Закон за дискриминација...

• Креатор на темата Креатор на темата rymz
  • Време на започнување Време на започнување
Што е глобализација ?
Зарем не постојат морални норми кои се темел на едно здраво опшество без разлика на времето во кое живееме?
Зарем ќе промовираме хомосексуализмот кое е хормонално пореметување и треба терапија а не промоција?
Не ме интересира дома што прави, нека се лапаат, нека се држат за раце, садо мазо, ама ич не ме интересира.
Ама да ми се лапа на ТВ и да ми се промовира биди геј, тоа е кул, тоа
не, вирус во моето опшество, не.
Стоп АИДС.
Да тоа е Балкан и го сакам поради тоа Балканот.
Се знаат целите на глобализацијата, алката фамилија да ја скине и после нивни си.
Ќе ти измислат апче за смеење, за плачење, за сексање на 90 години ако сакаш, да мјаукаш како маче итн ....
Можеби во тој случај би требало да бидеме изолирани од светот и да живееме како Амиши.
Во тој случај нема да имаме апсолутно никаква потреба од глобализација и признавање на било кое друго човечко суштество кое што не е огледало на нашето егоцентрично јас.

Хахаха ми мириса на ватрени протести ако дојде до ова...на чело со хомофобот номер едно во Македонија...Драган Павлович Латас...:vozbud:

Абе не си играјте мајтап...шо сакаат и какви сакаат закони нека носат,ама сепак нека си остане изолиран педерлукот...да имам и јас право утре ко ќе го шетам детето мое да не гледа голи педери шо ќе се ебат на сред улица!!!:nesum:

п.с Не ми е јасно кој ќе бидат желбите на децата во иднина..."дедо мраз,дедо мраз,те молам за нова година поклони ми педерче":pos2:

Никој не може од еден цел дискриминиран народ и држава да бара да создаде и почитува закон против дискриминацијата во било каква форма.Па тоа е апсурдно ебаго,кога некој не ти дозволува да си го одбереш ни сопственото име и јазик,да бара од тебе да ги почитуваш правата на девијантните форми и сфаќања,за начин на живот.ЕУ треба најпрвин да ни дозволи да си го употребуваме сопственото име па да бара да почитуваме вакви или слични закони.Требало тоа нешто некој да и го пренесе на амбасадорката Симоне Филипини,чија држава и влада всушност врши дискриминација врз сите нас како народ и држава со тоа што не ни дава основно право да се нарекуваме по наша слободна воља и чувства.Ама од домашни “џвртали“ кој гледаат само да се сликаат пред камери и на кој им е битен само рејтингот,на човек “да му пукне таквото“,како што понекогаш знаеме да кажеме ние Прилепчаните.:toe:

Овој закон се носи пред се за заштита на други малцинства како СДС малцинството, НДП малцинството и сл. Со него ќе се запре угнетувањето на овие групи на граѓани кои постојано се напаѓани од власта.

Па ајде да видам кој се тие дискриматорни поими (се извинувам ако се навреди некој но мора да ги ставиме на маса)...

1. Славо Македонец
2. албанец (освен ако си Албанец)
3. Ѓуптин (треба да се ревидира името на Египет)
4. Педер (освен во друштвени кругови или ако си Хомосексуалец)
5. Торбеш (зависност од употреба и контекст)
6. Татар (кога се мисли на Бугар, Бугарофил...)
7. Геј/Гејлада (кога се мисли на Грци, Грција, Гркоман...)
8. Комуњар (не треба објаснување)
9. Шупелка
... итн

Повторно се извинувам ако некој се навреди.

Значи законот треба вакви работи да опфати така? Значи мора се убаво да е напишано за да се знае точно што опфаќа законот. Колку што јас знам во Македонија има Цивилно Право и мора се да се напише точно за да биде ефективен законот (за разлика од Common Law (Англиско) право, каде што немора да е толко прецизно и се зависи од случајот). Замолувам некој правник ако може да образложи како ќе треба да изгледа законот во кратки црти.

Прашања:
1. Дали законот важи за групи или само поединци?
2. Што со спортските натпревари каде што обично има од се по нешто?
3. Како ќе се дефинираат точно границите т.е. „Што всушност представува дискриминација“?

---

Убаво може законот ќе не стави во ред и прав колосек, но е многу опширен поимот дискриминација.

Убаво може законот ќе не стави во ред и прав колосек, но е многу опширен поимот дискриминација.

Ух, како би сакал особено на навивачките групи некој така да им го опали...без разлика дали се комити или шверцери или чкембари или балисти. Факт е дека тие идат на стадион само за да тепаат некого, а не да навиваат. Можеби и ќе се научат на убаина, наместо на тепачка.

Инаку, да. Се согласувам дека треба убаво да се дефинира што и како се смета за дискриминирачки. Особено со називите, дека факт е можам да те наречам педер во социјален круг доколку сме доволно блиски, и да биде тоа шала. Но, доколку во наше друштво има хомосексуалец тогаш би било неадекватно користење на таков поим. Значи, би зависело од ситуација и од контекстот, дека...да бидеме искрени, 90% од случаевите кога некој некого ќе нарече татар, албанец, торбеш, педер или нешто слично, го кажува со намера да навреди да омаловажува, а тоа сигурно не е за бодрење, туку напротив, чин на осудување.

И да, би требало да не врати во прав колосек, но се доколку паметно и искрено пристапиме кон проблемот, со желба за решавање. Доколку остане мачкање очи на хартија, тогаш џабе веземе, ќе си останеме тоа што сме...предмет на туѓа игра и зафрканција.

Во законот треба да се вметне и заштита од дискриминација врз основа на партиска припадност или неприпадност.

попаленковци 20 постотни..правите ли разлика помегу НАВРЕДА И ДИСКРИМИНАЦИЈА?

да изгубиш работно место поради тоа што си хомосексуалец, страосно дискриминиран, хендикепиран, женско во машка работна околина..и така натаму

јас ако ти викнам педер, сакат, стари или маче, може да биде малтретирање или навреда..не дискриминација...

:tapp:

Во законот треба да се вметне и заштита од дискриминација врз основа на партиска припадност или неприпадност.

Тој филм во догледно време не го гледаме....... кој будала (што е на власт) би си го срушил сопствениот темел.

АПСУРДНО Е ОД ЕДЕН ЦЕЛОСНО ДИСКРИМИНИРАН И ИЗОЛИРАН НАРОД ВО СВЕТСКИ РАМКИ ДА БАРА СПРОВЕДУВАЊЕ ЗАКОН ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈА НА СИТЕ ДРУГИ!

Nekam evropski "vrednosti".

АПСУРДНО Е ОД ЕДЕН ЦЕЛОСНО ДИСКРИМИНИРАН И ИЗОЛИРАН НАРОД ВО СВЕТСКИ РАМКИ ДА БАРА СПРОВЕДУВАЊЕ ЗАКОН ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈА НА СИТЕ ДРУГИ!

Фазла муабет не треба!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom