Apple

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Има начин да се смени, а да се пронајде таа што е поставена нема начин. Односно има ама процесот трае многу долго да се пробија. Значи само да се смени. Слично како и на Windows. Е, ако ја смениш ќе откријат дека е сменета.

Начинот не е едноставен. Знам за Windows има автоматски алатки (пак не се едноставни, треба бут од ЦД). И ваму треба бутирање од ЦД.

...

И, пак гугл се најде. Еве како, http://support.apple.com/kb/HT1274 види кај Resetting the original administrator account password. Пак не е едноставно, треба OS X бутабилно ЦД.

Fala burazeru, barav boot CD ama jok,gazdata gi ima nekade vo nego a ne smeam da pobaram takvo nesto ke oseti deka pravam nesto,interesno ova mac samo uste da mozev programicki i igricki da si go razubavam...:wink:

Fala burazeru, barav boot CD ama jok,gazdata gi ima nekade vo nego a ne smeam da pobaram takvo nesto ke oseti deka pravam nesto,interesno ova mac samo uste da mozev programicki i igricki da si go razubavam...:wink:

CrossOver, CrossOver Games. Не работат сите игри, а има и неколку игрици за Mac (Ова CrossOver за Windows апликации/игри на Mac -- ќе најдеш на Pirate Bay). Инаку за програми имаш еден куп. Всушност програмите за Mac се многу подобри, пофункционални и скоро сите се имплементирани со дизајнот на самиот оперативен систем.

Има и игри за Мек али не многу Јас го пукам менѓеров играв и Вар Крафт и Фрозен али неможев да најдам пач за дота:toe: имаше еден на видео го имаше и пачот и пукаше дота на баттле. Меков е лудница не зажалив во ниеден момент што го зедов на големо го преопорачувам ако некој се двоуми да го купува,јас го зедов за работа со музика и со можам да кажам дека со Логикот може само да се напредува.:helou:

Сакам да инсталирам Hackintosh, pa da mi preporacate nekoja verzija, oti kako so gledam gi ima nogu :)

P.S
Imam Core 2 Duo 1.8 Mhz podrzuva sse, sse1. sse2, sse3 itn, ram 1GB, dovolna li e ovaa konfiguracija ili?

Go instalirav iDeneb i sea dobiv boot0:Error, i samo so Cd go podiga sistemot, a od XP-to ni traga ni glas, sigurno sum go zaebal boot laoderot, caare pls

Go instalirav iDeneb i sea dobiv boot0:Error, i samo so Cd go podiga sistemot, a od XP-to ni traga ni glas, sigurno sum go zaebal boot laoderot, caare pls
Па за да ти биде успешна инсталацијата партицијата во која ќе инсталираш Hackintosh мора да е Primary. Тоа можеш да го направиш преку некој Partition manager.
Ако партицијата е Primary од како ќе инсталираш Hackintosh партицијата ќе биде активен и ќе може да стартува оперативниот систем.
Можеш и преку Терминал пробај со овој линк убаво е кажано како да се направи и лесно е.
Инаку кога инсталираш не треба 2 драјвери од ист тип да одбереш т.е 2 драјвери за графичка итн...мора добро внимателно да одбереш кој Kernel и Chipset имаш за успешно да стартува.

Па за да ти биде успешна инсталацијата партицијата во која ќе инсталираш Hackintosh мора да е Primary. Тоа можеш да го направиш преку некој Partition manager.
Ако партицијата е Primary од како ќе инсталираш Hackintosh партицијата ќе биде активен и ќе може да стартува оперативниот систем.
Можеш и преку Терминал пробај со овој линк убаво е кажано како да се направи и лесно е.
Инаку кога инсталираш не треба 2 драјвери од ист тип да одбереш т.е 2 драјвери за графичка итн...мора добро внимателно да одбереш кој Kernel и Chipset имаш за успешно да стартува.

Фала многу, тоа го средив, ама излезе нов проблем, никако да најдам драјвер за звучната картица, картицата е Realtek (HD Audio), дали ги има нека де на по нететот или тие се само шо се на CD-то со Мекот. pozzz

Фала многу, тоа го средив, ама излезе нов проблем, никако да најдам драјвер за звучната картица, картицата е Realtek (HD Audio), дали ги има нека де на по нететот или тие се само шо се на CD-то со Мекот. pozzz
Како што реков погоре внимателно одбери кои драјвери ги инсталираш при инсталација затоа што ако одбереш 2 драјвери можеби ќе ти прави проблем. Затоа прво кажи точно каква звучна картичка имаш и после ќе најдеш драјвер сигурен сум дека при инсталација ја има но ете случајно ако ја нема во твојот случај не си ја инсталирал барај на www.kexts.com тука имаш сите драјвери па според моделот ќе се снајдеш. И ако пак не успееш инсталирај Apple Azalia Audio општо работи за повекеќето realtek картички. Единствен проблем е дека само Output ќе ти работи.
http://www.hackint0sh.org/ и http://www.insanelymac.com/страниците имаат решение за било каков проблем само треба да бараш и читаш внимателно

Како што реков погоре внимателно одбери кои драјвери ги инсталираш при инсталација затоа што ако одбереш 2 драјвери можеби ќе ти прави проблем. Затоа прво кажи точно каква звучна картичка имаш и после ќе најдеш драјвер сигурен сум дека при инсталација ја има но ете случајно ако ја нема во твојот случај не си ја инсталирал барај на www.kexts.com тука имаш сите драјвери па според моделот ќе се снајдеш. И ако пак не успееш инсталирај Apple Azalia Audio општо работи за повекеќето realtek картички. Единствен проблем е дека само Output ќе ти работи.
http://www.hackint0sh.org/ и http://www.insanelymac.com/страниците имаат решение за било каков проблем само треба да бараш и читаш внимателно

Фала многу TheRaspolozen1, за сите совети, инсталирав Apple Azalia Audio, сега се е во ред....ПОЗЗЗЗhttp://forum.kajgana.member.php?32820-TheRaspolozen1

•Make the MD5 of your iso image and check it with MD5 code contents in "md5.rtf",
Ова ми го пишува во упатството за инсталација на iDeneb 1.5.8 Lite Edition. Што треба да правам?

•Make the MD5 of your iso image and check it with MD5 code contents in "md5.rtf",
Ова ми го пишува во упатството за инсталација на iDeneb 1.5.8 Lite Edition. Што треба да правам?
Игнорирај, ретко е да не се погодат, многу ретко.

Го игнорирав, режав и неќе да бутира. Мислам, се појави сивото лого и јаболчето и толку.
Пробај со -x; али често чим не ти бутира до инсталација, ваљда нема да сака, од мое искуство зборам, а го немам нешто големо со хакинтошот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom