ДУЕЛ: Тодор Петров СМК/ Владимир Паунковски - Радко

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Veruvam vo Todor, toj trebase da bide pretsedatel uste pred 10 godini.

Затоа што има луѓе и во Македонија и во Бугарија кои се платени да ја одржуваат тензијата помеѓу Македонците и Бугарите.
Како на друг начин да се објасни тоа што Каракачанов,кога доаѓа во Р.Македонија и искажува еден куп антимакедонски срања е ударна вест на сите наши медиуми!?
Му се дава публицитет и важност како да е клучна фигура на бугарската политичка сцена.
Така и со овој вонаби Блгар,Паунковски,чија што политичка важност е еднаква со голо маде непотребно му се отстапува медиумски простор со цел тензијата да не изгуби на интензитет.

Јас прв пат слушам за овој Паунковски,така да потполно се согласувам со дијагнозава што си ја поставил..

PS.Imase debata na alsat Todor Petrov(crkva), toj shponot za dzamijata i ona Ivana ili kako i da se vikase za da ne go siluvale Skopje.Aj ako mozi nekoj neka daj izvestaj

Фатив ја малку од емисијата,некоја кокошка јадеше гомна нешто како не требало цркви и џамии да се градат на плоштад ама толку бедно го правеше тоа што дури ни јас, што ми е сеедно дали ќе се гради црква на плоштад,не можев да ја гледам па го сменив каналот и не дочекав да ги слушнам другите што имаат да кажат..

И јас така мислам.

Но прашањето е кој го повикал и зошто ваков тип е воопшто повикан некаде? Тоа сепак е давање публицитет на некој што ама апла не треба да добие.

Со еден збор, не треба да се гази тоа што не се гази, зошто понепријатно е подоцна.

Затова и тебе никој не те вика никаде, ни на телевизија ни на радио, и нема и да те повика: не треба да се гази тоа што не се гази.

Затова и тебе никој не те вика никаде, ни на телевизија ни на радио, и нема и да те повика: не треба да се гази тоа што не се гази.
Се јавивте одма :tapp: на форумов правило е да се пишува на Македонски јазик со кирилично писмо :toe: а за тоа другото...признајте го вие ОМО Илинден,дајте ни партија во Собрание,признајте ја нацијата и јазикот,па после ќе разговараме!

И околу Радко повторно има замена на тези и мака ми е зошто истите не се демистифицираат.

Никој во Р.Македонија не е против негување на правата на Бугарите па дури и формирање на партија.
Но тоа не смее да биде врз база на негирање на Македонскиот народ и тоа во сопствената држава.

Тоа е суштината.

наскоро дуелот ...
ќе биде интересно :vozbud:

Петров го растура овој бугарофилот... Ко теле е глупо бугарчето.

колку е глуууупппп овој бугарофилов ....
мило ми е шо овој им е претседател на радко ...
поглуп неможеле да го најдат ... :pos2::pos2:

Типот што се декларира како бугар цело време с епотеше се дткаше и не можеше два збора да сврзе бидејќи не беше во право и лагата беше во него. Додека тотод петров убаво ипрецизно м уобјасни и му ја кажа вистината.

п.с. ако на некого м утреба лечење тогаш е на овие луѓе што навистина се забегани и се поголеми бугари од самите турко-монголи као што кажа и петров јаничарите биел поголеми турци од самите турци.

Муабетот дојде од тоа дали Македонците се (во Македонија "поробени") Бугари (според Радко) до Бугарите се чистокрвни Македонци по потекло. :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom