Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Види сега брат аз сум в САД от скоро нема ни две години,ама кога погледна назад ми е смешна целата таа работа.Уж сме толко слични и срби и бугари и македонци,а не се сакаме ама ич.САД затоа са голема држава и jaка,ако беха тоа поделени држави и малки немаше да са економска и военна сила световна.А ние што правиме?Само се делиме и се парчиме.Едно парче земиja е толко малко,а неможе да го поделиме.И сме наи големи сиромаси лузери.Наи доброто кое може да се случи е да падне граница и нека биде кои што сака.Политиката е курва ке знаеш,ние нема да а изправим.Се ке има за што да се счепкаме тука на Балкан и се крв ке се лее.Аман веке преку глава...Види сега секако дека овој закон нема да важи само за ОМО Илинден Пирин туку за сите...Меѓутоа јас ти гарантирам дека ќе се спречуват собирањата на Македонците дури и кога тие се мирни и весели...
Инаку радикалното крило на ОМО не е никаков фактор и има многу малку приврзаници...
Македонците никогаш не биле радикалци (како Србите на пр.) единствено што го сакаме и во Гејланд и во Бугарија е основни права на самоопределба и легализирање на партија која ке се бори за правата на Македонците...
Стравот на Бугарија и Гејланд не довага од можноста за радикализирање на МАкедонците , туку од ВИСТИНАТА...
Инаку верувај дека никој не би се боел од 5.000 Македонци како што вие велите, стравот е од потенцијалот за енормен пораст на оваа бројка ...
Не заборавај дека во 1976 на гробот на Јане Сандански се собраа околу 10.000 Македонци иако Бугарските власти со сите средства се обидоја да ги спречат...
Тоа многу добро се знае и никој не е луд векови инвестирани во асимилација да фрли во вода со некое си глупаво дозволување за регистрирање на партија и непречено собирање...
Види сега брат аз сум в САД от скоро нема ни две години,ама кога погледна назад ми е смешна целата таа работа.Уж сме толко слични и срби и бугари и македонци,а не се сакаме ама ич.САД затоа са голема држава и jaка,ако беха тоа поделени држави и малки немаше да са економска и военна сила световна.А ние што правиме?Само се делиме и се парчиме.Едно парче земиja е толко малко,а неможе да го поделиме.И сме наи големи сиромаси лузери.Наи доброто кое може да се случи е да падне граница и нека биде кои што сака.Политиката е курва ке знаеш,ние нема да а изправим.Се ке има за што да се счепкаме тука на Балкан и се крв ке се лее.Аман веке преку глава...