Каде да одам бе црн ти а ???

кога никаде немоземе да мрднеме ало торлак,сомислиш сее така црно и бело нели разбери дека на многу неим одговара европска унија мислам на структури овде внатре во проклетијава или недојдија како сакаш кажи
колку и дае непријатна,сепак подоброе отколку гол да шеташ , можеби летно време кети биде добро ама верувај ке дојде зимо,а уствари чекај малку кога ти би бирал помегу подобар живот и име , что би одбрал???Ајде бе пола и више од тие чо зборат за името се во странство и с иго тераат чивотот,другата половина ги крсти својте деца со имиња кој несе македонски и кој немаат благе везе со македонското,а овде се лупаат у груди македонија и крај,а тоа што ги крстат децата со странски имиња било модерно начите сељашки им биле,разбериме што ти зборам,немој да мислиш дека,ова го зборам поради политички побуди едноставно ти кажувам реално достамие вке од се човеку,пола и повеке од парламентарциве и влада имаат двојни државјанства, другата половина има имоти во странство,иселеницине се лупаат во гради ние се за македонија ама никој не се враќа, им се смеевме на Бугарине какви бе еј,Небеше одамна кога им се смеевне и на Грцине а за Албанија да непраам муабет,кај сме сега??? на дното, и уште тонеме али ај најлесно се манипулира со масата кога ке допреш во нацијоналното чуство,тоа и Гебелс го знаел и Сталин и Милочевич го знаеше виде како си поминаа Србите нели, тие беа во право,нели беа божји народ и господ ги сакаше,нели неможеа да изгубат, истото сега се повторува и тука батеееееееееее слушајме што ти зборам, цел свет УСА ја вика Америка цел свет Елада ја вика Грција,цел свет За руската феддерација вика Русија,и уште еден куп примери има, брат јас сигурен сум утре на овие што се на форумов овде некој да им рече смениси го името ти давам 5000 еѕ со трчање ке отидат д си го сменат крстеното име, зар тоа нее исто? исто така сигурен сум и дека скоро сите овде имаат Надимак, некој се лути на некого муе сеедно,а пак на некого му е гордост надимакот нее битно како те викаат на улица битное самиот да знаеш кој си,ако сите кој те викаат на надимак ги бркаш и се караш со нив надимакот тие запечатен, и цел живот кесиго носиш мислам дека ме разбирач что ти зборам? нели????