Фризури за матура

• Креатор на темата Креатор на темата plaslivka
  • Време на започнување Време на започнување

Kakov stil na frizura posakuvate( ili imavte) za maturskata vecer

• Elegantna

Гласови: 17 37,8%
  • Busava

Гласови: 7 15,6%
  • nevoobicaena

Гласови: 6 13,3%
  • sekojdnevna

Гласови: 15 33,3%

• Вкупно гласачи
    45

plaslivka

the princess of virginity
Член од
5 февруари 2009
Мислења
170
Поени од реакции
7
site zbruvaat za toa kako sekoja godina ima tetkinski frizuri so po nekoja sarma na glavata , pa ajde poiskusnite devojki da ni kazat kako ne treba i ponudete nekoja dobra frizura za maturskata vecer pozz:back:

Оваа фризура што ќе ја правам, не наликува(за среќа) ни од далеку на холивудските црвено-теписни пунџи, манџи, витканици и слично. Прво ќе се фенирам, па пеглам па тапирам. Сакам косата да ми биде поволуменозна од вообичаеното. И испробано ми е, така што нема да е утка.

daj fotka mimi ...nesto slicno na tvoeto

wow ova e stvarno ambiciozno :) ama nesekojdnevno ...mi se sviga prvata slikicka :)
zenski a vie drugite sto ke pravite so kosite za maturaaaaaaaa/????

Мојата наверојатно ќе биде виткана зашто така некако ми иде со фустанчето :)
најобично нема д правам нешто посебно...не сакам да си ја малтретирам косата:smir:

jas sakam nekako kosata da mi bide na strana zasto imam golema kosa , ali nekako toa da se izvede interesno , nemam idea kako pokonkretno pa baram , baram,baram,baram....

jas sakam nekako kosata da mi bide na strana zasto imam golema kosa , ali nekako toa da se izvede interesno , nemam idea kako pokonkretno pa baram , baram,baram,baram....
Ај види го ова.:back:
http://www.hair-styles.org/long-hairstyles-picture-017.JPG
http://www.stellure.com/new/images/stylepics/teen.jpg
http://images.search.yahoo.com/imag...&sigr=11i5s2gjq&sigi=11kdfkocl&sigb=13luhasa9
Ова последново ми се гледа како добро идејно решение. На Хајди косата и е навиткана навнатре на страна и тоа само предниот дел.

Во зависност од тоа што ќе го носите. И пеглана коса иако е секојдневие со некоја шнола или едната страна фатена изгледа убаво и нежно. Виткана коса изгледа убаво, но не претерано зашто во глобала витканата коса ве прави постари. А собрана коса не му стои на секој и посебно ако ви е многу откриен фустанот пример, но пак може да изгледа и преубаво и елегантно.

Еве неколку фризури
short_hairstyles_3071_4757.jpg
short_hairstyles_3001_4675.jpg

medium_hairstyles_3008_4682.jpg
medium_hairstyles_3009_4683.jpg

long_hairstyles_2992_4666.jpg
long_hairstyles_2991_4665.jpg

alessandra_ambrosio_1471_2399.jpg
amanda_peet_1528_2485.jpg

short_hairstyles_016_005.jpg
short_hairstyles_018_010.jpg

mimi fala ama baram nesto drugo , sepak mi treba nesto po glamurozno , takvo mi e i fustanceto :)fala ti vo sekoj slucaj

Виткани прамени лесно пуШтени во склад со формата на лицето,не многу стегнати и разделени,раштракани и бушави локни тоа е свежо и модерно ова лето,едрри локни,оформени на средни или покрупни витлери,оформени со стајлинг продукт од типот на восоци,спрејови за сјај.Кога треба да пеглам црева ми се обракаат,ама морам,резултатот е иконки:smir:,додуша,секој со својот стил но да си кажам мислење.
предлог-
f515.jpg

Елеганта најдобро е мислам.Сеа секој си има свој став.Но така по комотно да изгледаш :)

Ништо слично. Никакви волумени,прамени,кубења.
Права ко праз, пеглана и предните прамени кренати нагоре и евентуално малку истапирани за да стои то така височко. :) Евентуално настрана ќе ја наместам оти фустанот ми е со едно рамено.
Виткање не долази у обзир, сите ќе бидат фигаросани. :vozbud:

Што и да правите не заборавајте дека имате 18 години, не одите на Оскари и фризурата не треба да биди позабележлива од вас :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom