Алкександрос Маљас: На маса е „конечно добар предлог“ за името

• Креатор на темата Креатор на темата ^X^
  • Време на започнување Време на започнување
Со тие земји што не признале под уставно име ќе си остане исто како што си било, за грција во меѓусебна соработка ќе биде северна македонија и сите други земји кои не не признале под уставно име или повеќе ја симпатишат на грција па нека користат северна македонија кое е боље него БЈРМ. Јас кога би преговарал ова би било мојот став, се друго не размислувам да попуштам и ќе прекинам ако не сака грција да прифати вакво нешто.

Ама тоа е невозможно ти што го кажуваш.

Привремената референца ти е таа и веќе не можеш да ја смениш.

Сега преговараш за име.

Како не ти е јасно дека не можеш за едни да бидеш Северна Македонија, а за други само Македонија.

Кога ќе одиш во државите кои се одлучиле за севена Македонија со пасошот на кој што ти пишува Македонија ќе ти речат дека не познаваат таква држава.

И што правиме сега.

УШТЕ ЕДНАШ - НЕ СЕ РАБОТИ ЗА ПРОМЕНА НА БЈРМ КОЕ Е РЕФЕРЕНЦА НЕ Е ИМЕ, ТУКУ ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА.

Ама тоа е невозможно ти што го кажуваш.

Привремената референца ти е таа и веќе не можеш да ја смениш.

Сега преговараш за име.

Како не ти е јасно дека не можеш за едни да бидеш Северна Македонија, а за други само Македонија.

Кога ќе одиш во државите кои се одлучиле за севена Македонија со пасошот на кој што ти пишува Македонија ќе ти речат дека не познаваат таква држава.

И што правиме сега.

УШТЕ ЕДНАШ - НЕ СЕ РАБОТИ ЗА ПРОМЕНА НА БЈРМ КОЕ Е РЕФЕРЕНЦА НЕ Е ИМЕ, ТУКУ ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА.

Не си во право, толку ги бива преговарачите до сега и тоа затоа што немаат свој став и карактер па само одоговлекуваат и затоа процесот се шири. јас колку што добро знам имаше такви преговори името само во однос на грција да се смени а за сите други земји кои не признале под уставно име да си остане исто. Ак осега тоа не важи криви се преговарачите што тоа не го прифатиле тогаш. А сега зашто би мењал име кога 120 земји ме признале под уставно име и тоа Америка, Кина и Русија. Што ја вртам грција, ако сака да биде како што јас кажав нека прифати, ако не не преговарам повеќе тоа е мојот став зашто 120 земји ме признале под името МАКЕДОНИЈА.

Не си во право, толку ги бива преговарачите до сега и тоа затоа што немаат свој став и карактер па само одоговлекуваат и затоа процесот се шири. јас колку што добро знам имаше такви преговори името само во однос на грција да се смени а за сите други земји кои не признале под уставно име да си остане исто. Ак осега тоа не важи криви се преговарачите што тоа не го прифатиле тогаш. А сега зашто би мењал име кога 120 земји ме признале под уставно име и тоа Америка, Кина и Русија. Што ја вртам грција, ако сака да биде како што јас кажав нека прифати, ако не не преговарам повеќе тоа е мојот став зашто 120 земји ме признале под името МАКЕДОНИЈА.

Затоа велиме дека нашите преговарачи досега имаат само “напучен став“,што од мерак,што по наредба,од повисоки “напучени инстанци“.:toe:

Абе сега убаво кажуваш. Ама кој те прашува тебе и мене што мислиме.

Јас воопшто не ни сакам да има разговори.

Но ако на закажан натпревар не дојдеш тогаш си го изгубил службено 10 : 0.

Е сега некој претходно што го закажал, што да правиме сега.

Па затоа мора да преговараме и како знаеме да победиме, а победата ќе биде само ако на никој начин не го смениме името.

Го сменивме ли името во било кое отидовме јабана. Ни европа ни нато не не спасуваат.

Името МАКЕДОНИЈА Е НЕРСКИНЛИВ ДЕЛ ОД ИДЕНТИТЕТОТ.

ИДЕНТИТЕТОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ Е СОДРЖАН ВО ИМЕТО МАКЕДОНИЈА.

Абе сега убаво кажуваш. Ама кој те прашува тебе и мене што мислиме.

Јас воопшто не ни сакам да има разговори.

Но ако на закажан натпревар не дојдеш тогаш си го изгубил службено 10 : 0.

Е сега некој претходно што го закажал, што да правиме сега.

Па затоа мора да преговараме и како знаеме да победиме, а победата ќе биде само ако на никој начин не го смениме името.

Го сменивме ли името во било кое отидовме јабана. Ни европа ни нато не не спасуваат.

Името МАКЕДОНИЈА Е НЕРСКИНЛИВ ДЕЛ ОД ИДЕНТИТЕТОТ.

ИДЕНТИТЕТОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ Е СОДРЖАН ВО ИМЕТО МАКЕДОНИЈА.

Е па за такво нешто треба да имаме долготраен “петинг“ со Гејците,а губитници ќе бидат оние кој најмногу ќе свршат во текот на односот,па ќе го добијат епитетот “курва“ од многу “свршување“.:smir:

РЕПУБЛИКА Македонија има доволно различно име од окупираната грчка провинција Македониа. Таа е Македониа, Ние сме РЕПУБЛИКА Македонија. Ние имаме статус на држава, окупираната провинција, нема. Ако толку многу се плашат дека не се разликуваме, нека ја викаат Беломорска Македонија -Провинција Јужна Македониа.

И еден поздрав до сите “Македонци“ кои нешто се двоумат во последно време:

files

files

files

files

files

files

И еден поздрав до сите “Македонци“ кои нешто се двоумат во последно време:

files
Ако има такви МАКЕДОНЦИ што се двоумат нека си стават во главата на кантар- 2000 години МАКЕДОНИЈА према 60 години НАТО.

Ако има такви МАКЕДОНЦИ што се двоумат нека си стават во главата на кантар- 2000 години МАКЕДОНИЈА према 60 години НАТО.

Македонија беше и практично една од земјите оснивачи на НАТО за време на Југославија,пред таа да стане “неврзана“,уште кога некои денешни земји членки немаа ни абер за тоа.Придобивките беа мизерни,скоро никакви.Сепак името е преголем влог за членство во една алијанса која скоро да нема никаква иднина според покажаните резултати.:toe:

Добро е, Милошевски го „одби“ предлогот. Фино е (засега).

Токму тоа сакав да му го потенцирам на Немо, за неговото наивно размислување и мамката како што рече ти на која треба да се фатиме.

РРазбери дека несе работи за наивност туку за индифирентност,човеку веќе немие гајле како кесе вика проклетијава во којас живееме

РРазбери дека несе работи за наивност туку за индифирентност,човеку веќе немие гајле како кесе вика проклетијава во којас живееме

Еве еден пример за добро испран мозок.:tapp:

Ако ти е проклетија збирај парталите и оди каде сакаш.

Осави не нас ние што сакаме да живееме овде да си жевееме и не не гњави со твоите глупости.

ОК?

Осави не нас ние што сакаме да живееме овде да си жевееме и не не гњави со твоите глупости.

ОК?

Среќа што користат ефтин детергент за перење мозоци.:smir:

Среќа што тебе не те прашуваат! Твојот револт не значи дека ти си визионер, а твојата наивност околу незаинтересираноста претставува потклекнување кон самиот себе. Со твоето размислување ти никаде нема да го најдеш она што го сакаш, затоа што си во недвоумица, што воопшто сакаш. Веројатно сеуште твојата личност е во фаза на развивање, но морам да ти кажам дека правецот ти е погрешен. Трпеливост! Колку и да ти звучи глупаво, колку и да не ти е гајле, од кожата во која си не можеш да излезеш, можеш врз неа да облечеш некоја друга, ама верувај таа уште повеќе ќе те стега, а и да знаеш никој не ти дава да облечеш оригинална кожа, секој ќе ти даде вештачка (скај) која и самиот знаеш колку е непријатна за носење.

ОК?

Каде да одам бе црн ти а ???:tapp: кога никаде немоземе да мрднеме ало торлак,сомислиш сее така црно и бело нели разбери дека на многу неим одговара европска унија мислам на структури овде внатре во проклетијава или недојдија како сакаш кажи:tapp:

Среќа што тебе не те прашуваат! Твојот револт не значи дека ти си визионер, а твојата наивност околу незаинтересираноста претставува потклекнување кон самиот себе. Со твоето размислување ти никаде нема да го најдеш она што го сакаш, затоа што си во недвоумица, што воопшто сакаш. Веројатно сеуште твојата личност е во фаза на развивање, но морам да ти кажам дека правецот ти е погрешен. Трпеливост! Колку и да ти звучи глупаво, колку и да не ти е гајле, од кожата во која си не можеш да излезеш, можеш врз неа да облечеш некоја друга, ама верувај таа уште повеќе ќе те стега, а и да знаеш никој не ти дава да облечеш оригинална кожа, секој ќе ти даде вештачка (скај) која и самиот знаеш колку е непријатна за носење.

колку и дае непријатна,сепак подоброе отколку гол да шеташ , можеби летно време кети биде добро ама верувај ке дојде зимо,а уствари чекај малку кога ти би бирал помегу подобар живот и име , что би одбрал???Ајде бе пола и више од тие чо зборат за името се во странство и с иго тераат чивотот,другата половина ги крсти својте деца со имиња кој несе македонски и кој немаат благе везе со македонското,а овде се лупаат у груди македонија и крај,а тоа што ги крстат децата со странски имиња било модерно начите сељашки им биле,разбериме што ти зборам,немој да мислиш дека,ова го зборам поради политички побуди едноставно ти кажувам реално достамие вке од се човеку,пола и повеке од парламентарциве и влада имаат двојни државјанства, другата половина има имоти во странство,иселеницине се лупаат во гради ние се за македонија ама никој не се враќа, им се смеевме на Бугарине какви бе еј,Небеше одамна кога им се смеевне и на Грцине а за Албанија да непраам муабет,кај сме сега??? на дното, и уште тонеме али ај најлесно се манипулира со масата кога ке допреш во нацијоналното чуство,тоа и Гебелс го знаел и Сталин и Милочевич го знаеше виде како си поминаа Србите нели, тие беа во право,нели беа божји народ и господ ги сакаше,нели неможеа да изгубат, истото сега се повторува и тука батеееееееееее слушајме што ти зборам, цел свет УСА ја вика Америка цел свет Елада ја вика Грција,цел свет За руската феддерација вика Русија,и уште еден куп примери има, брат јас сигурен сум утре на овие што се на форумов овде некој да им рече смениси го името ти давам 5000 еѕ со трчање ке отидат д си го сменат крстеното име, зар тоа нее исто? исто така сигурен сум и дека скоро сите овде имаат Надимак, некој се лути на некого муе сеедно,а пак на некого му е гордост надимакот нее битно како те викаат на улица битное самиот да знаеш кој си,ако сите кој те викаат на надимак ги бркаш и се караш со нив надимакот тие запечатен, и цел живот кесиго носиш мислам дека ме разбирач что ти зборам? нели????

Каде да одам бе црн ти а ???:tapp: кога никаде немоземе да мрднеме ало торлак,сомислиш сее така црно и бело нели разбери дека на многу неим одговара европска унија мислам на структури овде внатре во проклетијава или недојдија како сакаш кажи:tapp:

колку и дае непријатна,сепак подоброе отколку гол да шеташ , можеби летно време кети биде добро ама верувај ке дојде зимо,а уствари чекај малку кога ти би бирал помегу подобар живот и име , что би одбрал???Ајде бе пола и више од тие чо зборат за името се во странство и с иго тераат чивотот,другата половина ги крсти својте деца со имиња кој несе македонски и кој немаат благе везе со македонското,а овде се лупаат у груди македонија и крај,а тоа што ги крстат децата со странски имиња било модерно начите сељашки им биле,разбериме што ти зборам,немој да мислиш дека,ова го зборам поради политички побуди едноставно ти кажувам реално достамие вке од се човеку,пола и повеке од парламентарциве и влада имаат двојни државјанства, другата половина има имоти во странство,иселеницине се лупаат во гради ние се за македонија ама никој не се враќа, им се смеевме на Бугарине какви бе еј,Небеше одамна кога им се смеевне и на Грцине а за Албанија да непраам муабет,кај сме сега??? на дното, и уште тонеме али ај најлесно се манипулира со масата кога ке допреш во нацијоналното чуство,тоа и Гебелс го знаел и Сталин и Милочевич го знаеше виде како си поминаа Србите нели, тие беа во право,нели беа божји народ и господ ги сакаше,нели неможеа да изгубат, истото сега се повторува и тука батеееееееееее слушајме што ти зборам, цел свет УСА ја вика Америка цел свет Елада ја вика Грција,цел свет За руската феддерација вика Русија,и уште еден куп примери има, брат јас сигурен сум утре на овие што се на форумов овде некој да им рече смениси го името ти давам 5000 еѕ со трчање ке отидат д си го сменат крстеното име, зар тоа нее исто? исто така сигурен сум и дека скоро сите овде имаат Надимак, некој се лути на некого муе сеедно,а пак на некого му е гордост надимакот нее битно како те викаат на улица битное самиот да знаеш кој си,ако сите кој те викаат на надимак ги бркаш и се караш со нив надимакот тие запечатен, и цел живот кесиго носиш мислам дека ме разбирач что ти зборам? нели????

Те разбирам што ми зборуваш, но не те разбирам зошто ми го зборуваш. Ако мислиш дека заради сето ова што ми го кажа ти си правиш алиби и оправдување за некои постапки што би ги направил заради некакви благодети тогаш пак не те разбирам. Ако пак сето ова ми го кажуваш за да го искажеш револтот на некои реали ситуации, а не ги оправдуваш, тогаш ќе те разберам бидејќи свесен сум за се она што го кажа. Мојата ситуација е чиста, живеам во Македонија и тоа на границата на просечното, создавам тука со сопствени раце и сам, фамилијата моја има едни од најубавите македонски имиња и горд сум на тоа (во интерес на зачувување на приватноста не би можел да ти ги кажам,но верувај). Она што го велиш за Србија и нејзиниот национализам нема никаква врска со нашата борба за зачувување на името. Србија започна борба за осбојување на територии, а ние нашиот национализам го темелиме врз вистината, а борбата ни е одбрамбена пред налетот на гејската неправда. За она што го велиш дека цел свет некого нарекува некако, тоа е вистина, но во нашиот случај цел свет сака да не нарекува поинаку од вистинското ни име постојано употребувајќи ја фразата „најдете компромис за името со гејците“. Другите сами си се нарекуваат и елада и грција и Русија и Руска федерација и Сад и Америка. За 5000 евра и менувањето на името, тоа сам секој нека си го реши, но за себе а не и за моето име, така што менувањето на името Македонија не е менување на име на еден туку на една цела нација.Прекарот секој го добива по заслуга и секој си го носи со лутење или гордост, но никаде прекарот не е запишан во изводот на родените. Она што го бараат гејците не е прекар, тие бараат името Македонија да се смени во изводот со Северна Македонија, а тоа веќе не е прекар, тоа е понижување без преседан, затоа штоедноставно гејците немаат ниту морално ниту пак било какво друго право да налагаат како ние себе си ќе се викаме. Се надевам дека ме разбра што сакам да ти кажам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom