Замката „Северна Македонија“ и катастрофалните последици

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Кратко и јасно ,,истиот ден кога ние го прифатиме името северна Македонија,тие како од хелини се нарекоа грци,од грци ке станат македонци,имајки ги во предвид сите докази,за кои ве не сакате или така се правите да ме разберете.
И така утре сите ние ке станеме паонци,бидејки сами сме барале име северна Македонија.
Јас како пријател со Дора Баколјани сум за името кое постои 4200год а тоа е Македонија,без никакви двојни и тројни формули,а вие.

се разбира дека сме за Македонија ...
и јас мислам дека ако прифатиме смена на име - со тоа следи и идентитет ... гејците дури тогаш ќе признаат Македонско малцинство ... така да ние ќе станеме некои си северноблабла Македонци ... а тие ќе си станат Македонци ... е тогаш сме ја наебале ... таа е замката ...

се разбира дека сме за Македонија ...
и јас мислам дека ако прифатиме смена на име - со тоа следи и идентитет ... гејците дури тогаш ќе признаат Македонско малцинство ... така да ние ќе станеме некои си северноблабла Македонци ... а тие ќе си станат Македонци ... е тогаш сме ја наебале ... таа е замката ...

-НАРОД ШТОМ ЕДНАШ ПРИФАЌА ПРОМЕНА НА ИМЕ,ТОА ЌЕ ГО ПРАВИ СЕКОГАШ!

Господа проблемот е со областа Ематија што некој многу одамна си ја присвоил како нивна сопственост,и на име на неа како денес ни е преставена,утре сите ние македонци немаме да имаме право на македонската не богата туку пребогата историја,јас го разбирам возбодувањето на Лет,но верувајте оваа работа е на МАНУ да застанат еднаш зад итересите на Македонија и народот македонски,бидејки јас и колку сакам да ја докажам целта на јужниот сосед секако ке бидам поврзуван со нив,како тоа што го прави ситуираниот господин,и она што е доставено на моите постовите од Аријан и Јустин,сепак тоа е од нив јас не сум го измислил.
Ако не им веруваме на ним тогаш тоа е друга работа,

Би доставил некои докази за поимот ,,НА СЕВЕР ОД МАКЕДОНИЈА,,

Македонија го добила името по синот на Дионис,кој се викал Македон и кој бил назначен од Дионис за крал на Тракија и тогашната територија што се викала Ематија,по името на Ематион,крал што владеал со Ематија област во Паонија

МАКЕДОНИЈА ИМЕТО ПОТЕКНУВА ОД РЕЛЈЕФОТ НА КОЈ Е СМЕСТЕНА ДРЖАВАТА ОДНОСНО МАКЕ(ЗЕМЈА) И ДОН(ГОЛЕМА,РИДСКА)ЗЕМЈА
други извори наведуваат на тоа дека е според Македон кој бил МАКЕДОНСКИ ВОДАЧ
а според професорка по Лингвистика која беше гостин кај Миленко
Македонија значи
ОСТРОВСКА ЗЕМЈА
ЗЕМЈА НА БОЖИЦАТА МА

МАКЕДОНИЈА ИМЕТО ПОТЕКНУВА ОД РЕЛЈЕФОТ НА КОЈ Е СМЕСТЕНА ДРЖАВАТА ОДНОСНО МАКЕ(ЗЕМЈА) И ДОН(ГОЛЕМА,РИДСКА)ЗЕМЈА
Македонија значи
ОСТРОВСКА ЗЕМЈА
ЗЕМЈА НА БОЖИЦАТА МА
НЕ Е ТОЧНО.

Ете гледаш.....веќе почна психолошки да бомбардираш.....само така напред.:toe::smir:

Море има лом да правам со секое расположиво “оружје“,целта ми ги оправдува средствата.:smir:

Ајде нови докази

Квинт Куртиј Руф во своето дело: ,,Историја на Александар Македонски,, во книга прва, глава 5 наведува:
,,Кога се враќал Филп од Скитија со голем воен товар, минувал низ земјата на Трибалите, а тие ги зафатиле погодните места и не му допуштале да премине ако не им даде од пленот,,.
Во војската на Филип втори Македонски имало и Грци како наемна војска, кои тешко ги поднесувале неволјите, како и лишувањето од привилилигиите што ги уживале. Поради тоа се јавил бунт во кој изгинале многумина од двете страни, а кралот Филип бил ранет во бедрото. Раната била многу тешка и му остава трага се до неговата смрт.

Во истата книга во гл.7 меѓу другото Квинт Куртиј Руф пишува за говорот на Демонстен во градот Олинт и рекол:
,,Јас пак, Тебанци, ќе престанам да им се протиставувам на тие што мислат така, се придржувам на нивното мислење. Но вас со сета можна сила Ве наговарам, Ве молам, Ве колнам, Ве преколнувам да мислите на Вашиот спас и општиот спас на Грција, за да ја прифатите оваа нивна одлука,,.
,,Ако постапите така, Вие сами ќе допуштите да дојдете заради овците и добиток, Вашите полиња нема да бидат исполнети со робови, а самите Вие ќе служите меѓу остана- тите робови на Филипа, на Паонците и на Трибалите. Зошто тие ќе заповедуваат Вие да ги чувате стадата и робовите и тоа ќе Ви биде одлична привилегија од ропството, ќе Ви заповедаат да си ги презирате сопругите, децата, родителите, слободата, добриот глас и довербата,,.

А бе што ги бремцате, НЕ СЕ РАЗГОВАРА, кој ќе ПРОБА да разговара , а не пак да разговара, е МРТОВ со се поширока фамилија, ако некој може ова ТВРДО да го каже, да си одиме раат на пиво, ако НЕМА ТАКОВ ..., а чие кажување нема да биде само интернет дрндупка...СМЕ НАЕБАЛЕ..... :)
......ама како гледам во МКД дооолго време се праи муабет за стрижена-бричена...тоа значи дека сме веќе длабоко во говна.........:) и очигледно имате проблем со сетилото за мирис....

видовме како еднаш НИ ГО СПИКАА(ЕЗ).....ДАЛИ САКАТЕ УШТЕ ЕДНАШ..НЕ ФАЛА::::::СЕГА ИДЕМЕ ДО КРАЈ или НИЕ или ГАЈрците и ЕУ?????ДОСТА БЕШЕ ЛАЖЕЊЕ :nenene:

Македонија значи
ОСТРОВСКА ЗЕМЈА
ЗЕМЈА НА БОЖИЦАТА МА

Значи - и во ова тема пак се поврзува акрополата на Големата Мајка Ника и нејзините синови високите - стрјни луге,кои живеела на островот или полуостровот околу тогашното езеро тектонско Прасијада,кое е дел од денешна Македонија.

Ме заинтересира последниот дел од линков....
http://www.star.vest.com.mk/default.asp?id=13408&idg=2&idb=336&rubrika=Makedonija

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Весникот потсетува дека двете земји имаат уште две години до истекувањето на Привремената спогодба од септември 1995 година и затоа треба да се најде нов "модус вивенди" за името, бидејќи "ќе имаме работа со една нова БЈРМ којашто нема ништо заедничко со таа што ја познаваме, особено со албанскиот пребирлив фактор".
А весников е од 2001 год. Што значи дека спогодбата сега не важи и Грција со право ни ставила Вето?

[/FONT]

Море и предлог Република Македонија би имал разни замки во него.:tapp:
Јужниве лајна и нивните браќа од една половина на Кипар како сакаат нека не викаат,ама за цел свет ќе си бидеме Македонија,Македонци,Македонско.Се што е надвор од ова е пораз за МК.

Клучот е во сложноста на македонскиот народ,и неговата мудрост пред целиот свет да ја докаже вистината за Македонија и легитимното право на сите грагани во р,Македонија да се викаат македонци,а државата Македонија,а со тоа да бидеме горди на ова парче земја.
Сето ова може безболно и мудро да се реши доколку институциите во Р.Македонија ја отварат тезата за постоење на областа Ематија,во сегашниве граници на Р.Македонија а не како што ние е преставена денес со фалсикат од нас.Во светот постои и Русија,Кина,Индија,Украина,Америка и др.па не е светот само Европа и нејзиното галениче Грција.Инаку Македонија се вбројува заедно со Индија и Кина од тогашниот свет како најстари имињаљ на земјината топка.
Само со оваа област можеме да им ги затвориме устите на пеашите на ,,интернационалата,,кои само рефренот од песната интернационална го запомниле а тоа е ,,ДА ИМ ИЗБРИШИМЕ СВЕ ШТО Е МИНАТО,,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom