Говорот на Барак Обама за НАТО - МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата concrete
  • Време на започнување Време на започнување
Обама не ни знае што е Македонија,ни каде е,туку секоја чест за оној што му го напишал говорот...Македонија се спомнува под уставното име :smir:

Убаво тој знае што и каде е Македонија. Сеа дали беше ова од куртоазија кажано само али стварно мисли така незнам али пак добар осеќај е кога им го кажа сето тоа свртен кон Бакојани и другите педери.

Иако декларативно сепак беше упатена порака и поддршка на Македонија од САД. Верувам дека потегот што го направија гејците во Букурешт блокирајќи не нас и ставајќи и магарешки уши на САД, етапно ќе ги чини многу лошо и САД тоа нема да го заборави, па макар и Обама бил претседател. Можеби не така јавно, но гејциве ќе ја осетат сета суровост на политиката на САД кон ваквото попречување.

Иако декларативно сепак беше упатена порака и поддршка на Македонија од САД. Верувам дека потегот што го направија гејците во Букурешт блокирајќи не нас и ставајќи и магарешки уши на САД, етапно ќе ги чини многу лошо и САД тоа нема да го заборави, па макар и Обама бил претседател. Можеби не така јавно, но гејциве ќе ја осетат сета суровост на политиката на САД кон ваквото попречување.

Искрено и јас се надевам дека ќе ги стават во ред, ќе видиме како ќе се одвиваат работите....

Искрено и јас се надевам дека ќе ги стават во ред, ќе видиме како ќе се одвиваат работите....

Само знам дека гејците ќе бидат казнети, затоа што политиката на САД не останува должна на оној кој неа ја понижува. Тие како и да е и кога и да е ќе се оддолжат.

Само знам дека гејците ќе бидат казнети, затоа што политиката на САД не останува должна на оној кој неа ја понижува. Тие како и да е и кога и да е ќе се оддолжат.

Убав заклучок! Американците на забораваат лесно,туку памтат.
Полека,полека циа си работи. Се присетувате ли на растурањето на Југославија. Се започна од едно убиство на свадба и се растури цела земја,сега убиство на еден млад човек,напади на банки, странски представништва...се си тече се се менува...и еден ден

icon1.gif

wol_error.gif
Оваа слика е намалена. Кликнете тука за ја видите во оригиналната големина, која изнесува 922x670 и тежи 86KB.
fyromwontbudge.jpg

:vozbud::vozbud::vozbud:

Како и да е и покрај најавуваните хорор сценарија со доѓањето на новиот САД претседател, тој пријатно не изненади со споменувањето на нашата држава на НАТО самитот со нашето УСТАВНО ИМЕ.

Како и да е и покрај најавуваните хорор сценарија со доѓањето на новиот САД претседател, тој пријатно не изненади со споменувањето на нашата држава на НАТО самитот со нашето УСТАВНО ИМЕ.

За кое се надева дека во најскоро време ќе се смени,оти друго решение ни самиот не гледа.:toe:

Комши ај на кафе, женати танга нека облече и топлес нека дојде а се женско у фамилија наредено нека биде пред врата.
Ќе ми бидеш нај добредојден од сите.
Само овака вулграно поставено може да ја сватите ситуацијата.

Moрав ова да го постирам:pos::pos:

За кое се надева дека во најскоро време ќе се смени,оти друго решение ни самиот не гледа.:toe:

Ajde ABC ne drapaj i ti m..na,Crna ti e do g..ot,ama se crno gledas majkumu...daj malku bidi optimisticki raspolozen,ke bide poarno.

Многу добро знае Обама за Македонија и нејзината историја, мислите дека не е свесен за неправдата која и беше нанесена на Македонија низ историјата, или поконкретно за време на Балканските војни. Но во овој случај Америка , односно Нато (поради ветото на грција како негова членка) е индиректен виновник за нашето непримање и не му е баш сеедно, дека сето тоа се коси со принципите на демократија кои се основи во нивното опшество. Ако има доблест човеков (а веројатно има штом ужива толкава репутација) мислам дека нема да оди толку слепо според желбите на грчкото лоби.

Како и да ова е плус за нас и мотив повеќе по ниту една цена да менуваме толку убаво име- само МАКЕДОНИЈА, ништо друго!!!

Неутрален, бидејки еднаш така еднаш така зборуваат.
Ако навистина ни се пријатели и доаѓаат со добри намери, тогаш ќе ја сфатат мојата (па и нашата) неутралност кон овој расплет на настаните.

Ajde ABC ne drapaj i ti m..na,Crna ti e do g..ot,ama se crno gledas majkumu...daj malku bidi optimisticki raspolozen,ke bide poarno.

Абе вие се занесувате на една бедна изјава од некого,свршивте ебаго,а јас не сум гледал оптимистички.Па каков оптимизам да гледам штом некој толку моќен председател се надева дека ќе го смениме толку брзо името за да не видел во НАТО?После таква изјава треба да плачеме а не да се радуваме,понајмалку оптимистички да гледаме на нашата иднина.:toe:

Многу добро знае Обама за Македонија и нејзината историја, мислите дека не е свесен за неправдата која и беше нанесена на Македонија низ историјата, или поконкретно за време на Балканските војни. Но во овој случај Америка , односно Нато (поради ветото на грција како негова членка) е индиректен виновник за нашето непримање и не му е баш сеедно, дека сето тоа се коси со принципите на демократија кои се основи во нивното опшество. Ако има доблест човеков (а веројатно има штом ужива толкава репутација) мислам дека нема да оди толку слепо според желбите на грчкото лоби.
Како и да ова е плус за нас и мотив повеќе по ниту една цена да менуваме толку убаво име- само МАКЕДОНИЈА, ништо друго!!!

Обама е само марионета на оние кој ни ја запржија чорбата уште пред 15-20 години.Всушност само ја продолжува нивната пеколна “агенда“ за Македонија,овојпат малку пософтицирано спакувана во пошарен целофан,за да им ги замачка очите на и онака “заслепените“ Македонци.:toe:

America will not pressure Greece to solve the Macedonia argument faster. This was Barack Obama’s statement during his 40 minute meeting with the Greek Prime Minister Kostas Karamanlis in Strasburg. This was the first meeting of the two politicians, who were both in the French city for the NATO high level meeting. A little bit before his meeting with Karamanlis, Barack Obama talked to the Turkish Prime Minister Taip Erdogan and few hours later, his official visit to Ankara and Istanbul will start.

The Greek media did not miss to mention that in his greeting speech for welcoming Croatia and Albania into NATO, the US president used the name Macedonia and not FYRM in order to note that his hopes Skopje will soon become a member of the alliance. The US recognizes the constitution name of the Macedonian Republic. During his meeting with Karamanlis, Obama promised to discuss the Turkish presence in the Aegean when he is in Ankara but later on in Prague, he called for accepting Turkey into the EU. During a press conference in Strasburg, Kostas Karamanlis said that he agrees that Turkey should be accepted into the EU, only if it fulfills all the requirements.

http://www.grreporter.info/statiaen.php?mysid=1882&t=30&SESID=q6r0hjsg4rpmk2hagm9pf096t2

Дали Грците се преценија, очигледно е дека Обама нема намера да ги спроведува грчките желби, а во исто време вниманието го пренасочува кон Турција?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom