Протест на Плоштад Слобода

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
бедно.

сите тие на протест од чаша потешко не кренале...на нива бе , па да видам дали после ќе се глупирате со представи за кавзитоталитарни жртви!.

немале право на протест! еј...дечурлана хипичка и наркоманска. урбана сељачана.

Ц ц ц.
Таа дечурлана е нашата иднина и мене ми е мило ако прави нешто свесно, без оглед што тоа не е копање нива. А и ако дечурланата е на нива, кој ќе гледа што се случува во државата, па да направи нешто во врска со тоа, доколку е лошо нали. Ако чекавме од тие на нива, ехехеее ... многу далеку ќе стигневме.:uvo:
Не ми се верува дека некој може вакви гнасотии да напише за еден ваков чекор на младите. Не ми се верува.:nesvest:

Ќе бидат сите медиуми таму.
По настаните од 28 топ тема им е, па ќе дојдат сите.

Може е малце глупаво.
Али тоа што се случи на 28 беше многу глупаво, така да бранењето на уставно загарантираните права на граѓаните не го гледам како глупост.

Мене уште ко мал ме учеа дека не е убаво да лажам.

Воопшто не се работи за тепачка на две групи граѓани.
Ѕирни тука, ќе видиш дали е тепачка на две групи граѓани, или напад на една група граѓани врз друга група граѓани. Околности - нападнатата група граѓани има уредно најавен мирен протест во МВР. Другата група има само желба за тепање.

Таа дечурлана хипичка и наркоманска (во која по некоја случајност и јас спаѓам) утре ќе ти ја води државава.

И истата таа дечурлана хипичка и наркоманска не е слепа и глупа па да не сфаќа што се случува.

Ти ебам државата во која „големите“ размислуваат вака
.

сега ако ти спаѓаш тамо , јас треба да се чуствувам непријатно???

дечурланата која ќе протестира е роб на трендови.....

``големите`` ти кажуват дека ќе сте монета за поткусурување...а вие глава кршете прајте шо сте наумиле.

Мене уште ко мал ме учеа дека не е убаво да лажам.

Воопшто не се работи за тепачка на две групи граѓани.
Ѕирни тука, ќе видиш дали е тепачка на две групи граѓани, или напад на една група граѓани врз друга група граѓани. Околности - нападнатата група граѓани има уредно најавен мирен протест во МВР. Другата група има само желба за тепање.
.

Жал ми е ама и овој случај не ти проаѓа тезата за диктаторство и фашизам. Тие се сепак граѓани, прв услов за овие две појави горе се кога ќе јадеш пендрак кундак или недајбоже метак за мирен протест

Позирање и помодарство не се фини карактеристики кај човек, денот кога некој од присутните со полна уста ќе се направи револуционерна авангарда за некоја негова(кур сечам ако не биде политичка цел) и како аргумент ќе го спомне присуството на протестот ќе биде многу жален ден .

сега ако ти спаѓаш тамо , јас треба да се чуствувам непријатно???

дечурланата која ќе протестира е роб на трендови.....

``големите`` ти кажуват дека ќе сте монета за поткусурување...а вие глава кршете прајте шо сте наумиле.
Дечурланата која ќе протестира е роб на трендови...
„Големите“ се робови на партиските директиви и масовно мастурбираат ако партијата го зела бастионот на противникот.

Ако таквите треба да ми кажуваат што да правам... :tv:

Жал ми е ама и овој случај не ти проаѓа тезата за диктаторство и фашизам. Тие се сепак граѓани, прв услов за овие две појави горе се кога ќе јадеш пендрак кундак или недајбоже метак за мирен протест

Позирање и помодарство не се фини карактеристики кај човек, денот кога некој од присутните со полна уста ќе се направи револуционерна авангарда за некоја негова(кур сечам ако не биде политичка цел) и како аргумент ќе го спомне присуството на протестот ќе биде многу жален ден .
Јас му велам дека лаже, тој ми побива тези овде...
Ајт :salut:

Дечурланата која ќе протестира е роб на трендови...
„Големите“ се робови на партиските директиви и масовно мастурбираат ако партијата го зела бастионот на противникот.

Ако таквите треба да ми кажуваат што да правам... :tv:

Јас му велам дека лаже, тој ми побива тези овде...
Ајт :salut:

да, ама дел од тие големите кога ти си брцаше камчиња охрид на езеро, беше над велешта во ров......за ти кога че пораснеш да можеш индирекно да си ја нерекуваш државата ``фашистичка творба``

да, ама дел од тие големите кога ти си брцаше камчиња охрид на езеро, беше над велешта во ров......за ти кога че пораснеш да можеш индирекно да си ја нерекуваш државата ``фашистичка творба``
Ако се бореле за оваа држава тогаш тоа не значи дека треба на некој друг жител на оваа држава да му ги ускратуваат основните права.

А и не звучи убаво кога се прават споредби за направеното во случај кога разликата во години кај личностите врз кои се прави споредбата е 15 години.

И кај тоа сум ја нарекол државава „фашистичка творба“?

Ако се бореле за оваа држава тогаш тоа не значи дека треба на некој друг жител на оваа држава да му ги ускратуваат основните права.

А и не звучи убаво кога се прават споредби за направеното во случај кога разликата во години кај личностите врз кои се прави споредбата е 15 години.

И кај тоа сум ја нарекол државава „фашистичка творба“?

Кога нацистите дојдоа по комунистите,
Јас си молчев;
Јас не бев комунист.

Потоа ги затворија социјал-демократите,
Јас си молчев;
Јас не бев социјал-демократ.

Тогаш дојдоа по синдикалците,
Јас не кажав ништо;
Јас не бев синдикалец.

Па дојдоа и по Евреите,
Јас не кажав ништо;
Јас не бев Евреин.

Кога дојдоа по мене,
веќе немаше кој да каже нешто за мене.

автор - германскиот теолог Мартин Нимелер

тоа јас да не го постирав случајно.

а немој да мислиш и ти дека си опериран од политичко делување, самиот кажа на друг потфорум која девиза ти ги објаснила делувањето за 2 круг....онаа на Тачи..да се бојкотираат.

``За мојата одлука би го цитирал Тачи:

- Мое демократско право е да не гласам за претседател. Не ми се допаѓа ниту еден кандидат.``​

Кога нацистите дојдоа по комунистите,
Јас си молчев;
Јас не бев комунист.

Потоа ги затворија социјал-демократите,
Јас си молчев;
Јас не бев социјал-демократ.

Тогаш дојдоа по синдикалците,
Јас не кажав ништо;
Јас не бев синдикалец.

Па дојдоа и по Евреите,
Јас не кажав ништо;
Јас не бев Евреин.

Кога дојдоа по мене,
веќе немаше кој да каже нешто за мене.

автор - германскиот теолог Мартин Нимелер

тоа јас да не го постирав случајно.

а немој да мислиш и ти дека си опериран од политичко делување, самиот кажа на друг потфорум која девиза ти ги објаснила делувањето за 2 круг....онаа на Тачи..да се бојкотираат.
Со почит кон твоето дело за државава... ама смешен си :tv:

Ко прво од прееска ми избегаваш одговори...

Ко второ то шо го постирав докажува една поента која партиски или поинаку заслепените не можат да ја восприемат.

Како трето, тоа е постирано тука и секој кој уште еднаш ќе повторам не е заслепен од ху причини може да го сфати онака како што е напишано а е напишано вака:

Јас не гласав. Но не бидејќи ме мрзеше да отидам до избирачкото место, баш напротив, отидов и побарав ливче само за градоначалник, на чудење на избирачкиот одбор од каде ми кажаа дека јас сум бил вториот што гласал така. Со оглед на тоа што гласав во 18:54 веројатно тоа беше и конечната бројка во моето избирачко место. А баш напротив, отприлика по двајца-тројца гласаа за претседател во селата во западна Македонија каде мнозинството е албанско население кое покажа дека знае да размислува и без Али.

За мојата одлука би го цитирал Тачи:

- Мое демократско право е да не гласам за претседател. Не ми се допаѓа ниту еден кандидат.
Ако поради директивите некои мораа да влезат во списоците па макар и неважечко го направиле ливчето јас спроед мојата лична проценка како и демократско право решив да не гласам, слично како и Тачи, чија изјава е прекрасна за ситуацијава и не мора да смислувам моја.

А и не знам зошто му се правдам на некого чии перцепции на реалноста се изместени.

Со почит кон твоето дело за државава... ама смешен си :tv:

Ко прво од прееска ми избегаваш одговори...

Ко второ то шо го постирав докажува една поента која партиски или поинаку заслепените не можат да ја восприемат.

Како трето, тоа е постирано тука и секој кој уште еднаш ќе повторам не е заслепен од ху причини може да го сфати онака како што е напишано а е напишано вака:

Ако поради директивите некои мораа да влезат во списоците па макар и неважечко го направиле ливчето јас спроед мојата лична проценка како и демократско право решив да не гласам, слично како и Тачи, чија изјава е прекрасна за ситуацијава и не мора да смислувам моја.

А и не знам зошто му се правдам на некого чии перцепции на реалноста се изместени.

кој бе одговори јас ти ги избегнувам бе?

до гуша си во политика до гуша, целуфан ставаш ..али твоја работа.

не се филмај - пази ``протест за право на протест``

мислиш ли дека испишуваш и си дел од некоја нова македонска ``револуција``...???

тешко македонија со младина која е ``индиго``

За протест на оној онаму малиот протест, што зависи од протестот што резултираше од тој протестот од минатата година...:pos2::pos2:
А веројатно на тој протест ќе гледаме една неизбежна фаца..Синоним за протест...

2ls585.jpg

кој бе одговори јас ти ги избегнувам бе?

до гуша си во политика до гуша, целуфан ставаш ..али твоја работа.

мислиш ли дека испишуваш и си дел од некоја нова македонска ``револуција``...???

тешко македонија со младина која е ``индиго``
Тоа што политиката ми е една од главните теми е во описот на мојата работа, и да, е моја работа.

Доста беше од нашава дискусија, одам сега да спијам и да смислам како после печеснаес години на некој друг форум и на некој друг копиљ, наркоман, хипик, сељак да му објаснувам како сум кревал револуции по изборите претседателски за да може тој потоа да ужива во придобивките на демократијата :pipi:

Ако мислиш дека ти си ХЕРОЈОТ што ќе ја спасава нашава демократија брат, гадно си се зензал само тоа ќе ти кажам, а ова со протестиве и све остало мене ми е смешно најискрено, али ако мора и некој да тепа и губи време по вакви *детски приредби * и настани:vozbud:

Ако мислиш дека ти си ХЕРОЈОТ што ќе ја спасава нашава демократија брат, гадно си се зензал само тоа ќе ти кажам, а ова со протестиве и све остало мене ми е смешно најискрено, али ако мора и некој да тепа и губи време по вакви *детски приредби * и настани:vozbud:

Ако секој размислува така дека не е тој, тој херој да ја спасува демократијата, никој нема ни да се обиде, никогаш.

прочитај неколу страни наназад, ќе сфатиш зошто го напишав то и за кого е наменето...

што се однесува до твојава квалификација за настаниве... секоја чест.

Многумина се потрудиле и биле со иста замисла дека тие се тие * Избраните , па не успеале, но секоја чест што има барем некакви муда, мада за мене е однапред потрошено залудно време,

А за мојата класификација со настаниве, ни ме засегале ни па ќе ме засегаат, имам мн, попаметни работи во периодов и понатака за кој би се погрижил и потрудил, а вака со овие настани и приредби едноставно како и што кажав, мене ми е смешно , полнење на глави и празни мозоци и тако даље,

Извини ме,што се оградувам од ова се што се обидуваш да го направиш и ќе го направиш, ама тоа е мое мислење, и нормално како секоја софистицирана особа, го ценам и твоето мислење и труд, = само што мене ми е смешно:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom