Љубчо Георгиевски ќе се кандидира за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата ogledalo
  • Време на започнување Време на започнување
a1

Георгиевски: „Северна Македонија“ е прифатливо име
„Името Северна Македонија за мене е идеално. Ако сега го испуштиме, повторно еден ден ќе се вратиме на опција од типот „Нова Македонија“, „Република Македонија-Скопје“, „Горна Македонија“, кои според мене се помалку достоинствени и понеприфатливи отколку „Северна Македонија“. Вториот момент на кој треба да се задржиме е проблемот на идентитетот, нацијата и јазикот, ако тука ја посветиме енергијата, ако тука ги анимираме нашите пријатели кои сакаат да помогнат, мислам дека лесно можеме да дојдеме до компромис.“
Георгиевски одбива да зборува за неговите национални чувства, со оглед на контроверзите што го следат. Вели дека го иритира да се докажува како патриот кога во изминатите години зборувал и работел за Македонија како независна држава на македонската нација. Не открива ниту зошто и дали воопшто земал бугарски пасош.
Пред да излезе амбасадоров гејски во америка шо е со прифатливото име за нив, пуштија пробни балони да ги видат реакциите кај народот и политичарите во Македонија ам го згршиле човекот:vozbud::vozbud:

Ama ne treba da zaboravime deka Ljubco(iako Bugarin) ja voskresna ideata za Aleksandar Makedonski!!!Pred 1991 site se molea vo Tito a poslem 1991 Ljubco prv rece deka sme direktni potomci na golemiot vojskovodec.I prv ja obnovi ideata za Obedineta Makedonija i Sloboden SOLUN!!!

Boze moj koj ce se kandidira za pretsedatel na Bugarija Ljupco Georgievski pa dobro neka se kandidira sto ima loso vo toa :):)

Интересно е со оваквите луѓе како Љубчо Георгиевски.
Ороспија во интелектуална смисла, незнам за физичка.

Корекно е према овој народ, да излезеш и да кажеш, јас мислам дека вие сте Бугари, јас мислам дека Македонија е дел од Бугарија и јас ако победам на изборите ќе се залагам Македонија да се врати на Бугарија.
Поштено, прифаќа, секогаш борба на идеи.
Ако народот го изгласа ќе си почнат процеси, неможе никој народ да сопре.

Овака еднаш бе не кажа Бугарија, една фирма не донесе од Бугарија, демек бугарофил а сите фирми во негово владение ги даде на Грци.

Што е тоа ?

Интересно е со оваквите луѓе како Љубчо Георгиевски.
Ороспија во интелектуална смисла, незнам за физичка.

Корекно е према овој народ, да излезеш и да кажеш, јас мислам дека вие сте Бугари, јас мислам дека Македонија е дел од Бугарија и јас ако победам на изборите ќе се залагам Македонија да се врати на Бугарија.
Поштено, прифаќа, секогаш борба на идеи.
Ако народот го изгласа ќе си почнат процеси, неможе никој народ да сопре.

Овака еднаш бе не кажа Бугарија, една фирма не донесе од Бугарија, демек бугарофил а сите фирми во негово владение ги даде на Грци.

Што е тоа ?
Mnogu ostroumno razmisluvas Slavjanski, za razlika od nekoi pred tebe.Koga Ljubco govorese na mitinzi se pagjase vo trans,koga
pominuvase niz tolpa simpatizeri i clenovi na VMRO DPMNE se tepaa koj prv da go pozdravi.Megjutoa ,covekot napravi edna katastrofalna greska.Si ja prodade dusata na najgolemite dusmani na Makedonecot... Grcistata.Vo 1999 godina da gi zatvorese Sterjo,Hari, Suturko,Sveto Pivara i da ne napravese pustos po fondovi i agencii a bogami i da ne mizese koga nekoi prostaci koi bea okolu nego koga kradea bez merka ke vladeese 150 godini. Megjutoa morame da priznaeme deka politicar od negov kov Makedonija ke treba da poceka povtorno da se rodi.

Mnogu ostroumno razmisluvas Slavjanski, za razlika od nekoi pred tebe.Koga Ljubco govorese na mitinzi se pagjase vo trans,koga
pominuvase niz tolpa simpatizeri i clenovi na VMRO DPMNE se tepaa koj prv da go pozdravi.Megjutoa ,covekot napravi edna katastrofalna greska.Si ja prodade dusata na najgolemite dusmani na Makedonecot... Grcistata.Vo 1999 godina da gi zatvorese Sterjo,Hari, Suturko,Sveto Pivara i da ne napravese pustos po fondovi i agencii a bogami i da ne mizese koga nekoi prostaci koi bea okolu nego koga kradea bez merka ke vladeese 150 godini. Megjutoa morame da priznaeme deka politicar od negov kov Makedonija ke treba da poceka povtorno da se rodi.

Егејчо земчо, додека човек не помине во животот низ сито и решето, додека не види што е да чекаш под завод, да те дрндаат за плави картони, да ти дааат лекови на рецепта а ги имаш само приватно, да не земеш плата за неколку месеци, да се тужиш за свои пари а да плаќаш ти судски такси, да те шамара животот во полн залет, така се кове човекот.
А треба да имаш и здрави темели.
Чист македонски патриотизам, чеснот, трудољубивост и правичност.
Љубчо нит има некое животно искуство ниту има некој од тие темели врз кои може да изгради здрава кшта.

Знам синко да не волиш српску пропаганду, али кад инсистираш:

eaa5c8b71e75ddd5a35cf8eb202d0f06.jpg

Ево шта каже бугарски вицепрезидент Ангел Марин за “24 часа“:

Још један интересантан податак из интервјуа:

Chicha, koga me citirash chesno ke e da ja citirash celata rechenica:

Bugarskiot pasosh, ako go zel ke ostane negov lichen problem se do momentot dodeka ne formira partija, dvizenje so jasni probugarski stavovi.

Rekov ako, bidejki Ljubcho demantira deka ima Bugarski pasosh. Tie shto tvrdat a gledam citirash i Bugarski izvori, mozat da prilozat fotografija od pasoshot(samo ne so fotografija od NATO pozadina) istro kako shto prilozija i fotografija od lichnata karta . Posle toa nema da velam AKO IMA. No pak toa e negovo lichno pravo i osporuvanjeto na toa pravo e krshenje na negovite chovekovi prava i slobodi. Reakcija i osuda samo koga ke formira partija ili dvizenje so jasni probugarski stavovi-koe se zalaga za pripojuvanje, sojuz i dr.....
No glavnoto prashanje Chica e ZOSHTO
Nekoj svesno vinata na Ljubcho ja zatskriva zad Bugarskiot pasosh.

Shto mislish dali na TOJ shto go kupi Ljubcho posle Kichevskiot kongres mu odgovara da diskutirame: KOJ I ZOSHTO GO KUPI LJUBCHO. Bidi siguren deka NE.

Ako samo za edna od gorespomenatite raboti bea kazneti vinovnicite bidi siguren nitu ke imavme vojana 2001 nitu ramkoven dogovor.

Кад би баба имала муда, била би деда. Али пошто нажалост нема, не преостаје јој ништа друго него да и даље буде баба.

Е мој синко, зар је то толико тешко да се види? Кад неко одржава везе са Србијом, он је за тебе душманин, сарадник Јаначковића и српске тајне службе. Али кад је у питању Бугарска, онда је то његово право и лични избор. Зар заиста верујеш да се бугарска тајна служба разликује од југословенске и да посматрање и оперативну обраду "благонадежних" активности бившег македонског премијера и националног идола лимитира на нивоу индивидуалних људских права?

:nenene:

Твоје индивидуално људско право је да и даље заслепљујеш самог себе уколико то желиш, и ја не могу да те силом натерам да гледаш на свет другачије. Само, у том случају логично би било да филозофски, а не емотивно прихваташ и последице твог личног избора. Све што се дешава данас је последица нечије одлуке у прошлости да нешто учини или не учини. Сањарења "шта би било када би Георгијев учинио ово или оно" су апсолутно без циља. Љубча је чинио и урадио оно што је у датом тренутку проценио да је потребно и сврсисходно да се уради; како ствари данас стоје, није искључено да је неко други вршио процене и доносио одлуке уместо њега, а он је само ревносно извршавао задатке, на обострану своју и наредбодавчеву корист; у сваком случају извршено и учињено је било далеко од онога што су обожаватељи његове медијске слике замишљали и очекивали од свог идола.

А ти, ако и даље желиш да фураш филм "зли Срби и добри Бугари" - нека ти буде, рекао сам и не поричем да је то твоје индивидуално право...

Кад би баба имала муда, била би деда. Али пошто нажалост нема, не преостаје јој ништа друго него да и даље буде баба.

Е мој синко, зар је то толико тешко да се види? Кад неко одржава везе са Србијом, он је за тебе душманин, сарадник Јаначковића и српске тајне службе. Али кад је у питању Бугарска, онда је то његово право и лични избор. Зар заиста верујеш да се бугарска тајна служба разликује од југословенске и да посматрање и оперативну обраду "благонадежних" активности бившег македонског премијера и националног идола лимитира на нивоу индивидуалних људских права?

:nenene:

Твоје индивидуално људско право је да и даље заслепљујеш самог себе уколико то желиш, и ја не могу да те силом натерам да гледаш на свет другачије. Само, у том случају логично би било да филозофски, а не емотивно прихваташ и последице твог личног избора. Све што се дешава данас је последица нечије одлуке у прошлости да нешто учини или не учини. Сањарења "шта би било када би Георгијев учинио ово или оно" су апсолутно без циља. Љубча је чинио и урадио оно што је у датом тренутку проценио да је потребно и сврсисходно да се уради; како ствари данас стоје, није искључено да је неко други вршио процене и доносио одлуке уместо њега, а он је само ревносно извршавао задатке, на обострану своју и наредбодавчеву корист; у сваком случају извршено и учињено је било далеко од онога што су обожаватељи његове медијске слике замишљали и очекивали од свог идола.

А ти, ако и даље желиш да фураш филм "зли Срби и добри Бугари" - нека ти буде, рекао сам и не поричем да је то твоје индивидуално право...

Chicha, ne zboruvame za kosovskiot boj i za car Lazar pa da raskazuvash prikazni i vrz toa da nosime sud. Zboruvame za nastani od 1990 do deneska. Nastani za koi postojat nepobitni dokazi. Sluzbata koristela " оперативни врски и оперативно - технички мерки " znachi ako postoel i eden dokaz ke go obezbedela. I ke bil objaven dosega iljada pati. No vaka popatno da mi pomognesh da resham dve dilemi. Finansierite na VMRO DPMNE: od 92 Chedo Radomirovikj, formalen sopstvenik na Tehnokom i Radobanka-vistinski osnovach i sopstvenik GENEH Beograd-firma na KOS, od 97 Dalaverski -parite koi gi "doniral" se od shvercot na cigari koi bil kontroliran od vladata na RM- vo toa vreme premier B.Crvenkovski. I "najchudnoto" finansierot na bugarinot Ljubcho, Dalverski namesto vo Bugarija 2002 godina, bega vo Srbija i zema Srpsko drzavljanstvo.

Za da ne pishuvam isti raboti eve ti link pa chitaj:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=24057 Кој ја создаваше „бугарштината“ во ВМРО

Љубчо Георгиевски ќе се кандидира за претседател на Бугарија. :vozbud:

:pos2::pos2::pos2:

Љубчо Г. со самото тоа што си го промени своето име за да одговара на бугарската граматика докажа дека е бугараш.......

ЉуБчо новобулгарски Георгиевски

Љубчо Георгиевски ќе се кандидира за претседател на Бугарија.

Ќе требва прво да се откажи от македонското граѓанство! А и требва да е роден во Бугариjа!
На Георги Пирински - роден и живеал првите си години во САД со маjка америчка граѓанка и от тука амерички граѓанин по род - не му дадоа преди години да стани бугарски председател зато дека имал америчко граѓанство, дури и кога се откажа от то америчко граѓанство!
Но ЉуБчо новобулгарски Георгиевски можи да се кандидатира за евродепутат или бугарски народен представник дури и како мажоритарен кандидат за изборите во jуни и jули 2009 со шанси 0% во Булгариjа! :-))) Дури во Булгариjа не ги љубат новопобулгарените контраверзни криминалци от сортот на новобугарскио граѓанин Куjович!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom