Крај на верското образование во училиштата

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување
Можеа да направат незадолжително 2-3 пати во месецот, еднаш неделно, еднаш во 2 недели...немаше никому да смета. Па кој сака добро, кој не нека не пушта дете.

Туку, насловот на темата е вицкаст-крај на верското....
Каков крај кога не ни започна.

И да го направеа незадолжителен немаше пак да биде дозволен. Забранети се верски ритуали во школо, а секој наставен час почнува со молитва.

А за сите оние кои сакаат нивните деца да учат веронаука никој не ги спречува нека се организираат и сигурен сум дека црквата ќе им испадне во пресрет.

Само ме интересира кој ќе ги сноси последиците за ова укинување пред се бидејќи се потрошија пари за подготовка, вработувањена кадар, а сигурно и за книги. И што ќе прават децата кои одбрале веронаука сега со еден преедмет помалку?

Nisto ne ostana makedonsko vo taka narecena makedonija, samoi pagame po sekoja godina, mesec i den sve podlaboku pod dnoto.

Вистинска одлука на Уставен ?
Да не веруваш.

Дувло на бившиот комуњарски систем.

Жал ми е за секој кој мисли дека оваа одлука е против македонска. За да бидеш Македонец не ти треба религија ти треба душа.

Инаку не знаев дека цел свет се комуњари, и само земјите како Ирак, Иран,Кореја и некој други такви се демократски.

Требаше многу порано да донесе оваа исправна одлука.....сега што ќе прават со наставниците по овие предмети што ги набутаа по партиски списоци.

Требаше многу порано да донесе оваа исправна одлука.....сега што ќе прават со наставниците по овие предмети што ги набутаа по партиски списоци.
Интересно повеќето од нив се жени..што значи уште една релација МПЦ-Влада...оти за студентите од богословскиот факултет работа се наоѓаше по црквите...ама за студентките...

А во кои школи почна? Немам слушнато од децава дека почнале. Ниту книги добиле, ништо. Ова го зборам за неколкуте школи Бутел, Чаир. Можеби некаде почнале...

Интересно повеќето од нив се жени..што значи уште една релација МПЦ-Влада...оти за студентите од богословскиот факултет работа се наоѓаше по црквите...ама за студентките...

Bogoslovija ima studentki?:vozbud::vozbud:

А во кои школи почна? Немам слушнато од децава дека почнале. Ниту книги добиле, ништо. Ова го зборам за неколкуте школи Бутел, Чаир. Можеби некаде почнале...

Само за петто одделенците беше.....не си видел ниедна снимка на телевизија од часовите..... нив бар ги имаше подоста.

И да го направеа незадолжителен немаше пак да биде дозволен. Забранети се верски ритуали во школо, а секој наставен час почнува со молитва.

А за сите оние кои сакаат нивните деца да учат веронаука никој не ги спречува нека се организираат и сигурен сум дека црквата ќе им испадне во пресрет.

Само ме интересира кој ќе ги сноси последиците за ова укинување пред се бидејќи се потрошија пари за подготовка, вработувањена кадар, а сигурно и за книги. И што ќе прават децата кои одбрале веронаука сега со еден преедмет помалку?

Жал ми е за секој кој мисли дека оваа одлука е против македонска. За да бидеш Македонец не ти треба религија ти треба душа.

Инаку не знаев дека цел свет се комуњари, и само земјите како Ирак, Иран,Кореја и некој други такви се демократски.
Pravoslavieto bilo i edno na ovie prostori bez toa nema nacionalna osnova zosto toa e nesto sto sami go odbravme i ne drzi veke 2000 godini.

Да не најдам некои погрешни информации на интернет, ме интересира нечие искуство со некоја од земјите кон кои се стремиме или ги копираме -ЕУ или Америка? Имаат некое искуство што го земале од неки земји или им текнало онака? Пионерски?

Па не знам каде се е почнато но сигурно е земено во предвид дека почнува од овој семестар, а семестарот веќе е на половина дојден. Во секој слуај беа вработени теолозите ги даваа на телевизија.

Да бе..46 дипломирани уште пред 3 години имаше

Administratori / Modoretori dodeka go pisuvam ova se pulam vo ikonce od Bogorodica so Isus nemoj nekoj da go iskusa lukaviot da go izbrise postov

Marcus daj ne zaebavaj daj malku detali ,imase atraktivni nekoj ili se toa za na rabotna akcija?:vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom