За мажот секс секој четврти ден

• Креатор на темата Креатор на темата da_be_man
  • Време на започнување Време на започнување

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
i NATO donese demokratski zakoni...

15.04.2009

Околу 300 Авганистанки во Кабул протестираа за правата на жената - демонстрациите ги задушија други илјада мажи - и жени. Ги гаѓаа со камења бидејќи демонстрантките го кренаа гласот против новиот закон за брак, што вели дека мажот може да бара сексуални односи од жената секој четврти ден, освен ако таа е болна и тоа може да и наштети.

....... Законот што критичарите го нарекуваат и брачно силување, регулира и кога и поради кои причини жена може да го напушти домот сама.
Конзервативните исламистички штрајк-брејкери извикнуваа „Смрт за слугите на христијаните“.

„Муслиманските жени имаат права што им се наведени во Куранот и во Исламот, а не права какви што им одредуваат други земји. Го прифаќаме овој закон по наша желба, а не затоа што го поставиле мажите во нашето општество“, вели Кудиса Феротан, поддржувач на законот.

Светот беше шокиран и од вчерашната егзекуција на двајца бегалци во Авганистан - девојче што било ветено на човек што не го сакало побегнало од дома со друг маж, со што го предизвикало бесот на Талибанците...

Nisto novo za Avganistan ne me ni iznenaduva vo kontekst so temava samo da napisam deka Avganistanskoto opstestvo e patrihajalno i konzervativno do taa mera sto i sega mozes da vidis kako tatko/brat/soprug si ja ubiva sopstvenata cerka/zena/sestra i toa ne na nekoj konvencionalen nacin tuku so zapaluvanje so benzin ima dosto i samozapaluvanje zosto ne mozat da gi podnesat torturite.

Vo nivnata istorija e ostanato toa da mazot odlucuva za zenata ,ne e nikakov raritet vo avganistanskoto opstestvo koga ke se rodi zensko dete e ubivano zosto soprugot sakal sin prvenec ili pak zenata e ubivana zosto e taa vinovna za toa.

Za vreme na ruskata okupacija e isfrlen tradicionalizmot vo golema mera pa potoa odnovo stapuva na scena no sepak zenata tamu e tretirana kako masina za radzanje i nisto poveke duri i zeneti umiraat sto ne mozat da najdat vo prodavnicite higienski preparati potrebni za menopauzata ili pak golem del od niv umiraat za vreme na bremenost ili pak vo samoto poradzanje od nehegiena i negriza.

Znam deka sega brzo imase nekoj predlog od nekoja parlamentarka (se cudev deka i voopsto ima) da se isfrlat voenite profiteri od parlamentot no bukvalno bese kamenuvana od golem del od parlamentarcite sto se osmelila da posoci prst na nekoj od mazite vo parlamentot pa ne veruvam deka deka vo skoro vreme ke se izmeni nesto.

Просто е неверојатно колку е безобразен и фашистички шеријатот. Замисли бе, со закон ти се уредува сексуалниот живот... ц ц ц ...

А за егзекуциите, ќе им дојде денот и на егзекуторите...

Смрт за секоја философија која ја уназадува човечката душа!

Да не се смееме многу..како е тргнато со законите ова и кај нас може многу лесно да се случи:kesa:

Просто е неверојатно колку е безобразен и фашистички шеријатот. Замисли бе, со закон ти се уредува сексуалниот живот... ц ц ц ...

А за егзекуциите, ќе им дојде денот и на егзекуторите...

Смрт за секоја философија која ја уназадува човечката душа!

Serijatot ne bi rekol deka e tolku fasisticki ,zenite vo Avginistan se molat da mu se "padne" nekoj koj se vodi spored serijatot tie i si pominuvaat najdobro ,spored nego vo najekstremen slucaj ,koga si se obidel so pedagoski merki i ne uspealo mozes da udres soprugata.

Да не се смееме многу..како е тргнато со законите ова и кај нас може многу лесно да се случи:kesa:

Да да ако го прави Грујо законот ке наликува нешто вака:
Мажот има право еднаш неделно да и го брцне на саканата и тоа само ако ја начека натртена!!!

А ако го прави Фрчко чунки он нели уставот ни го пишувал барем така се фали ке наликува вака:
Мажот има право пет пати ДНЕВНО да и го брцне на саканата (кај него не е баш сакана) и при тоа може да се употребува прекумерена сила доколку саканата испушти некаков крик при сексуалниот чин.

Така ке биде тоа барем според мое мислење:pos2::pos2::pos2::pos2:.

Не ми е јасен законот. Ако на пр имале секс во понеделник и на мажот му се присака пак во среда, дали може да бара или е тоа противзаконски?

Има тука некои што се разбираат во меѓународно право да појаснат?

Ами Авганистан шо сакаш...може ќе им забранат да киват, може ќе му наштети на некој не се заебавај :vozbud:

Како успеваат идиотите да наметнат некои свои фрустрации на цели народи ?

Да да ако го прави Грујо законот ке наликува нешто вака:
Мажот има право еднаш неделно да и го брцне на саканата и тоа само ако ја начека натртена!!!

А ако го прави Фрчко чунки он нели уставот ни го пишувал барем така се фали ке наликува вака:
Мажот има право пет пати ДНЕВНО да и го брцне на саканата (кај него не е баш сакана) и при тоа може да се употребува прекумерена сила доколку саканата испушти некаков крик при сексуалниот чин.

Така ке биде тоа барем според мое мислење:pos2::pos2::pos2::pos2:.

Што правиме со законот ако мажот има повеке сакани ????????/
Дали во законот има наведено колку е време траењето на брцањето со саканата или не саканата????/
Што предвидув ЗАКОНОТ ако мене ми се сака, а саканате ме одбие??????/:duel:

Што правиме со законот ако мажот има повеке сакани ????????/
Дали во законот има наведено колку е време траењето на брцањето со саканата или не саканата????/
Што предвидув ЗАКОНОТ ако мене ми се сака, а саканате ме одбие??????/:duel:

Тогаш изгледа не ти е сакана!!!:toe:

Па нели во Исламот може еден маж да има повеќе жени?

Со ред ќе си направи распоред на брцање: на оваа тогаш, во толку саатот. На другата тогаш. На трегата тогаш. И потоа циклично. :sekss:

Мислам дека може да имат максимум 6 жени, по една за секој ден. А во недела, да му се молат на Алах. :cuc:

Ova ne e tradicionalno ili zastareno ..OVA E OD SITE VERI NADVOR!!! ...iskreno ne mi se veruva deka lugjeto tamu se lugje,tie moze navidum izgledaat kako lugje no vo sustina....tamu razvojot na covekot i covestvoto zastanolo pred 30000 god a moze i poveke

Кога тие луѓе ги поставувале темелите на математиката,граделе хареми и пишувале неодминливи поезии за жената Америка не постоела а во Англија кралот имал право да има секс со било која невеста на првата брачна ноќ.
Кој им го дал тоа право да видоизменуваат една милениумска култура која постоела,постои и ќе постои уште илјадници години?
Секој има право на сопствен избор знам,ама и јас имав право да бидам богат како Американците нели? Ако си женско,и си се родила во Авганистан,го имаш истото право на бунт како и секој Македонец роден во Македонија.Затоа нека седат и нека ќутат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom