Иванов очекува разумен компромис за името

• Креатор на темата Креатор на темата tomislav1978
  • Време на започнување Време на започнување
Или можеби саркастичен и метафоричен. Не брзај со заклучоци Крале Марко.

Можеби да, но бидејќи лично се осетив повреден од неговиот сарказам и метафора, а со оглед на намерата реагирав така.

Иванов само нека отстои на неговите учења и ставови од пред изборниот период, кога на дебати, емисии, дискусии јасно стави до знаење кои се неговите ставови
Koi bea negovite stavovi druze?
Ona so dobrata volja, ili?
Sum propustil nesto?

Околу разумниот компромис на Иванов. Многумина веднаш се фатија на критика или плукање на оваа изјава на Иванов, но да се разбереме едно. Сите оние што неможат да се помират со тоа дека Фрчко изгуби, а Иванов ќе биде претседател, сакам да ги убедам дека секој разумен компромис на Иванов околу името до колку не е во согласност со разумот и зачувување на името ќе го чини политичка смрт, токму од нас гласачите што му ја дадовме довербата. Нема потреба сега да се менуваат боите, па довчерашните поддржувачи на Фрчко преку ноќ станат ортодоксни бранители на името и обратно. Затоа оставете го Иванов најпрво да стапи официјално на функцијата па после заедно ќе го фалиме и критикуваме. Не ронете солзи пред време.

Грујо ќе ги тегни 90% од претседателските конци така да сега сфаќам дека ова ќе биде лошо за нас.Вака почна и нацистичка Германија во предвоениот период, ова е прв чекор.

Ги разбирам индикациите од кои произлегува твојот став - околу контролата. И јас сум забележал слични моменти. Токму затоа споменав деградирање на професорот за време на изборите. Нејсе, да не навлегуваме со компарациите со нацистичка Германија, бидејќи се неумесни. Крајно, Македонија нема сила да започне светска војна и да анектира половина Европа.

Темата не е за тоа.
И Груевски, колку и да е популарен, кај добар дел од гласачкото тело не би можел да ја протне идејата за „разумен компромис“. А ако е ставен тој или Претседателот пред свршен чин, од надворешните фактори, знаеме што ќе значи тоа...

Нашата реалност е таа.
Барем да ја имавме големината на Германија, која ја споменуваат многумина. Макар и била некогаш нацистичка.

Koi bea negovite stavovi druze?
Ona so dobrata volja, ili?
Sum propustil nesto?

Предизборие, Кварк. Лани, преклани, оломлани....

Ставовите до кои се држел пред да одлучи да стане политичар.
Пустата желба е се што имам во моментов.

Ко ке удрат некое име, има сите да се чудиме, некои од нас ке плачат а некои ке се смеат, и ке речат, We told you so :) (на овие кој кеплачат)

Предизборие, Кварк. Лани, преклани, оломлани....

Ставовите до кои се држел пред да одлучи да стане политичар.
Пустата желба е се што имам во моментов.
Aha, ona razlika megu kriminalec i kriminolog a? :)
Nejse, ja vo toa vreme ne ni sum znael koj e konfuzniot valandovec..:)

a be sto vie na vas.....rekol Ivano....ako rekol ce da porekne:).....daferi kako porekna
taci koga mu srza....(ne pamtite vie mali ste)toa si se normalni raboti,e ce mu bil marioneta na grujo....pa na kogo da bide be na zajko...najvazno od se e da se prekinat pregovorite sto poskoro....za da ne napravat nekoja glupost pa da se kaeme cel zivot....

Aha, ona razlika megu kriminalec i kriminolog a? :)
Nejse, ja vo toa vreme ne ni sum znael koj e konfuzniot valandovec..:)

А така. И се надевам дека ќе се држи цврсто, работата која му претстои не е нималку лесна. Конфузниот валандовец бе :) Ајде, може ќе го биде... Ваков или таков, тој е. И верувам дека ќе отстои на задачата.

@Појол: те молам, воздржи се од потенцијално провокаторски коментари на чувствителни теми. те молам :smir:

ili so armiski zborovi ovaa izjava se narekuva Artileriska podgotovka na terenot

ili so armiski zborovi ovaa izjava se narekuva Artileriska podgotovka na terenot

Како што би рекле АВС и concrete, „крчкање на тивко“. Затоа јас не дадов параф, и повторно напишав „Виножито“ на ливчето.

Дај Боже да грешам.

Ама не заборавај, Артилериската подготовка не е од пред 3-4 часа. И неа ја прифатија 450 000 граѓани на земјава (што е математички околу една петтина од сите жители, но сепак легислативно е некоја поддршка).

„Ќе настојувам сите институции во државата да се фокусираат во тоа прашање и да дадеме целосен наш придонес за решавање на овој спор, и доаѓаме до она што ние во програмата, во мојата програма и во текот на кампањата го именувавме како разумен компромис, компромис кој нема да биде на штета на македонскиот идентитет“, вели Ѓорге Иванов.

А1.

Во превод:
Ќе се викаме било како, ама остануваме Македонци...кои во скоро време нема да фигурираат како такви...

„Ќе настојувам сите институции во државата да се фокусираат во тоа прашање и да дадеме целосен наш придонес за решавање на овој спор, и доаѓаме до она што ние во програмата, во мојата програма и во текот на кампањата го именувавме како разумен компромис, компромис кој нема да биде на штета на македонскиот идентитет“, вели Ѓорге Иванов.

А1.
Toa vsusnost e stav na sekoj politicar vo zemjava. :toe: :)

Во превод:
Ќе се викаме било како, ама остануваме Македонци...кои во скоро време нема да фигурираат како такви...

Па не баш...ако навлезеш малку подлабоко во суштината на таквата реплика која ја користат скоро сите, ќе увидиш дека позади тоа се крие „Нема решение на проблемот во догледно време“.

Па не баш...ако навлезеш малку подлабоко во суштината на таквата реплика која ја користат скоро сите, ќе увидиш дека позади тоа се крие „Нема решение на проблемот во догледно време“.
Epa zosto togas drugite bea oznaceni ko predavnici?!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom