што имаше па толу “немирно’’ за толкаво кукање
Нив ги тепаа граѓани исти како нив. Не ги тепаше полиција не ги тепааа Алфи не го тепаше АРМ ни ништо слично.
Која им е таа парола и цвичења за фашизам и ропство без ситуација кога вторите би се јавиле како тепачи.
Не ми ги објаснувај происутните жити се, добар дел знам лично, дел се членови на СДС(што си имат цел)дел се помодари и позери што би протестирале за се и сешто само да протестираат и секогаш им е крива државата за тоа што мајка им жали што ги родила, третиот дел се мањина тешка што ја дала идејата и што како колатерал по некое правило го крка на крај.
Aбе, ти кажав јас, и од ВМРО нека се, и од СДС нека се, и Грци нека се,и Бугари нека се, и Албанци нека се. Кој сака нека биде. Око не ми трепнуе.
Се пријавил во МВР дека ќе протестира? ДА.
Има демократско право да протестира? ДА.
Јадел ќотек од луѓе кои што според снимките се утврдени дека се во врска со ВМРО? ДА
Така да...ти само се обидуваш да ги оправдуваш тепачите, со тоа што сакаш да ме убедиш дека тие тепаните немале право да протестираат.
За жал, не сум партиски обоен, така да, ме заболе кој организирал, и кој бил член на СДС или ВМРО. Мене само ме боли што доколку утре јас сакам за Нова Година да организирам протест, ќе дојде некој од Свети Николе со платен превоз до Скопје, за да ми удри клоца, дека моето мислење не се совпаѓа со нечие друго.
А да беа СДС толку бедни, колку што и де-факто се...ќе си се одвиваше протестот, луѓето ќе ги игнорираа, кој ги ебе, ги знаеме овие, предавници се...продужи даље. Утре е нов ден, и никогаш волку теми немаше да бидат отворени. Ама неее...видоа студенстко движење, движење на младите, па макар и од СДС организирано, и мора тука со ќотек да го решиме овој проблем.
И после ти ми се правиш поштен човек и мене ми поставуваш прашања од типот "зарем само со калаш се решаваат работите...."
Хех...the irony.