Со нов закон, Бугарија сака да ги забрани јавните собири на Македонците

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Новиот закон е за забрана за протести пред "народносто собрание", "президентството" и "министерскиот совет". Ова нема врска со бугарските гргани кои се идентификуват како Македонци, туку со сите бугарски грагани.

Види сега секако дека овој закон нема да важи само за ОМО Илинден Пирин туку за сите...Меѓутоа јас ти гарантирам дека ќе се спречуват собирањата на Македонците дури и кога тие се мирни и весели...
Инаку радикалното крило на ОМО не е никаков фактор и има многу малку приврзаници...
Македонците никогаш не биле радикалци (како Србите на пр.) единствено што го сакаме и во Гејланд и во Бугарија е основни права на самоопределба и легализирање на партија која ке се бори за правата на Македонците...
Стравот на Бугарија и Гејланд не довага од можноста за радикализирање на МАкедонците , туку од ВИСТИНАТА...
Инаку верувај дека никој не би се боел од 5.000 Македонци како што вие велите, стравот е од потенцијалот за енормен пораст на оваа бројка ...
Не заборавај дека во 1976 на гробот на Јане Сандански се собраа околу 10.000 Македонци иако Бугарските власти со сите средства се обидоја да ги спречат...
Тоа многу добро се знае и никој не е луд векови инвестирани во асимилација да фрли во вода со некое си глупаво дозволување за регистрирање на партија и непречено собирање...
Види сега брат аз сум в САД от скоро нема ни две години,ама кога погледна назад ми е смешна целата таа работа.Уж сме толко слични и срби и бугари и македонци,а не се сакаме ама ич.САД затоа са голема држава и jaка,ако беха тоа поделени држави и малки немаше да са економска и военна сила световна.А ние што правиме?Само се делиме и се парчиме.Едно парче земиja е толко малко,а неможе да го поделиме.И сме наи големи сиромаси лузери.Наи доброто кое може да се случи е да падне граница и нека биде кои што сака.Политиката е курва ке знаеш,ние нема да а изправим.Се ке има за што да се счепкаме тука на Балкан и се крв ке се лее.Аман веке преку глава...

Види сега брат аз сум в САД от скоро нема ни две години,ама кога погледна назад ми е смешна целата таа работа.Уж сме толко слични и срби и бугари и македонци,а не се сакаме ама ич.САД затоа са голема држава и jaка,ако беха тоа поделени држави и малки немаше да са економска и военна сила световна.А ние што правиме?Само се делиме и се парчиме.Едно парче земиja е толко малко,а неможе да го поделиме.И сме наи големи сиромаси лузери.Наи доброто кое може да се случи е да падне граница и нека биде кои што сака.Политиката е курва ке знаеш,ние нема да а изправим.Се ке има за што да се счепкаме тука на Балкан и се крв ке се лее.Аман веке преку глава...

E така и јас се согласувам „НЕКА БИДЕ КОЈ ШТО САКА„...
Тоа е всушност и желбата на Македонците, затоа што во Македонија секој има право да биде тоа што сака , а ние го немаме истото права во соседните држави...Исклучувајќи ја Албанија каде што иако можеби најмалуборојни Македонците добија партија , имат грдоначалник и ќе учествуваат на изборите...
На тој начин иако како што викаш , јазично и културно многу поразлични со Албанија денес Македонија ја има најдобрата соработка со оваа држава...
Зборот мие е „НЕ Е ДО НАС„...

Бугарија и Грција ќе го лапнат поголемиот, Македонците ќе си ја добијат војната.
Кој ве ебе бугари, можете да спамирате колку сакате, знаете или ќе знаете дека сето она кое вашата шугава историја го презентира и ви мие мозок, е грешка.
Не ми е јасно, интелегентни сте луѓе, барем претпоставувам дека сте, прочитајте малку, може и од ваш историчар, одма ќе приметите дека има грешки, дупка, нешто кое вашата држава, како и грчката се обидува да го скрие, да го потисне.
Но.. мина времето кога не протерувате и малтретиравте, денес сме со сопствена држава, Македонци, горди, издигнати, спремни да си го вратиме она кое ни припаѓа.

Нема ништо верно во таа провокација дека Б'лгарија сака да ги забрани јавните собири на кого и да било, това е провокација и долна лага, Б'лгарија е европејска земја членка на ЕУ во која има нај либерални и демократски правила и никој не може така просто да си измислува и да плука а случајно ако на некој антички забеган маниак му се присонили соништа за империјата на грка Ο Μέγας Αλέξανδρος то ова си е негов личен проблем, да оди да чита да се учи па ако ште на лекар да иде Б'лгарите не са му виновни дека е болен, не провокирајте повеке

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom