Зогу: Косово и Албанија може да се обединат

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Легитимно право на Албанците да поентираат од историските околности.
Исто така ќе биде легитимно право на Србите во едни други историски околности, Косово да го вратат.

Ако се запрашате,еми те и сега почти са соединени.Има само фективна граница.Албаниja е насочила сите сили да се поврже со Косово,народа е един и ист,jaзика исто.Тези две држави имат просто фективна граница.

Ако се обединат тогаш Србија ќе има причина да ги нападне и да ги дотепа.

Ги скапаа од тепање,аман дај нека ги остават малце на мира, ниту држава направија ниту ништо :(

Србиja?!Србиja нема да влезе со сила во Косово.Това е изклучено.Србиja нема да се изправи пред воjски на ЕУ и на НАТО.

Доколку постои голема волја, Албанија и Косово може да се обединат, бидејќи тоа се два одделни прста од една иста рака. Ова го изјави албанскиот престолонаследник Лека Зогу, за време на посетата на Албанија.

Гледам никој не ја согледува тежината на изјавата на кралот Лека Зогу, а пораката е многу јасно и гласно кажана. Палецот Албанија и показалецот Косово. Каде се другите 3 прста ?
Во Грција, Македонија и Црна Гора. Имајте го ова на ум.

Гледам никој не ја согледува тежината на изјавата на кралот Лека Зогу, а пораката е многу јасно и гласно кажана. Палецот Албанија и показалецот Косово. Каде се другите 3 прста ?
Jamajka, ne mora be sekoja izjava da ja sitnicarite do tolku. Kontraproduktivno e, destruktivno. :toe:

Па ако така гледаш, и Македонија во ЕУ ќе биде едно со Бугарија како што некои посакуваат, заедно со Грција како што други посакуваат, и заедно со србите како што трети посакуваат.
...и заедно со Шведска како што четврти посакуваат.

Jamajka, ne mora be sekoja izjava da ja sitnicarite do tolku. Kontraproduktivno e, destruktivno. :toe:
Немој да се наоѓаш погоден, не генерализирам јас. И јас сакам да излегуваме на море или да речам Република Македонија е само едно влакно од косата :)

Другите прсти се загубени од неправилно држење на петарда.:pos2::pos2::pos2: Нека пружа рука,секира чека.:helou:

Koga ke pocnat bitkite so "pleminjata" vo Crna Gora za toa parce ke bide naj interesno sto osto ke zavrshat kako turcite i poturcenite pred edno 100 i nesto godini.:toe:

Немој да се наоѓаш погоден, не генерализирам јас. И јас сакам да излегуваме на море или да речам Република Македонија е само едно влакно од косата :)
Ne se naogjam pogoden ja be... :)

Nego zamisli situacija:
Jas kako albanec od Makedonija kategoricno tvrdam deka ne e vo moj licen interes a i vo interes na mojot narod nekakvo delenje i prisoedinuvanje so Albanija. Istoto go tvrdat i pogolemiot del gragani, site relevantni politicki faktori, intelektualna elita i tako dalje...

I sega od druga strana nekoj non stop ko rasipan gramafon mi trubi, deka ne, ne e taka, lazam jas, hipokrit sum, sakam nekakva si Golema Albanija i etc..

Pa kraj kraeva, ke mi pukne filmot i navistina ke pocnam da rabotam na taa ideja. :toe:

А на кој престол ќе биде наследник Лека Зогу кога Албанија е република. Така што оваа изјава барем сега за сега е желба на Зогу, ама Зогу прво нека си најде престол.

Ne se naogjam pogoden ja be... :)

Nego zamisli situacija:
Jas kako albanec od Makedonija kategoricno tvrdam deka ne e vo moj licen interes a i vo interes na mojot narod nekakvo delenje i prisoedinuvanje so Albanija. Istoto go tvrdat i pogolemiot del gragani, site relevantni politicki faktori, intelektualna elita i tako dalje...

I sega od druga strana nekoj non stop ko rasipan gramafon mi trubi, deka ne, ne e taka, lazam jas, hipokrit sum, sakam nekakva si Golema Albanija i etc..

Pa kraj kraeva, ke mi pukne filmot i navistina ke pocnam da rabotam na taa ideja. :toe:

Ај малце да анализираме.
1. Тоа што некој Албанец тврди, не значи дека е воља, мисла и план на сите Албанци.
2. Лека Зогу е во егзил, значи не е прифатен од својот народ
3. Многу е јасно дека во моментов на ниеден Албанец, поготово не на големците му е исплатливо присоединување ниту кон Косово ниту кон Албанија. Зошто и во двата случаи ќе бидат маргинализирани.
4. За проектот Shqiperia e Madhe придонесоа не само Албанците, туку и Албанофобијата што се ширеше и сеуште се шири.

Но да се разбереме, ние како обични смртници, го гледаме светот од денес до утре, додека некои го гледаат неколку чекори понапред. И да знаеш, доколку тие луѓе имаат средства и можност, многу лесно ќе ти го сменат мислењето. А аргументи нема да ти требаат многу, ќе се сетиш само на некои муабети на форумов и тоа е тоа.

И немој да мислиш дека не е исто кај секој, без разлика на која нација припаѓа. Сум кажал и пак ќе кажам, штета што мислата на Гоце Делчев, не сме ја прифатиле, па војните да ги префрлиме на ниво на културен натпревар :)

Јас сум цврст националист со империјалистички идеи, и моите желби се да излагаме на Црно Бело и Јонско Море, ама дали се тоа желбите на мојот народ и дали има средства и можност за такво нешто, тоа се подруги прашања.

Лека Зогу кажа јасно и гласно, и неговиот збор тежи повеќе и од мојот и од твојот иако е во егзил(мислам дека е). Тоа што е Албанец не го прави отпорен на критики од Албанци, или ако како Албанец има различно мислење од твоето мора да му се солидализираш. Јас мислам дека тоа време поминува.

Друго е прашањето од кои причини тој тоа го изјавил, дали од дневно политички, за да се врати или тоа е негово лично мислење, но сепак последиците треба да му се пресметани. Под последици мислам губење или добивање на наклоноста пред се на Албанскиот народ. Пошто за да неговиот став ја добие вистинската тежина треба некој да му рече „Тако је“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom