен летот.
точно, не се сите ародроми ко нашиве најскапани
автобускана во Скопје е поуба од аеродромон Александар Велики
Koнцесијата што им ја даде Миле на Турците ќе го реши проблемот за едно 30-40 години,впрочем за неговите внуци ќе се среди работата.:smir: