Интересни податоци за навивачките групи во Македонија и во светот

• Креатор на темата Креатор на темата PATO_007
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Доколку имате некоја информација за навивачките групи во Македонија или во светот пишете.Доколку сте член на некоја навивачка група запознајте не со неа.Доколку има нешто интересно или занимливо во врска со некоја навивачка група пишете тука.
На пример навивачката група ПИРАТИ од СКОПЈЕ-АВТОКОМАНДА(бев член до пред некое време) е создадена 1992 година а тоа е годината кога јас сум се родил.

Конечно нормална тема од Пато. Кој му ја просере добива картон и бан од неа.

Одлична тема:helou:
Фудбалскиот клуб Македонија Ѓорче Петров е формирн во 1932 под тогашното име Х.А.С.К.(Ханриевски Аматерски Спортски Клуб).Името на клубот повеќе пати се променува заденес да биде познат со името Македонија Ѓ.П.Лавовите се верни навивачи кои својот клуб го следат насекаде.Лавовите се Ѓорчепетровци горди на својот клуб,тоа го покажуваат на секој натпревар каде со сета сила го извикуваат името на клубот,пеејќи навивачки песни(кои често се и производ на исмевање на противникот)силно ракоплескаји,веејќи ги црвено-жолтите знамиња....на секој натпревар создаваат олична атмосфера.Лавовите инаку се формирани во 1992 година.Лавови Ѓорчее!!!

Еве неколку таканаречени навивачки фрази кои ги употребуваат навивачите.Знам дека и Комити и Чкембари користат слични,но и исти песни.Незнам да ви кажам кој прв која ја употребил но еве некои:
.Напред Ѓорче,само напред,таму кај што играш ти било кога било каде со тебе се Лавовии..але але,але але...напред Ѓорчее!!
.Играј Ѓорче ти,за нас победи..со тебе се твоите Лавовии!!
.ова навредувачко:smir:Пуши Вардар ти 20 години заедно со твоите Комити
.Ѓорче ле,Ѓорче ле,Ѓорче ле але але...

Ај доста е,другпат ќе допишам:helou:

Навивачите на Реал (Ултрас Сур) на секој натпревар на Сантијаго Бернабе точно во седмата минута му оддаваат почит на Хуанито Маравиља, кој играше за Реал 10 сезони, почина 1992 година.

Illa, illa, illa... Juanito Maravilla
Arriba, Arriba, Arriba, Arriba
con ese balón que
Juanito la prepara que Juanito la prepara y
Santillana mete gol
Arriba, Arriba, Arriba, Arriba
con ese balón que
Juanito la prepara que Juanito la prepara y
Santillana mete gol

illa,illa, illa
Juanito maravilla
se nota se siente
Juanito esta presente

Песната на МИЛАН.

Sosteniamo la squadra pui' forte Sostiniamo la squadra pui forte che il mondo ha visto mai magico Milan vinci per noi magico Milan... e magico Milan ole! ora che il Milan e veramente forte noi della Sud cantiamo insieme cosi...
e..o..o forza magico Milan... e...o..o....
Quando al ciel... Quando al ciel s'alzeran le bandiere e i tamburi torneranno a rullar dalla Sud un solo grido s'alzera forza Milan vinci ancora per gli ultra
Ed i colori chenoi portiamo sono la gloria Ed i colori che noi portiamo sono la gloria del Rossone' forza Milan ole forza Milan ole forza Milan ole ole ole Milan! Milan! Milan!
Siamo qui che cantiam Siamo qui che cantian con il cuore Diavolo vinci per noi!
O mila bella madunina O mia bella Madunina che te brilet de luntan tuta d'oro e priscinina ti te dominet Milan Sot a ti se viv la vita se sta mai cui mani in man canten tuch luntan de Napoli se mor ma poi venien chi a Milan Terun!
Forza Milan Milan campione Forza Milan! Milan campione! Forza Milan il Milan ole... Forza Milan! vinci per noi! Forza Milan la Sud e con te!ale...ale...ale...ale...Forza Milan...ale...ale...
Rossaneri siamo noi ma chi cazzo siete voi noi del Milan siamo qua e per volnon c'e pieta quando il Milan segnera questo stadio esplodera dalla curva s'alzera la canzone degli itra... Siamo l'armata Rossonera e mal nessun ci fermera noi saremo sempre qua quando il Milan giochera forza Milan vinci ancora per gli ultras... la la la la la la la la la la la la la la oooooooooooooo oooooooooooo...
Sun semprer chi Sun semprer chi me dan del rembrambi' seguo sempre il Milan che piarere mi da questa vita ultra
Ci faccaiamo i chilometri Ci facciamo i chilometri superiamo gli ostacoli col Diavolo in fondo al cuor!
Milano siamo noi Milano siamo noi Milano siamo noi Milano siamo noi solo noi...
Che sara' di questa Inter Che sara..che sara..che sara... che sara di questa Inter chi lo sa ian quatordici tifosi pui sfigati che ci sian e in trasferta vanno solo in Lombardia...
Noi odiamo Noi odiamo la Juve Noi odiam il Verona Noi odiamo la Roma Forza magico Milan!!

Eве ја химната на навивачите на Ливерпул познатата "You'll never walk alone".

Инаку интересно е да се каже дека навивачите на Ливерпул не се единствените кои ја пеат оваа таканаречена химна на фудбалот. Истата оваа химна ја пеат и навивачите на

Селтик

Ова беше натпревар одигран помегу Ливерпул и Селтик па можете да замислите каква ли само атмосвера направиле.

А еве ги и навивачите и на .....
Клуб Бриж

А еве го и текстот на познатата химна:
When you walk through a storm keep your head up high,
And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm is a golden sky
And the sweet silver song of a lark.

Walk on through the wind,
Walk on through the rain,
Tho' your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart,
And you'll never walk alone,
You'll never walk alone!

Eве ја химната на навивачите на Ливерпул познатата "You'll never walk alone".

Инаку интересно е да се каже дека навивачите на Ливерпул не се единствените кои ја пеат оваа таканаречена химна на фудбалот. Истата оваа химна ја пеат и навивачите на

Селтик

Ова беше натпревар одигран помегу Ливерпул и Селтик па можете да замислите каква ли само атмосвера направиле.

А еве ги и навивачите и на .....
Клуб Бриж

А еве го и текстот на познатата химна:
А што слушам дека и навивачите на Твенте ја пеат истата химна.
Така мислам дека кажа коментатор на Алфа кога коментираше некој натпревар(не ми текнува сега кој играа),

А што слушам дека и навивачите на Твенте ја пеат истата химна.
Така мислам дека кажа коментатор на Алфа кога коментираше некој натпревар(не ми текнува сега кој играа),

Сега проверив ги има на ЈУ ТУБ им пишува FC TWENTE YOU'LL NEVER WALK ALONE ама колку ја пеат тоа е друга работа:toe:!

Одлична тема:helou:
Фудбалскиот клуб Македонија Ѓорче Петров е формирн во 1932 под тогашното име Х.А.С.К.(Ханриевски Аматерски Спортски Клуб).Името на клубот повеќе пати се променува заденес да биде познат со името Македонија Ѓ.П.Лавовите се верни навивачи кои својот клуб го следат насекаде.Лавовите се Ѓорчепетровци горди на својот клуб,тоа го покажуваат на секој натпревар каде со сета сила го извикуваат името на клубот,пеејќи навивачки песни(кои често се и производ на исмевање на противникот)силно ракоплескаји,веејќи ги црвено-жолтите знамиња....на секој натпревар создаваат олична атмосфера.Лавовите инаку се формирани во 1992 година.Лавови Ѓорчее!!!

Еве неколку таканаречени навивачки фрази кои ги употребуваат навивачите.Знам дека и Комити и Чкембари користат слични,но и исти песни.Незнам да ви кажам кој прв која ја употребил но еве некои:
.Напред Ѓорче,само напред,таму кај што играш ти било кога било каде со тебе се Лавовии..але але,але але...напред Ѓорчее!!
.Играј Ѓорче ти,за нас победи..со тебе се твоите Лавовии!!
.ова навредувачко:smir:Пуши Вардар ти 20 години заедно со твоите Комити
.Ѓорче ле,Ѓорче ле,Ѓорче ле але але...

Ај доста е,другпат ќе допишам:helou:

солзи ми потекоа од ова:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:добар си:pos2::pos2:

Нели темава е за навивачките групи од Македонија???

солзи ми потекоа од ова:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:добар си:pos2::pos2:

Па не знам кои навивачи ги измислиле:toe:Сите викаат за себеси дека се првите.Јас само од слушање напишав:toe: И неможам да бидам добар,само добра...девојче сум..

GONE 87 сакаш да кажеш дека вие први сте ги измислиле сите песни?????
Сите се крадени од вас?????
Немој,друже,НЕМОЈ НЕ МЕ РАДУЈ.........:smir:

Уште некоја песна од поновите од ЛАВОВИ ЃОРЧЕ
Ѓорче ти си животот наш
тебе те бодрам јас
тебе те сакаме
во срце те носиме
ооо....оооо

Жолто-Црвена боја најмила
за тебе пееме живот даваме
Македонија моја најмила
за тебе пееме живот даваме.....

Ѓорче те сакаме
тебе те бодриме
Црвено-Жолта тоа е бојааа.....
за која живот даваме.....

Има уште,доста ви се сега за сега.........:smir:

Па не знам кои навивачи ги измислиле:toe:Сите викаат за себеси дека се првите.Јас само од слушање напишав:toe: И неможам да бидам добар,само добра...девојче сум..
ок, не знаев дека си девојче,........те разбирам:)
а за ACAB не знам која ти е поентата на АCAB дали АјдеСкопјеАјдеВардар или вистинското значење,не ми се разговара со квази-гробарчиња!!!!! ДА беше САМО навивач на М.ЃП Ок ама вака НЈЕТ:helou:

ок, не знаев дека си девојче,........те разбирам:)
а за ACAB не знам која ти е поентата на АCAB дали АјдеСкопјеАјдеВардар или вистинското значење,не ми се разговара со квази-гробарчиња!!!!! ДА беше САМО навивач на М.ЃП Ок ама вака НЈЕТ:helou:

:lud:Па не сум зачудена...уште едно суштество во толпата помалку или повеќе исто е:toe:

Gone од таквите како тебе ми се с**Е да знаеш.Тоа знаеш многу добро што е во превод и не ми се прај многу мозок.Не би ставил ни под разно нешто во врска со тој твој Вардар.И да не те боли тебе дали сум квази-гробарче или не,јас сум тоа што сум!!!!!!!!!!TOA ВО ПРЕВОД Е.........

АНТИ-СЕЉАК-АНТИ-ВАРДАР!!!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom