Трип-хоп

• Креатор на темата Креатор на темата TargeT
  • Време на започнување Време на започнување
Ееееј, како сум ја прескокнал темава? Еве нешто од мене за вас:

Ова, иако е правец кој самите го нарекуваат Freak Folk, е нешто помеѓу поп, trip-hop и downtempo. Ги обожувам CocoRosie!

И Husky Rescue се хибрид. Пред се ambient, но и trip-hop, downtempo, electronica... И премногу ги сакам затоа што си ги открив онака, сосем случајно, сам, без никој да ми ги предложи. Одлични се, слушнете ги:

И прочитав некаде за Gorillaz дека не се trip-hop (што е сосема точно), но слушнете ја нивната Feel Good Inc. во изведба на Skye од Morcheeba:

Ако ми текне на уште нешто добро, ќе следува понатаму, сега нема шанси да ја заборавам темава!!! До тогаш, остајте ме на мира да преслушам се што вие до сега сте постирале ;)

Феноменален жанр. Малце забеган, но сум слушнал доста добри песни за да ми го променат мислењето, особено од Масив Атак и Морчиба. Мој актуелен бенд
Супер се дечкиве, добри нумери имаат, оваа ја издвоив као фаворит. :)

--- надополнето: 16 февруари 2013 во 13:22 ---
Една од моите најомилени. Секогаш ми носи едно посебно чувство кое не можам да го опишам, а најблиску се граничи со меланхолија. (y)

Bosnian-Herzegovinian Post-Rock/Ambient/Trip-Hop from Mostar! last.fm/music/Vuneny

импресии од новиот албум ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom