Нов неделник „Сега“ од 1 мај

• Креатор на темата Креатор на темата DameMak
  • Време на започнување Време на започнување
Мојата лична цел е истакнување пред јавноста на она што треба да се истакне, и истото да се пофали или искритикува.

Добро, можеби и не ми се толку интересни фалбите колку критиките но скоро секогаш се подобри критиките, посебно ако ги сфати оној кон кого се наменети.

Моја омилена цел за критика е онаа која живее од моите и нашите пари - власта.

3.Мислам дека сите или скоро сите во тимот се завршени студенти од Едногодишната школа за новинарство на МИМ, со работно искуство по некои медиуми. Исто така, јас и еден колега сме незавршени студенти (ко Влатко Ѓорчев :)) од прва година на Високата школа за новинарство и односи со јавноста.

Критериуми... веројатно образованието, способноста, вештината, талентот, и уште некои такви зборчиња :)

Како прво седни дома и убаво прочитај што значи поимот критика(у превод оцена)...еве ти ако не знаеш:

Критика

Од Википедија, слободна енциклопедија

Критика е образложена оцена на некое дело, работа, постапка, или збир од оцени во одредена област. Критиката може да биде објективна или субјективна, аналитичка или импресионистичка, апсолутна или иманентна и сл. По својата суштина критиката е интелектуален израз на односот кон одредени појави, идеи или дела. Критичкиот осврт кон некое уметничко, научно или друго дело вклучува негов приказ и вреднување.

Завршени студенти од Едногодишната школа за новинарство на МИМ....
ти си играш мајтап или ова си го рачунаш за титула...оти баце ко шо глеам на 19 години си даваш титула новинар без завршено акредитиран 4 годишен факултет...па браво:vozbud:

Како прво седни дома и убаво прочитај што значи поимот критика(у превод оцена)...еве ти ако не знаеш:

Критика

Од Википедија, слободна енциклопедија

Критика е образложена оцена на некое дело, работа, постапка, или збир од оцени во одредена област. Критиката може да биде објективна или субјективна, аналитичка или импресионистичка, апсолутна или иманентна и сл. По својата суштина критиката е интелектуален израз на односот кон одредени појави, идеи или дела. Критичкиот осврт кон некое уметничко, научно или друго дело вклучува негов приказ и вреднување.

Завршени студенти од Едногодишната школа за новинарство на МИМ....
ти си играш мајтап или ова си го рачунаш за титула...оти баце ко шо глеам на 19 години си даваш титула новинар без завршено акредитиран 4 годишен факултет...па браво:vozbud:
Ти благодарам што ме просветли што значи поимот критика.

Сега јас би ти препорачал да се запознаеш со нешто...

Македонскиот институт за медиуми организираше Едногодишна школа за новинарство на која (ми се чини) завршија 4 генерации. Поголемиот дел од нив со знаења и вештини поголеми од оние кои 3 години учеле новинарство на Правен моментално работат низ медиумите во државава. Еден од нив беше и главен уредник на еден дневен весник.

Од октомври минатата година МИМ има факултет наречен Висока школа за новинарство и за односи со јавноста на која по ЕКТС системот се учи новинарство/пр. Додипломските студии траат 3 години или 6 семестра со можност за постипломски студии во траење од една година.

Јас моментално сум студент во прва година на Високата школа за новинарство и за односи со јавноста на насоката новинарство.

Се надевам дека сега ти се појасни работите.

Ти благодарам што ме просветли што значи поимот критика.

Сега јас би ти препорачал да се запознаеш со нешто...

Македонскиот институт за медиуми организираше Едногодишна школа за новинарство на која (ми се чини) завршија 4 генерации. Поголемиот дел од нив со знаења и вештини поголеми од оние кои 3 години учеле новинарство на Правен моментално работат низ медиумите во државава. Еден од нив беше и главен уредник на еден дневен весник.

Од октомври минатата година МИМ има факултет наречен Висока школа за новинарство и за односи со јавноста на која по ЕКТС системот се учи новинарство/пр. Додипломските студии траат 3 години или 6 семестра со можност за постипломски студии во траење од една година.

Јас моментално сум студент во прва година на Високата школа за новинарство и за односи со јавноста на насоката новинарство.

Се надевам дека сега ти се појасни работите.
:smir:...ама веруј ми дека додека не ги завршиш и другите 2 години,ти за мене и повеќето ќе бидеш обичен новински известувач а не НОВИНАР...позз

Најголеми проблем со популарноста на тој нов неделник „Сега“ ќе биде тоа што уште на старт е обоен како „СОРОСОИД“.

А во Македонија, да си Соросоид беше тренд дури Б.Ц. енд компани од 1992 до 1998 парче правеа со приватизацијата, а во исто време Соросоидите ни продаваа муда за бубрези дека Македонија се демократизира.

Денеска, во Македонија да си жигосан дека си „Соросоид“ значи дека си продадена душа, дека се залагаш да исчезне нашето вековно македонско име, да исчезне нашиот вечен македонски идентитет.

Во написите на соросоидот Геровски што ги читав последниве 12-тина месеци, тој мекотел, таа вејка на ветрот без трошка национална гордост и без трошка национално чувство се залагаше да сме си го сменеле името.

Незнам, можеби кога ќе почне да гледа дека со тие ставови не му проаѓа весникот - можеби и ќе свати дека згрешил и можеби и ќе си ги промени ставовите.

Во една преписка со него добив еден ваков одговор, за кој ден денес незнам дали ова е вистина или со иронија го напиша:
------------------------------------------------------
Дејане, а бе ти не гледаш Јанко јади бурек? Не гледаш анкети? Не читаш коментари у Вечер? Немој сеа со мене да се расправаш. Јас веќе објавив дека влегуам у остра биткас за уставно име. На иста страна сме, ебате бељата…
-------------------------------------------------------
Дали Героски го сменил својот став, дали Героски станал Фрчковски... ептен многу прашања за не битен човек :)
Дали новинарот Бранко Геровски може да има „критички и непристрасен новинарски став“, дали новинарот Бранко Геровски може да придонесе за развој на слободно и демократско општество?...

Србите рекле, Ским си такав си, така да кој те чита :)
Чисто информативно... како претставник на неделников на форумов (уау, која титула...) ќе можам да ви одговарам на вашите прашања за него.

Ќе ги игнорирам мислењата, прашањата и навредите за мојот лик и дело.

Ви благодарам за разбирањето. :salut:

А кој беше споменал дека А1 е објективна телевизја????
Видовте кој го промовира весникот и кој се беше на промоцијата???

Мислам, смешно е бре и со кои зборови се промовираат!!

Као демек гласот на народот !!!
Гласот на народот да, ама не во оваа држава излгеда од соседните држави ке биде тој народ!!!

Едногодишната школа

laughing_chimp.jpg

тримесечни постдипломски запишувате? :pos2:

Бидејќи го утепавте Јован и му ја уништивте желбата за напредување во кариерата во весникот на Героски, најдобро би било Јован додека се уште е таму да направи едно истражување и една анализа од каде и колку пари се троши за печатење на неделникот.

Смртно ме интересира кој го финанира овој весник :)

А колку кошта да ти објават една вест во весников?

еј дајте сериозно

мене ме интересира... таа едногодишна школа...ја рачунате со се три месеци летен распуст :vozbud::vozbud::vozbud: или???

За околу пола година треба да излезе и нов е-неделник кој ќе делува како пилула “The Day After“ против умственото злоставување на нашиве “новинарски“-Габи.

:smir:

ajde beeee ...mu se nafrlivte na deteto za stepenot na obrazovanieto,a adminstracijata i zdravstvoto vo Makedonija vi vrie so nekompetentni ,prostaci,kretenoidi koi "zavrsile" vo Bugarija samo so toa sto bile redovni ili si ja kupile diplomata i za tie nisto ni zbor.Duri gledam i pola od niv imaat i magistratura ili se momentalno na nea :pos2::pos2::pos2:.A za kvalitetot na novotvorenite fakulteti na DPBNE (znaenjeto e mok) niz pomalite gradovi veke vrsam istrazuvanje i veke sogledav deka e potesko sredno da ili nekoj kurs da pomines od kolku nekoi od tie fakulteti.A za Jovan koj e poln so entuzijazam i elan mu posakuvam samo sreka vo zivotot.

Бреин вошинг тиори. Али убоо е да се земе за репер Ѓеро, си вози чичето Мицубиши Пајеро и не му чуе кур

A za Jovan koj e poln so entuzijazam i elan mu posakuvam samo sreka vo zivotot.
Ентузијазмот е страшна сила. Му посакувам се најдобро на Јован, и му се извинувам што ја обесив сликава на форумот, што подоцна беше искористено за фаќање сеир :)

А за неделников: Живи били, па видели. Ако биде добар ќе го смени Геро-Блогеро Паџерото со Патфајндер :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom