Дали А1 форсира АНТИМАКЕДОНСКИ коментари на нејзиниот сајт?

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување
The tales of the Internet Tough Guy...

Ништо не знајш, ништо не можиш да видиш, не си во состојба, затоа што друг мисли место тебе, друг зборува место тебе, друг ги држи уздите, твои, место тебе... ти си само кукла, репроматеријал, бројка!
Сфаќаш!
Добро бе и од вуду магии ли се разбираш?!?!

Остај тоа, кажими, дали секој во државава што не се согласува со тебе и со Паторокот(Педерокот) кој тебе те пере убаво и јасно, е против тебе ?
Јас би развил дискусија ако сакаш и за психоанлиза, и за баш делото Злостор(ство) и казна, само кажи дека сакаш... Ја исполнуем желби, и земам товар на дидактичар, упс учител де, забораив дека не знаеш што е дидактичар...

Сега стана и Духот од Волшебната ламба, на што ти личам ја, на Аладин?

Ај Џини што се правиш, и лингвист се правиш, но со ДИДАКТИЧАР?
Ме разочара.
Само Анавено да не слушне, ке те преврти.

Глумам, реалност, а тоа е интелегенцијата моја, која да де факто ме праи како Ајнштајн, како Фројд, како Рамбо... Ѕвер, тебе ти смета!?
Не.
Баш напротив - ме забавува.:vozbud:

Дефиниција бр 1:

An internet toughguy is a person on the internet who acts badass, macho, and tough but in real life is most likely a huge pussy. Internet toughguys usually don't like to be called "fag" for no reason, and can't stand it when people don't play their video games by the rules. Internet toughguys are always hitting on internet girlfriends, and are easily provoked to screaming into their internet microphones whenever they're pissed off. The only way to defeat an internet toughguy is to expose his secret toughguy identity and agree with everything he says.

Дефиниција бр 2:

Always male (as there are no girls on the internet), the Internet Tough Guy talks big shit online, but IRL he's a total fag or a basement-dweller. Most internet toughguys are into computer programming, or, at the bare minimum, love videogaming. The typical Internet Tough Guy can be found in nearly every community on LJ but often resides in his parent's basement, for at least 7 days a week, and not because he's trying to make it into an imaginary apartment, either. Usually his parents banished him to the unfinished, wet, moldy, dark basement because they couldn't stand his smell. From furry communities to political communities, the Internet Tough Guy is one of many stock users that make up a community.

Ако може да се вратиме на темава, баталете го Пикасо, го фаќаат од време на време.

Ви се случило ли некогаш да коментирате на страната на А1, и иако сте ги почитувале сите правила, коментарот не бил објавен?
Мене ми се има случено многупати.
Ако погледнете добро, ке приметите дека во секој втор коментар, на крајот стои - Пуштете го коментарот, без цензура ве молам.

Денеска кога отидов на страната на А1 - буквално попиздев.
Ги гледам правилата, па ги гледам коментарите и вријам.

Покрај сите квази-експерти, неписмени интелектуалци и други гремлини кои плукаа по Македонија и нејзината историја, а А1 максимално се потруди да ги прибере и да ги стави на најавна шпица некои си Куртими, Муртими, Мерсули , Гировци Мировци, кои не трујат со зборовите антиквизација, букефализација и ФАШИЗАМ.

Се присетив на :фашизамот и национализамот: на пратеникот од владава, го гледам текстот на песната , и ги гледам коментарите...

Прво, да ги видиме правилата:

ay90uq.png

Сега коментарите:
e0sbnp.png

2vchj5h.png

f3i3o6.png

n2hisk.png

Е сега...
Што им е целта?

Македонците да се нервираат поради некои орангутани што плукаат, и притоа сите новинари масовно да доживуваат оргазам, како што доживуваат оргазам кога го слушаат Фрчковски како плука по Македонската историја и ни кажува да си ја свиткаме кичмата и не советува да се натртиме на Грците???

Или пак самопрогласени експерти кои ни самите не знаат што се, а притоа пишуваат колумни со наслов Македонизмот е болест???

Сител, канал5 и др. не се нешто понепристрасни, ама барем не работат против МАкедонија.( ако памтите на сител имаше 2 прилози кои направија бум низ светот: иГЕНЕА и Квизот со прашањето - од која националност е Александар Македонски).

Воопшто не ми смета некоја телевизија да ја критикува ВМРО или Груевски.

Ама 80% од медиумите работат не само против владава, туку и против
МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ.

Е за второто не може така лесно да се помине преку тоа.
Нема да видите
ниту една држава во светот во која медиумите работат против нејзините НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ.

Побарајте во Грција весник во кој се критикува дека Грција е фашистичка земја, која треба да и го врати делот што и го земала на Македонија во 1913.

Од толку АДВОКАТИ, најдете барем 1 во грција што ке ги застапува ВИНОЖИТО.

А Грција е во Европа.

Дали А1 прави МЕЃУЕТНИЧКА ТЕНЗИЈА, и ако е тоа така, по чиј налог го прави тоа?
Нема 1 месец откако Фрчковски ги буцкаше Албанците, им даваше идеи за дестабилизација,
и ги заплашуваше Македонците и кршеше нозе.

Бранко пред 2-3 месеци пола саат на вестите на А1 збореше како сме морале да направиме компромис, затоа што Албанците биле нестрпливи.

Героски во своите колумни му се смееше на ДУИ и го буцкаше како бил заложник на ВМРО.
На Аљи интелектуалецот толку му фалеше па изреагира и ДУИ дека биле нестрпливи - вест која бомбастично беше шлапната на вестите.

И еден совет од мене до членовите на Кајгана:
Кога слушате вест од било кој медиум, не ја земајте веста здраво за готово, прочешлајте сами по интернетот, разменете мислења на форумите, размислувајте со своја глава, и не дозволувајте да ве отрујат.

А да пишевте нешто за темата пошто 2 страни се со вадење на очи на културен начин!!!

И да и јас мислам дека А1 си има некои муи во главата не за тоа сега за овие коментари туку за неговите таканаречени документарци кои ако некој од Холивуд ги виде гарант ке добие некоја награда.
Рамковски со сетиот памет у глава шо го има (ако го има) си прави филмчиња за деца со напатените Млекари па и одозгора ги свикува на дебата како да го решеле проблемот има дава предлози молимете, а тој истиот Рамко им должи на нив и фирмата преку милион евра со кој на суд се тужат за да може да ги исплати.
Мислам стварно е тоа како што ја викам Гомнарска работа.
И синока ти се молам за онаа жена шо го искасапи мажот и, извади некој си психијатар и почна да расправа дека преку домашно малтретирање жртвата и насилникот ги менувале улогите после некое време и ја стави и жената која го уби својот маж во тој круг на малтретирани жртви без претходно никакво сознание за случајот.
Епа има ли смисла да се прават вакви филмови на граганите!!!
Едноставно Гомнарска работа!!

Они сега се во тоталитарен филм.
Им смета како смее народот да размислува поинакво од нивните фабрики за перење мозок.
Ретко асален медиум кај нас, многу ретко.
А1 кај мене на БАН е.
Тој зависи од мене а не јас од него.

Најчесто ја посетувам страната на а1...ама последно време па и не...шо к епрочитам бе...
Денес на идол..(бугарскиот)..фиљан фиљан се појави со сукнја от таков материја што го чиела кај тој и тој..и чинел толку.. бла бла..
Шо тлевизија е таа што ги пушта новинарите да бараат вести.. на Фејцбук???wtf???
а некој се нашол да истресе изјава против Македонија.. ја тресат 6 дена без прекин.
Во однос на коментарите немам некој посебен став..Или треба сите коментари да се пуштаат па нека се колат лугето или..воопшто да нема коментари..
А што потреба од коментари на вест????бел бумбар црн бумбар мајски бумбар.. Ја пренесле веста и што сеа коментари... Па новинари се или што се..ако ги интересира јавното мислење нека излезат нека прашувааат и нека монтираат уште една анкета.
Крајот на краиштата мојот општ став...за новинарите е дека се класични рекетари :).Ги изземам они кои водат спорт, и временска

Oвие ВОЛК и ПИКАСО од мува успеаја да направат слон.Па општо познато е накај трга А1 накаде Сител итн итн.Волк успеа од А1 да направи антимакедонска ТВ а пикасо како да си ја имаше мувата на капата наседна.Точно е тоа дека А1 сега е наклонета на опозицијата а од кој причини се знае.Сум го посетил нивниот сајт и освен коментари во полза на опозицијата не може да се види ништо друго.Најмалку 10 коментари испратив со критики на СДС и другите и ниеден не објавија.Првиот што како проба го испратив со антивладина содржина беше експресно објавен.Тоа е цела бургија и нема потреба од палење и нервози.Штетно било по здравјето.Ќе му пукни мадето на некого.:pos2::pos2:

^:uvo:

Во последно време сум забележил дека А1 водат некоја војна со Владата, преку млекарите што ги плаќаат за да серат пред телевизија, преку истите земјоделци, читаат водителите текстови од идиотот напишани од ИДИОТ.

Нека критикуваат ама со мерка. Не е реализам плукањето на своето, какво и да било.

Велија води личен интерес преку телевизијата затоа е и хајката по Сведмилк...
Инаку А1 за мене одамна е нерелевантен медиум како и повеќето во МК...
Иако мислам дека А1 го достигна врвот...
Што се однесува до коментарите мислам дека се пуштат по пат на случаен избор убеден сум дека огромен дел од нив не се ни читат...

Сепак се работи за БАНАнА телевизија...

Мене лично многу повеќе би ме интересирало што мисли СОВЕТОТ ЗА РАДИОДИФУЗИЈА за постовите кои ја поминуваат рецензијата на А1...

....
Мене па онака ми е чудно што од една страна Велија форсира некои манифестации, пример за Мисирков за Чуповски запознавање со нивни лик дела и видувања а од друга страна секој ден на вести гости се некои од овие шатро космополитиве што кандисуваат за смена на име и слично...

bronzenono choveche na ploshtadot Pela e najgolemiot sram i ismejuvanje na lichnosta na Misirkov! Znachi ako od Misirkov takvo e dostojno za negovoto delo togash kako bi sakal da bide pretstaven Velija...kako edno kupche govxx od bronza najverovatno!!

Велија се нафура дека Грујо не му даде Земјоделие а му го даде на Ѕине. :)

Мене па онака ми е чудно што од една страна Велија форсира некои манифестации, пример за Мисирков за Чуповски запознавање со нивни лик дела и видувања а од друга страна секој ден на вести гости се некои од овие шатро космополитиве што кандисуваат за смена на име и слично.
Мене дали критикува економска политика или дипломатија или открива афери не ме занима и не ми смета, критикување такви ствари е полезно.
Ваквите пичкарски работи, форсирање на “антиквизации’’ “букефализации’’ и слично ми сметаат ептен.

пс.за коментарите на страницата...
sipo.png

и све е јасно :icon_lol:

Велија може само да му го пуши на Ѕинго.
Ѕинго има 20 000 глсачко тело а Велија не можеше ни самиот пратеник да стане а колку пари потроши човекот.Сега и сват му потроши огромна пара и него го ебаа.Пари имаат ама поим од политика немаат.
Ѕине има и пари и искуство во политика:toe:

Инаку А1 за мене одамна е нерелевантен медиум како и повеќето во МК...Сепак се работи за БАНАнА телевизија...

A1 и тоа како форсира анти-Македонски коментари и не само на сајтот.

Јас ионака не ги гледам, но пред некое време случајно имав прилика да видам демек интервју со Јасна Котевска, ќерката на поетот Котевски.

Такви бљувотини за нешто за што немаат грам знаење ниту Котевска ниту водителката (не ми текнува името сега на ружната квачка), досега немав видено и чуедно. Треба да им е срам, ако воопшто знаат за таква категорија.

Едноставно не гледајте А1.

Јас редовно по 5-10 пати дневно го посетувам овој сајт на А1 и мислам дека има многу АНТИМАКЕДОНСКИ коментари на него инаку јас не коментирам таму.Несакам да си го дадам моето мислење ако треба нешто анкета нека постават инаку така да коментирам без веза никако.

Poshto opozicijata vo Makedonija ne ja biva ni edno drvo da iscepi Velija se stava vo uloga na opozicioner...„glasno“-govornikot (vika kako nekoj kodosh koga prekazuva) go zloupotrebuva mediumot za da se pozicionira podobro vo opshtestvoto. stranichni pro-makedonski akcii se samo za machkanje oci.

Albancite koi vo golem del isprakjaat poraki tamu ja gledaat svojata shansa da kazat mislenje preku makedonski medium i vo golem del omraza (anti-makedonizam).

Dali toa mislenje e nivno e golem prashalnik, znaejki kako albancite lesno se manipuliraat.

Velija misli deka makedoncite se ushte bez svoj vnatreshen identitet...zatoa i negovite emisii se edna ramnoteza na bugarski i srpski zabavni emisii. Sam za sebe ima golemo mislenje deka moze da dvizi masi...zatoa vika kako nekoj orator od svetski rang.

Пари се во прашање, ниту Велија не работи без интерес.

А кој има интерес во продуцирањето антимакедонска атмосфера од внатре?

Изгледа и А1 брзо ке оди на игнор од мене освен поради Англиското првенство кое го даваат. Но за политика кога е емисијата од прекидач го корнам кабелот!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom