Протест на Плоштад Слобода

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Горе ја има поентата.
Не е глупаво, ко прво бидејќи не е протестов против верски објект (не беше ни минатиот пат конкретно додуша), и ко второ бидејќи човекот кажал нешто паметно.

Ај да оставиме на страна тоа што теолог ја напишал поемава, друга работа вие сериозно се поистоветувате со него? Сериозно? Мислам...сериозно?

Поента - ако молчиш и машки полов орган те боли за случувањата во општеството, ќе дојде ден кога и ти ќе ги бараш своите права.

Нема да ти биде убаво кога сите околу тебе ќе молчат и машки полов орган ќе ги боли.

Нема врска со нацизам песната, дај ми ненацистичка со ваква поента, ќе ја ставам и таа.
Немам болки во мојот машки полов орган, како швајцарски часовник е :icon_lol:.А и ти не ме познаваш мене тоа што имам да си го кажам ќе го кажам, не е битно кон кого или против кого. Ама знаеш премногу ми е пристрасен овај протест од твоја страна се гледа уште во потписот каде припаѓаш. И тоа е во ред само треба да дефинирате за што е протестот. Вака ништо не се знае.

Ај да оставиме на страна тоа што теолог ја напишал поемава, друга работа вие сериозно се поистоветувате со него? Сериозно? Мислам...сериозно?
Кој сме тоа ние...

Јас ја постирав и овде и кај мене на блог, не го ни знам човекот, немам ни слика видено...

Ја прочитав и ми се виде баш како за сегашните случувања соодветна.

Молчи кога хулигани тепаат мирни „протестанти“.
Молчи кога алфи те малтретираат и ти кажуваат за кого да гласаш.
Молчи кога Латас јавно се заканува со „пречекување пред влез и пукање носови“.
Молчи кога Амди Бајрам јавно се заканува дека ќе ја пали редакцијата на Дневник.

Ќе молчат сите кога ќе ти се случи тебе нешто.

И ако не го сакаш теологов еве ти го Гебелс:

Ние сакаме да ја научиме нашата младина на карактер и на правилно и вистинско однесување кон животот. Семето на тие добродетели треба да биде фрлено во човекот уште во неговата најрана возраст. Ние се стремиме, во лицето на нашата младина, да го оствариме идеалот што ни го даде водачот.
* * *
Ризикот е претпоставка за секоја голема победа. Колку нацијата е подисциплинирана, толку ризикот е помал. Еден воен одред кој маршира збиено, може да ги надмине и најтешките пречки. И спротивно - кога група луѓе дејствуваат раздвоени, секој за себе, нема да може да постигне ништо, па дури и да се цела дивизија.
* * *
Проблемите не се решаваат со премолчување. Најефикасно средство е тие директно да се регистрираат и смело да се пристапи кон нивно решавање. Само така брзо ќе се дојде до решение.

...И тоа е во ред само треба да дефинирате за што е протестот. Вака ништо не се знае.
Па убаво ти кажал во насловот... протест за протестот за протестот од протестот... или со главна цел протест прикриен под параванот протест за правото на протест за псрешениот протест кој одредени политички структур(ички) го искористија да плукаат по остантите структури.

Нека кршат глава џанкерите, колку сакаат нека протестираат, изборите завршија, сега и ќотек да јадат никого нема да го интересира.
И ти си као модератор, повеќе сератор би рекол.
Ќотек треба ти да добиеш.

а ова во времето на сдсм беше демократија а ?
за сите оние шо биле деца иле не биле родени па коментираат глупости.

доста бе со СДСМ и ДПМНЕ, преку глава сте ми, 40% едвај собравте - народот не ве сака веќе.

Немам болки во мојот машки полов орган, како швајцарски часовник е :icon_lol:.А и ти не ме познаваш мене тоа што имам да си го кажам ќе го кажам, не е битно кон кого или против кого. Ама знаеш премногу ми е пристрасен овај протест од твоја страна се гледа уште во потписот каде припаѓаш. И тоа е во ред само треба да дефинирате за што е протестот. Вака ништо не се знае.

1. Не сум јас организатор на протестов.
  2. Кај припаѓам?
  3. Кој дел од потписот?

• Ако е ќути трај не знам на што укажува тоа...
  • Ако е Честито честити царе, тогаш прочитај го уште еднаш постот. Ѕирни и други мои постови... сеа стварно повеќе сум насочен кон „напаѓање“ на власта, но тоа ми е некако логично, не знам зошто толку би ја напаѓал опозицијата кога реално и ништо не прави...

Проблемите не се решаваат со премолчување. Најефикасно средство е тие директно да се регистрираат и смело да се пристапи кон нивно решавање. Само така брзо ќе се дојде до решение.

И јас сум за таков начин на решавање на проблемите само се ми изгледа мене дека (што би рекол Хомер Симсон)
You are barking at the wrong Bush.

И јас сум за таков начин на решавање на проблемите само се ми изгледа мене дека (што би рекол Хомер Симсон)
You are barking at the wrong Bush.
Имаме проблем - неможност да се оствари претходно најавен протест.
Кажи ми посоодветен начин на „решавање“ на проблемот, од мене, како граѓанин кој посматра од страна?

Кажи ми посоодветен начин на „решавање“ на проблемот, од мене, како граѓанин кој посматра од страна?
А кој проблем?

Што сакаш да ти нацртам да го ебам, па нели сваќате дека беше тоа политичка намештаљка.

Што сакаш да ти нацртам да го ебам, па нели сваќате дека беше тоа политичка намештаљка.
Океј, во тој случај ние глупите ќе си плачиме и протестираме.
Вие паметните уживајте си.

Протест среде политичка кампања за избори, и што да очекува човек да се случи? Зошто не беше пред изборите организиран? Зошто после изборите не беше организиран како на пример сега? Сигурен сум дека овај протест има мазно да помини завршија кампањите и нема проблем.

Branko se vraka, ic ne treba da ve cudat zacestenite protesti...
A protiv sto se protestira pomalku bitno, vazno se protestira...

За тебе изгледа центар на гравитација е бранко и се мора да се врти околу него. Ај олади малце и читај го Њутн.

Протест среде политичка кампања за избори, и што да очекува човек да се случи? Зошто не беше пред изборите организиран? Зошто после изборите не беше организиран како на пример сега? Сигурен сум дека овај протест има мазно да помини завршија кампањите и нема проблем.
Јас следната кампања ќе ја преспијам за да не ја нарушам истата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom