Крај на верското образование во училиштата

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување
А зошто атеистите би требало да учат историја на религиите кога не се религиозни?

А зошто мораат албанците да учат македоски јазик кога не се македонци, зошто да учам англиски кога сакам грчки, зошто да учам информатика за виндоус кога сакам линукс, зошто да учам биологија за теоријата на дарвин кога несакам...итн....

Ситуацијава е трагикомична, уставниот суд еднаш одлучи дека можи, другпат дека не можи, што суд ќе беше бре.
Судството не чини, судствотото не чини, судството не чини, судството не чини, а бре ми отекоа тестисиве. А да се преземеше нешто да се поправи судството? Чисто онака само да прашам.

А зошто мораат албанците да учат македоски јазик кога не се македонци, зошто да учам англиски кога сакам грчки, зошто да учам информатика за виндоус кога сакам линукс, зошто да учам биологија за теоријата на дарвин кога несакам...итн....
Повторно од практични причини добиваат знаење кое ќе го применат

Повторно од практични причини добиваат знаење кое ќе го применат

:zver::bravo:
Како не ми текна порано а јас се скапав од прашуење до сега а толку било лесно :pos2::pos2::pos2:

Албанците се Македонци само аз жал некои луѓе тоа не го сфаќаат. Нивната етничка припадност е албанска но они се Македонци. А за другите поими ти се науки и ги учиш затоа што сакаш да одиш напред, сепак со сила никој не те тера. Ако не си задоволен од наставната програма сметаш дека е премногу општирна или премногу ограничувачка тогаш можеш да се обратиш до министерството да покренеш ионицијатива или пак да се запишеш во приватна школа. Имаш и учење од дома. Никој не ти брани ништо. Школото е за да учиш науки.

:zver::bravo:
Како не ми текна порано а јас се скапав од прашуење до сега а толку било лесно :pos2::pos2::pos2:

И јас ти се смејам на размислувањето.:baeh:
Али важно почна да ги копчаш работите.

Да дур сеа купив копшаш, јебига се дешава и по некој ретард на форум нели:kesa:

Deal is over, good night

Грешката ја исправив, а твојов пост само докажува колку си патетичен ама тоа е тоа кога се нема образование се фаќа за ситници. И после некој ќе се залага за учење веронаука, а не ги научиле на основна култура ама тоа е тоа.

Грешката ја исправив, а твојов пост само докажува колку си патетичен ама тоа е тоа кога се нема образование се фаќа за ситници. И после некој ќе се залага за учење веронаука, а не ги научиле на основна култура ама тоа е тоа.
1. Погрешно си ме сфатил.
2. Како и да е човечки ти се извинувам ако си почуствувал дека сум патетичен и си се почуствувал навреден. Немав таква намера, а за твојата ти си знаеш, потсети се што си пишувал погоре.
3. Ти посакувам секое добро од Бога.

п.с. Учев во комунизам па не сум толку необразован фала Богу!

1. Погрешно си ме сфатил.
2. Како и да е човечки ти се извинувам ако си почуствувал дека сум патетичен и си се почуствувал навреден. Немав таква намера, а за твојата ти си знаеш, потсети се што си пишувал погоре.
3. Ти посакувам секое добро од Бога.

п.с. Учев во комунизам па не сум толку необразован фала Богу!

И ако јас сум те сфатил грешно и јас се извинувам.

Слушам многу паметни луѓе прочачкале европски закони, како било тоа таму регулирано. Само сите забораваат да напоменат дека е ИЗБОРЕН предмет.
Нејќам, не морам.

Тенкју.

Ни јас нејќам, ама морам.

Изборен беше и кај нас.

Фала, грасиас, тенкју.

Папата Бенедикт-16 на чествувањето на Св.кирил и Методиј, ја потсети македонската влада на ветувањето за воведување веронаука во основните училишта.

Одговорот на Премиерот на ова прашање државната телевизија го цензурираше при преносот и дистрибуцијата на снимката од Рим. Папата пред два дена на приемот на новиот македонски амбасадор во Ватикан, Бартоломеј Кајтази, побара да се заложи за побрзо воведување на веронауката во образованието.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=46788

Нели МПЦ беше православна црква?? Сеа ќе слушаат Бенедикт како ќе пее?

Ни јас нејќам, ама морам.

Изборен беше и кај нас.

Фала, грасиас, тенкју.

Не беше изборен. Изборен на папир, ама во пракса МОРАШЕ да го имаш.

Е.У. е претежно Католичка унија. А се очекува наскоро и во самата декларација да се вметне Христијанската религија како носечка во Унијата. Ватикан има огромна улога и влијание во истата.

Башка веронауката ќе си биде според религиозната - верската припадност, а не според Ватикан.

Е.У. е претежно Католичка унија. А се очекува наскоро и во самата декларација да се вметне Христијанската религија како носечка во Унијата. Ватикан има огромна улога и влијание во истата.

Башка веронауката ќе си биде според религиозната - верската припадност, а не според Ватикан.

Нема да се вметне. Тоа се само желби на Франција мислам. Ама унијата сега гледа да ги прошири своите граници пред се кон Турција и да прими мулсимански членови.
Инаку православни и католици е една иста религија со само минмална разлика во идеолошките сваќања така да нема потреба зоштода се игнорира папата и неговите совети. Баш Римокатоличката црква ја признава нашата многу повеќе одколку Православната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom