- Член од
- 27 октомври 2008
- Мислења
- 1.680
- Поени од реакции
- 266
imeto mora da go socuvame (se znae zasto)no se znae i kako ...stop na pregovorite

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Немаме голи оток ама имаме змиски остров за сите што ја започнаа и продолжуваат рашомонијадата околу т.н. преговори.imeto mora da go socuvame (se znae zasto)no se znae i kako ...stop na pregovorite![]()
Ако јас се прашувам, би го прифатил името Вардарска Македонија. Па Вардар е до Солун...
Она привремено БЈРМ некако многу долго трае. Беше за три месеци, а се влече со децении..Не можам да разберам како тоа секој си има свое име фаворит. Некој сакал Северна, некој Независна, секој сака да биде кум на државава.
Македонија си има име и ние сме премногу ситни за да го смениме. БЈРМ е привремена референца во обединети нации. Таму стои дека има спор за името на земјата и заради тоа привремено ќе се употребува БЈРМ.
Олеснителна околност е што оваа референца е огромна и сите држави употребуваат само Македонија.
Треба да ги прекинеме преговорите да си бараме прием под уставно име. Доколку прифатиме друго име тоа ќе биде крај за Македонија и Македонците. На што ќе се повикаат тогаш малцинствата наши во регионот?
Гајле ми е мене за Белгија и Луксембург како не викаат кога Русија, Кина и Америка не викаат Македонија.
Она привремено БЈРМ некако многу долго трае. Беше за три месеци, а се влече со децении..![]()
Се разбира дека ќе го зачуваме.....живот даваме име не менуваме
според ова најверојатно ќе биде она првото, ама колку што го дадовме на двапати во 90-тите за знаме и име.живот даваме име не менуваме
Е сега само едно не ми е јасно. Дали се преговара за промена на референцата ФИРОМ (како што сакаат да прикажат некои политичари) или за менување на уставното име?
За менување на уставно име.
А со тоа и на идентитетот како Македонски.
-НИ ЕДЕН ИДЕНТИТЕТ НЕ МОЖЕ ДОЛГО ДА ОПСТОИ БЕЗ ИСТО ИМЕ НА ДРЖАВАТА!
НЕ ДОЛГО ВООПШТО НЕ МОЖЕ ДА ОПСТОИ.
СЕ СМЕНИ ЛИ ИМЕТО СЕ МЕНУВА И ИДЕНТИТЕТОТ.
ПА ИМЕТО Е САМИОТ ИДЕНТИТЕТ, НЕМА НИКАКОВ ДРУГ ИДЕНТИТЕТ ОСВЕН ИМЕТО.
ИМЕТО Е ОНА СО КОЕ СЕ ИДЕНТИФИКУВАШ СЕКАДЕ ВО СВЕТОТ И НАДВОР ОД НЕГО.
А со тоа и на идентитетот како Македонски.
-НИ ЕДЕН ИДЕНТИТЕТ НЕ МОЖЕ ДОЛГО ДА ОПСТОИ БЕЗ ИСТО ИМЕ НА ДРЖАВАТА!
АБЦ ај објасни ми како Англичаните го сочувале својот идентитет а не постои држава со исто име. И не само што го сочувале англискиот јазик како свој туку и го наметнале на цел свет, иако не постои држава со такво име.