Се сеќавате ли на вистинското ВМРО-ДПМНЕ

• Креатор на темата Креатор на темата Laze_14
  • Време на започнување Време на започнување
ABC slucajno bev na kongresot vo Prilep kolku sto me sekavanjeto drzi znam deka imase samo eden edinstven Milicaj na vratata i nekolku grickaja semki vo holot i nekolku vo salata vo nikoj slucaj 100 (ne znam mozebi imalo undercover) nemase voopsto pritisok sekoj si vleguvase slobodno iako ne zaprasa Milicajot sto barame nie piclemina kaj so si gi mera magarinata ama sepak ne pusti,salata bese relativno napolneta po moja procenka okolu 200 dusi najmalce .
Бев и јас со татко ми, клинец невиден :). Како низ магла се сеќавам.

ABC slucajno bev na kongresot vo Prilep kolku sto me sekavanjeto drzi znam deka imase samo eden edinstven Milicaj na vratata i nekolku grickaja semki vo holot i nekolku vo salata vo nikoj slucaj 100 (ne znam mozebi imalo undercover) nemase voopsto pritisok sekoj si vleguvase slobodno iako ne zaprasa Milicajot sto barame nie piclemina kaj so si gi mera magarinata ama sepak ne pusti,salata bese relativno napolneta po moja procenka okolu 200 dusi najmalce ,kako sto i sam rece Goluboski gi smiruvase Ljubco i Zmejko pa sta ti ja znam tuka vestacki emocii,znam deka se trubese za Bogdanoski eden polsat i na krajot Ljubco izjavi deka sledniot kongres ke bide vo Solun i site gramoglasno zastrakaja.

Ima nekoj video od toj nastan bas bi sakal da go poglednam

Kај беше бе тој на врата,јас не го видов,дури ни тие што грцкале семки,ама надвор ги имаше многумина како што реков,ова го зборувам за време на Оснивачкото собрание за Прилепскиот огранок каде немаше повеќе од 50 луѓе,од кој Прилепчани сигурно немаше повеќе од 30,кога всушност за прв пат ВМРО-ДПМНЕ беше промовирана како партија пред Прилепчани.
Додека за време на Возобновувачкиот Конгрес за кој што зборуваш ти,во салата сигурно имаше преку 300 поканети гости,учесници и посматрачи.Полицијата си работеше на смени,нормално како и при секој поголем собир,ама чудно ми беше што уште тогаш во Централниот Комитет не беше прифатен ни еден предлог од нас Прилепчани да се одбере макар и само еден човек,подоцна го вметнаа Петре “Газло“ како што го викавме Петар Трајкоски кој од повремен записничар на маса стана и пратеник во првиот Македонски Парламент,заедно со Целе од Марул,итоа благодарение на тоа што единствено нешто што во животот сами направиле им беше “вадењето цицки“ од точакот со кој возел без светло Целе од Марул,и неколкупати прогласувањето за ударник на Петре по многубројните работни акции каде учествуваше како примерен член на СКОЈ а и за убавите Адидас патики што секоја година ги добиваше бесплатно.
-Конгресот се снимаше со 5 камери(најмалку),а гости имаше од сите страни на светот,тогашната ТВ Прилеп исто така го снимаше конгресот покрај двете камери на МТВ и две приватни од членови од Австралија и Канада,мислам дека беа.:toe:

Се додека сдсмовците ја поистоветуваат партијата со ликот на Бранко и народњаците со ликот на Љубчо ке бидеме неееднакви.Ние приврзаниците на ВМРО-ДПМНЕ сме водени од идеа лично јас го гледам Никола Груевски како моментално успешен лидер на партијата која ако почне да греши и да ја води партијата во изборни порази ке биде сменет бидејки сите одат и доагаат а вмроовската идеја е вечна.А Љубчовистите и Бранковистите и во пеколот да одат ке бидат следени.Тоа е разлика во свест една тоталитарна и една демократска.Подобро би било ВМРО-НП да се преименува во Партија на Љубчо Георгиевски ПЉГ И СДСМ во партија на Бранко Црвенковски ПБЦ..Затоа насловот е несоодветен ВМРО-ДПМНЕ си е од 1990-2009 само без Љубчо.

Kај беше бе тој на врата,јас не го видов,дури ни тие што грцкале семки,ама надвор ги имаше многумина како што реков,ова го зборувам за време на Оснивачкото собрание за Прилепскиот огранок каде немаше повеќе од 50 луѓе,од кој Прилепчани сигурно немаше повеќе од 30,кога всушност за прв пат ВМРО-ДПМНЕ беше промовирана како партија пред Прилепчани.
Додека за време на Возобновувачкиот Конгрес за кој што зборуваш ти,во салата сигурно имаше преку 300 поканети гости,учесници и посматрачи.Полицијата си работеше на смени,нормално како и при секој поголем собир,ама чудно ми беше што уште тогаш во Централниот Комитет не беше прифатен ни еден предлог од нас Прилепчани да се одбере макар и само еден човек,подоцна го вметнаа Петре “Газло“ како што го викавме Петар Трајкоски кој од повремен записничар на маса стана и пратеник во првиот Македонски Парламент,заедно со Целе од Марул,итоа благодарение на тоа што единствено нешто што во животот сами направиле им беше “вадењето цицки“ од точакот со кој возел без светло Целе од Марул,и неколкупати прогласувањето за ударник на Петре по многубројните работни акции каде учествуваше како примерен член на СКОЈ а и за убавите Адидас патики што секоја година ги добиваше бесплатно.
-Конгресот се снимаше со 5 камери(најмалку),а гости имаше од сите страни на светот,тогашната ТВ Прилеп исто така го снимаше конгресот покрај двете камери на МТВ и две приватни од членови од Австралија и Канада,мислам дека беа.:toe:

A ne znam ABC za ogranokot ,veruvam deka ne bile ni 50 jas mislev za kongresot vo Cepenkov mislese kako i da e me potseti za Cele od Marul edna off topic anegnota
Sedele so Satoro (gradonacalnikot) i ostala bagra od SDS vo Erik(gore kaj Dimo Naredniko) ,a pak na drugava masa vo kafana sedele Cele ,Satoro,Petre Gazlo i sta ti ja znam tamu od VMRO nekoj glavuci i togas kako i sega se raspravale koj bil pogolem Makedonec,
Donesol kelnerov aperativi i salata ama arno Cvetko se cuval cel den za gage vecera i mu se jadelo ,i kako sto kelnerov go donesol lebot taka toj si pocnal so salatava da si vecera cunki bil mnogu gladen.
Nekoj od ovie SDS-ovcive go podvidel i go prasal ,a be Ceki da ne si ti Vegetarjanec ovaj pak energicno i vo negov stil odgovoril :Jas sum cist Makedonec od Marul ebave Srbomani

Ko ce mi tekni koj se ne ni go vodese gradov

VREMETO NA LUBCO I OSTANATATA BAGRA ISTROSHENI POLITICARI VO DRIZLA.:toe:
(mnogo nas je lagao a svi smo ga voleli.) :uvo:

Абе каковмитинг со Никоуа Гуевски!!!!
Порано бе кога ке засвиреше химната се знае дека иде Лидерот,од музиката и еуфоијата цел се ежиш, а сега Јован Јованов и Елвир Мекиќ и едно 2-3 скопски курви како ребека,соња и не ми текнува третата си пеат некои песнички за златно славејче.
Ја незнам што ги возбудува дали Помаранџестата боја или “лидеуот“ со говорна мана.Па кај се наоѓаат сите исти,па сега и преседникот- ррразумен космодиск,парррдон компррромис, со говоуна мана.:tapp:

Пријателе во Македонија ќе се укине буквата Р пошто премиер преседател неможат да ја изговорат.

Денешниве митинзи им се за никаде.

БРАВО!!! Каков триумфализам.Исмејување на говорна мана.Супер единствено поле каде Шизо е подобар.Невидено демохристијанство.А што би правеле друго политички маргиналци

БРАВО!!! Каков триумфализам.Исмејување на говорна мана.Супер единствено поле каде Шизо е подобар.Невидено демохристијанство.А што би правеле друго политички маргиналци
Па смешно е:pos2::pos2::pos2::pos2:Мислам што е наредно,градоначалници што с'скаат.Па ни Р па ни Л ни С ќе немаме.

Па смешно е:pos2::pos2::pos2::pos2:Мислам што е наредно,градоначалници што с'скаат.Па ни Р па ни Л ни С ќе немаме.
Наредно после Bugz Banny како стечаен управник на СДСБЦ е Кратерско лице како вечен претседател на приватната партија.

Наредно после Bugz Banny како стечаен управник на СДСБЦ е Кратерско лице како вечен претседател на приватната партија.
Бранко има стил,те молам не го споредувај со измутираните грујовци,што ако има рупи во лицето,баш е симпатичен средновечен маж.
Ако више збориме за маани,мислам Јанкуловска мислам....:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:Веѓи,бркови,брада,и што ли уште не.

Мислам дека ова не е форум за козметика мода туку за политика каде за политичарот треба поинакви финеси образовованост способност чесност лидерство.Значи особини кои може да ги поимаат само луге со построг систем на вредности надвор од надворешен изглед повеке интелектуално-духовни примеси.А да ја искоментираме шекерка на пример или Макрадули

Бранко има стил,те молам не го споредувај со измутираните грујовци,што ако има рупи во лицето,баш е симпатичен средновечен маж.
Ако више збориме за маани,мислам Јанкуловска мислам....:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:Веѓи,бркови,брада,и што ли уште не.

А Шекеринска зајачица да не е случајно?

Како што и мислев, ви благодарам за учеството “вистински“ анонимни диверзанти.

Си го заслуживте местото во Халата на Лажните, изгледа сепак сум ве преценил...

izvini sto te razocaravme ama toa ti e

ne gi pisavme so ime i prezime ,posto nie si se znaeme kako sto ti pisav,a ako vie gi doznaete odma ke se zaangazirate DA GI KUPITE .ili uste polesno da me razberes da gi prisilite da bidat so vas,spored narodnata pogovorka STRAV LOZJE CUVA.

nekojkumina pisuvate za kadrovskata politika na LJubco ,i zosto mnogumina si izbegale od togasnoto vmro
jas mislam ,a mozebi i sum greska ,popraveteme togas soglasnost za vrabotuvanje partiski luge morase da dade ministerstvo za ekonomija,na cie celo bese tokmu grujo.toj kako minister ne dozvoluvase da se vrabotuvaat vmrovci ,i zatoa mnogumina sto bea primeni vo esm okolu 1500 bea ekspresno otpusteni.ova e edna od pricinite zosto pogolemiot del od clenstvoto mu se lutat na LJubco,zaradi vrabotuvanjata.
no jas mislam deka treba da mu se lutat na grujo,zosto bez negova soglasnost nemozese nisto da se napravi.sigurno ova go pravese grujo so cel da ja oslabne silata na vmro,da izgubi na izbori VMRO NA CELO SO ljUBCO,za da moze da se prefrli krivicata za izborniot neuspeh vrz LJubco ,i vednas potoa da zastane grujo na celo na dpmne i sega da se fali kako on ja vozdignal i ja izvadil od pepel dpmne.
ova nesto epten mi e isto so segasnata sostojba vo sdsm.
sdsm sega e so nizok rejting (pa zaradi toa i go kandidiraa frcko ),ama sega koga ke dojde branko ke ja opravi.
vo momentot ,minister za ekonomija e slavevski(bivsi clen na sdsm)
nema vrabotuvanja na neopredeleno vreme ,slavevski ne dava dozvola (zatoa site sto se vrabotuvaat se so dogovor na delo ili sezonski rabotnici )
onie sto cekaat partiski poslusnici vrabotuvanje kaj i dae ke im pukne filmot,ke se nalutat,ama pak na liderot na vladeackata partija takanareceniot premier grujo,a krivecot e slavevski (SIGURNO TOA MU E CELTA DA JA NAMALI SILATA NA DPMNE)I DA JA ZAJAKNE SDSM
ZNACI SO ISTI KAMENJA PO SVOJA GLAVA

I NAMESTO DA MU SE LUTITE NA LJUBCO ,RAZMISLETE I POCNETE DA MU SE LUTITE NA GRUJO ,SIGURNO KE IMATE POGOLEMA DOBIVKA ZA VAS

izvini sto te razocaravme ama toa ti e

ne gi pisavme so ime i prezime ,posto nie si se znaeme kako sto ti pisav,a ako vie gi doznaete odma ke se zaangazirate DA GI KUPITE .ili uste polesno da me razberes da gi prisilite da bidat so vas,spored narodnata pogovorka STRAV LOZJE CUVA.

nekojkumina pisuvate za kadrovskata politika na LJubco ,i zosto mnogumina si izbegale od togasnoto vmro
jas mislam ,a mozebi i sum greska ,popraveteme togas soglasnost za vrabotuvanje partiski luge morase da dade ministerstvo za ekonomija,na cie celo bese tokmu grujo.toj kako minister ne dozvoluvase da se vrabotuvaat vmrovci ,i zatoa mnogumina sto bea primeni vo esm okolu 1500 bea ekspresno otpusteni.ova e edna od pricinite zosto pogolemiot del od clenstvoto mu se lutat na LJubco,zaradi vrabotuvanjata.
no jas mislam deka treba da mu se lutat na grujo,zosto bez negova soglasnost nemozese nisto da se napravi.sigurno ova go pravese grujo so cel da ja oslabne silata na vmro,da izgubi na izbori VMRO NA CELO SO ljUBCO,za da moze da se prefrli krivicata za izborniot neuspeh vrz LJubco ,i vednas potoa da zastane grujo na celo na dpmne i sega da se fali kako on ja vozdignal i ja izvadil od pepel dpmne.
ova nesto epten mi e isto so segasnata sostojba vo sdsm.
sdsm sega e so nizok rejting (pa zaradi toa i go kandidiraa frcko ),ama sega koga ke dojde branko ke ja opravi.
vo momentot ,minister za ekonomija e slavevski(bivsi clen na sdsm)
nema vrabotuvanja na neopredeleno vreme ,slavevski ne dava dozvola (zatoa site sto se vrabotuvaat se so dogovor na delo ili sezonski rabotnici )
onie sto cekaat partiski poslusnici vrabotuvanje kaj i dae ke im pukne filmot,ke se nalutat,ama pak na liderot na vladeackata partija takanareceniot premier grujo,a krivecot e slavevski (SIGURNO TOA MU E CELTA DA JA NAMALI SILATA NA DPMNE)I DA JA ZAJAKNE SDSM
ZNACI SO ISTI KAMENJA PO SVOJA GLAVA

I NAMESTO DA MU SE LUTITE NA LJUBCO ,RAZMISLETE I POCNETE DA MU SE LUTITE NA GRUJO ,SIGURNO KE IMATE POGOLEMA DOBIVKA ZA VAS

И ова е точно.
Согласност не даде Грујо и сите што беа вработени беа со договор на дело.Сите после 2002 останаа без работа.Зошто затоа што Грујо не дава согласност.И тие кои се вработија беа комуњари исто како и сега,дпмнеовците што останаа во партијата заради името уште лепат плакати а комуњарчињата се вработуваат.
И лавовите кои после мака мачеа со Хари Костов и лежеа пред МВР останаа без работа,а денес се социјални случаи исто како сега со ’Достоинство“.

И ова е точно.
Согласност не даде Грујо и сите што беа вработени беа со договор на дело.Сите после 2002 останаа без работа.Зошто затоа што Грујо не дава согласност.И тие кои се вработија беа комуњари исто како и сега,дпмнеовците што останаа во партијата заради името уште лепат плакати а комуњарчињата се вработуваат.
И лавовите кои после мака мачеа со Хари Костов и лежеа пред МВР останаа без работа,а денес се социјални случаи исто како сега со ’Достоинство“.

Не знам за другите ограноци ама за Прилеп знам сигурно затоа што бев присутен на акцијата која ја превзедоа “плакатолепачите“ со тубата нафта.Се собраа нив 20тина со туба нафта среде комитет и се закануваат дека ќе го палат.Телефоните ѕвонат де кај ЉуБчо,де кај Војо,голем срам ќе пукне среде Прилеп запален комитетот на ВМРО од негови членови.Се се одвиваше со филмска брзина,ЉуБчо му се јавува кај Грујо како знае и умее да ги среди овие 20тина “пиромани“ оти си иба мајката целата работа.Кон крајот на денот Војо Михајловски се најде и им порача на дечкиве под хитно со списокот во Скопје.
Дечките без никаква стручност беа вработени во ЕСМ по долги и мачни преговори помеѓу Скопските глаучи но од 30тина вработени половина беа истерани одкако СДСМ дојде на власт по 6-7 месеци.Некој од нив беа вратени преку суд,ама деновиве пак се води хајка и пак се бркаат вратените преку Апелационен или Уставен Суд.
-За лавовите пак слична приказна,на работа останаа претежно оние кој гледаа преку ТВ како се постројуваат ЕБИ Лавови.Никогаш во животот не облекле униформа,ниту учествувале во некоја акција,односно тоа го направија прв пат во МВР кога ги вработи Хари Костов.Вистинските Лавови останаа по золошките или пак се социјални случаи како што велиш.Тоа е реалноста,ама малку како да забегавме од темава,во интерес на вистината.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom