Македонија да не паничи за свинскиот грип!

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
арно не ни дадоа визна либерализација ...
ќе испоумревме од свински грип :)
само шо кажаа на Канал5 да не се патува надвор од државава :pos2:

а бре нема да паничам се додека не се испораболи пола ск
најпаметно колата палење кај баба ми у село које е некаде на крај света така да :helou:

Колку се само способни нашиве институции говори фактот дека се бориме со епидемија на заушки цела година ебаве

Ние не паничиме....ама останатиот дел од светот и тоа како ќе паничи едно добри 2-3 месеца.
Паниката е крајната цел на заебанцијата наречена свински грип.:toe:

Кој паничи бе....ние нема ни да приметиме кога ќе дојде и пројде свинскиот....кај нас и онака сите болести ни проаѓаат ко на куче....

Kolku ponepismeni luge ima tolku popametnite ke ziveat kako sto sakaat i ke pravat se sto ke im tekne samo da dojdat do svoite celi.ALO!Frankfurt!Kakov svinski grip kakvi bakraci osvestete se veke konecno!Uste ne ste gi gledale ZEITGEIST 1 i 2!Ova e edno od mnogute bioloski uruzja na CIA!Ne mozat da izlezat od krizata preku vojna bidejki nema so kogo da vojuvaat pa sega preku ovoj virus ke prodavaat vakcini na zarazenite za da dojdat do sto pogolema zarabotuvacka.

Ние сме подготвени...што и да се дешава во светот Македонија е ПОДГОТВЕНА ! :vozbud:

Случаи за кои постои сомневања дека се заразени од свинскиот грип има регистрирано во Данска, Ирска, Чешка, Шведска и ГЕЈЛАДА.

да се затворат границите со гејлада ... или да се превземат посебни мерки на премините ...
сосед кој е заболен од свински грип ... опасна работа ...:smir:

Од свински извори разбрав дека нашите свињи зимоска се вакцинирале од грип и со соопштение до јавноста ги известуваат сите граѓани да не подлегнуваат на шпекулации. Исто така свињите ја известуваат јавноста дека оваа афера им ја подметнале јагнињата заради конкуренција пред престојните Првомајски праници. Битно е и да се напомене дека заради веќе добро познатите причини нашите свињи не комуницираат со гејските свињи, така што нема опасност од јужните гејски свињи.:helou:

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:Од свински извори разбрав дека нашите свињи зимоска се вакцинирале од грип и со соопштение до јавноста ги известуваат сите граѓани да не подлегнуваат на шпекулации. Исто така свињите ја известуваат јавноста дека оваа афера им ја подметнале јагнињата заради конкуренција пред престојните Првомајски праници. Битно е и да се напомене дека заради веќе добро познатите причини нашите свињи не комуницираат со гејските свињи, така што нема опасност од јужните гејски свињи.:helou:

Од свински извори разбрав дека нашите свињи зимоска се вакцинирале од грип и со соопштение до јавноста ги известуваат сите граѓани да не подлегнуваат на шпекулации. Исто така свињите ја известуваат јавноста дека оваа афера им ја подметнале јагнињата заради конкуренција пред престојните Првомајски праници. Битно е и да се напомене дека заради веќе добро познатите причини нашите свињи не комуницираат со гејските свињи, така што нема опасност од јужните гејски свињи.:helou:

LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL LoL

Македонија
Свинскиот грип од трета во четврта фаза, што значи дека се пренесува од човек на човек
Ministerstvo_za_zdravstvo%20tabla.jpg
Дали свинскиот грип се приближува кон Македонија? Според еврокомесарот за здравство, Андрула Василиу расте списокот на европски држави каде се појавиле првите сомнителни случаи на лица заболени од овој вирус. Меѓу нив е и нашиот јужен сосед - Грција.

Кај нас експертите се уште не можат да ја потврдат оваа информација. За Комисијата за заразни болести релевантно е она што го вели светската здравствена организација. Според СЗО, Македонија засега не е загрозена, иако вирусот се шири многу брзо.

„СЗО со сегашното темпо на ширење на вирусот предвидува дека вирусот може да се рашири на сите континенти. Се надевам дека нема да се повторат жртвите од шпанскиот грип, но мораме да се спремиме за нешто што неизбежно се случува во последните 4 дена“ , изјави Жарко Караџовски, епидемиолог.

Откако утринава светската здравствена организација објави дека свинскиот вирус преминал во фазата 4, односно дека тој се пренесува и од човек на човек, Комисијата за заразни болести со препораки до здравствените установи.

Земјава располага со околу 4 илјади резерви на тами флу, лекот кој во одредена мера може да го спречи ширењето на вирусот. А ќе се набават и дополнителни од 100 до 200 илјади дози. Комисијата за заразни болести потврди дека група од околу 800 апсолвенти престојува во Шпанија, каде е регистриран 1 случај на свински грип. Иако станува збор за изолиран случај, им се препорачува на студентите да не се мешаат со големи групи на луѓе.

Меѓу првите македонски државјани што ќе подлежат на медицински надзор е владината делегација која денеска се врати од Вашингтон. Останува препораката на комисијата да не се патува во сите загрозени подрачја.

(28.04.2009)
- Извор - Канал5

Абе читам весник и не ми се верува. Побарале од агенциите да ги одложат апсолвенските екскурзии што поминуваат низ Барселона. Каква глупост. Абе кое nerdy може тоа да го измисли. Во некое селце во Шпанија полно со мексиканци, се појавил заразен од болеста и одма сега да не се оди во Шпанија. Нонсенс.
Уште кај нас има луѓе што само вести гледаат и прават филмови за крај на светот.

НЕМА МЕСТО ЗА ПАНИКА

СИТЕ ЌЕ УМРЕМЕ :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

така да немајте гајле од свинскиот грип и слободно и опуштено.

најпаметно колата палење кај баба ми у село које е некаде на крај света така да :helou:

I jas iskreno razmisluvam taka sepak vo selo nema tolku mnogu ludje a deka se spremni za svinskiot grip zboruva i toa deka se planiraat krematoriumi da gi palat ludjeto pa vie procenete
e sega e vreme da im udrime vizi na cela evropa pa neka crknat da vidat kako e ...

Абе не се заебабајте, иам многу другари на апсолвентска се....моментално се во Рим.

Изнакупиле маски, али не се знае дали ќе продужат накај монте карло и мадрид :toe:

Ајт...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom