Бројот на Албанците во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
815
Бевме сведоци на сите изминати избори, дека излезноста на Албанците во Македонија беше 90%, додека при последниве избори, кои беа најслободни и без местенки, излезноста на албанското гласачко тело беше просечно околу 40%.

Познато е дека апсолутното мнозинство Албанци одат на гласање, а сега просечната излезност беше 40% кај албанското тело! Помалку од 200.000 гласачи во првиот круг и тоа со логистичката поддршка на иселениците во странство, а во вториов круг дури помалку!

Ако се погледне изборот на советници за општините Гостивар и Тетово, Македонците имаат за прв пат освоено дупло повеќе советнички места отколку сите изминати локални избори!

Од тука прашањето колку фиктивни албански гласови има во Македонија? А поголемо е прашањето е зошто тоа не се “видело“ на демографските пописи во Македонија, што фрла голема сенка на последниот попис со 500.000 Албанци во Македонија. Ако ја погледнеме последната бројка на Албански гласачи во Македонија, вкупниот број на Албанци не би требало да изнесува повеќе од 300.000 припадници на ова малцинство.

Ако се присетиме на минатата година, Албанците тврдеа дека имаат 9000 завршени осмооделенци во цела Македонија, а реалноста на крај испадна околу 5500.

Секако, ова е само размислување, можеби и да не е точно, но симптоматично е како Директорката на Заводот за Статистика, Новковска, во 2002 година објави дека бројот на Албанци во Македонија според пописот изнесувал 17,8%, за истата да ја смени СДСМ и дури една година подоцна да објави број од 500.000 Албанци во Македонија или 25%. Сега гледаме дека тоа се коси со секаква статистичка логика и изборните резултати, а за истото се согласија и статистичарите во Македонија.

2012 ќе има попис...
Ако се биде како што треба ќе ја добиеме вистинската слика...
А до тогаш можеби и избирачките списоци ќе се расчистат...

Не може по бројот на гласови да се утврди колку албанци има...ке излезе дека и Македонци има помалку...власта нека организира попис, и ке видиме бројката

Не може по бројот на гласови да се утврди колку албанци има...ке излезе дека и Македонци има помалку...власта нека организира попис, и ке видиме бројката

Они доаѓаат со конвои од Италија, Швицарска, Германија, Австрија, Чешка, Шведска само за да гласаат на едни едни локални избори, за да има што повеќе нивни гласови...

Пак дојдоа со конвои за првиот круг, ама сега немаше шанси за полнење кутии со фиктивни гласови, па ги нема ни 40% од она што се заведени...

Сомлива работа, многу сомплива.

Они доаѓаат со конвои од Италија, Швицарска, Германија, Австрија, Чешка, Шведска само за да гласаат на едни едни локални избори, за да има што повеќе нивни гласови...

Пак дојдоа со конвои за првиот круг, ама сега немаше шанси за полнење кутии со фиктивни гласови, па ги нема ни 40% од она што се заведени...

Сомлива работа, многу сомплива.

Ne glasame nie sto sme tuka, pa ke dosle da glasat od stranstvo :)
Albancite ne se palat tolku za glasanje kako makedoncite , jas sum bil nabluduvac , i sto da ti kazam , imase dosta lugje makedonci , sto ne znaeja ni za kogo sakaat da glasat , ne gi znaeja kandidatite , nekoi ne bea pri pamet , a izlegle da glasat , cudna rabota .

Albancite ne se palat tolku za glasanje kako makedoncite , jas sum bil nabluduvac , i sto da ti kazam , imase dosta lugje makedonci , sto ne znaeja ni za kogo sakaat da glasat , ne gi znaeja kandidatite , nekoi ne bea pri pamet , a izlegle da glasat , cudna rabota .

Ај да не се залажуваме, излегуваат сите албанци на гласање, без разлика дал се здрави, болни, интелектуалци, работници, па дури и оние што не знаат името да си го напишат.

само ве молиме без навреди на етничка база,они се туа,колку се толку се и да градиме соживот,само ако продолжат да прават сопки секојпат како и вчера,нишо од соживотот,абе полека полека ке си заминат од македонија,па албанија е во нато,ке има инвестиции,којзнае,тука е се ппотешко,реално е така,па се надеваме на подобра година:smir:

Не се надевај на таква работа, никој никаде нема да замине. Заминуваат Македонци за Бугарски пасош, заминуваат Македонци и Албанци низ Италија, Германија, Канада, Австралија... ама сите се враќаат. Така да не рачунај така, погрешна математика ти е тоа. Што ме спречува мене да земам Албанско државјанство и Македонско? Ништо. Не морам да се преселам (физички) таму.

Не се надевај на таква работа, никој никаде нема да замине.

Чудно,јас пак силно се надевам во тоа.Немој па и ти сеа да ми го упропастуваш филмот.Оти,мој ме инстинкт никад не вара.

Чудно,јас пак силно се надевам во тоа.Немој па и ти сеа да ми го упропастуваш филмот.Оти,мој ме инстинкт никад не вара.

Нада задња умира. Еве пример, Нада Топчагиќ уште е жива. И не само тоа, туку појебозовна е од било кога

Nada%20Topcagic.jpg

Реков "... од било кога". Кога беше помлада беше никаква, сега "поправена" е :icon_lol:

Да бе еј. И ја бев набљудувач и имаше многу албанци кои беа ептена попалени чак што више и со инвалидски колички ги носеа за гласање и исто така не знаеја за кого да гласаа, ќе се пикнеа 6 душе позади параван и еден главен ги координира:kesa:

Одземете им ги Македонците муслимани, Ромите кои принудно беа попишувани како Албанци, личните карти преку факс пратени и ете ти го реалниот број на Албанци во Македонија.
16%.
Да не зборам за двојни државјанста Косово и Македонија.
Колку Косовари се попишуваа и во Косово и во Македонија.
Бројот на Албанците е еден напумпан балон кој секој момент ќе пукне.

Одземете им ги Македонците муслимани, Ромите кои принудно беа попишувани како Албанци, личните карти преку факс пратени и ете ти го реалниот број на Албанци во Македонија.
16%.
Да не зборам за двојни државјанста Косово и Македонија.
Колку Косовари се попишуваа и во Косово и во Македонија.
Бројот на Албанците е еден напумпан балон кој секој момент ќе пукне.

Vo osnovnite ucilista , 35% se albanci ( plus kolku ucenici albanci ima vo stranstvo , koi ne se vneseni vo ovie 35%).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom