Мирослав Вујиќ

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Бранел криминалци блиски до СДСМ, или криминалци воопшто...
Е арно де, некој во животот избрал да застапува лица во кривични спорови. Таква му е професијата...

За адвокатите, не за Вујиќ, делимичен оф-топик:

И црн ѓавол да дојде како клиент, адвокатот е должен да го брани пред судот за да ја добие заслужената казна. И јас се курчев порано кога ќе видев некој адвокат на тешки кримиќи, но адвокатите би требало да имаат одговорност да ги бранат клиентите за законот да не е пресуров према нив - односно, ако заслужуваат 20, да не добијат 30 години затвор. И тоа е службена должност,за која никој не смее да замери. На пример, со момците осудени за 2 убиства, од кое после едно му припишаа на Владо Танески, кој во меѓувреме се самоудави во кофа вода...итн итн. Адвокатот го брани интересот на клиентот, но до мера на регуларните позитивни законски прописи. Ништо над, ништо под.

Струмикс, како стручен го цитирав за да каже дали се согласува со ова.

По тема:
Симпатично чоече на Пирамида, не сум го опсервирал како потенцијал за градоначалник. Не ме интересира, општо.

За адвокатите, не за Вујиќ, делимичен оф-топик:

И црн ѓавол да дојде како клиент, адвокатот е должен да го брани пред судот за да ја добие заслужената казна. И јас се курчев порано кога ќе видев некој адвокат на тешки кримиќи, но адвокатите би требало да имаат одговорност да ги бранат клиентите за законот да не е пресуров према нив - односно, ако заслужуваат 20, да не добијат 30 години затвор. И тоа е службена должност,за која никој не смее да замери. На пример, со момците осудени за 2 убиства, од кое после едно му припишаа на Владо Танески, кој во меѓувреме се самоудави во кофа вода...итн итн. Адвокатот го брани интересот на клиентот, но до мера на регуларните позитивни законски прописи. Ништо над, ништо под.

Струмикс, како стручен го цитирав за да каже дали се согласува со ова.

По тема:
Симпатично чоече на Пирамида, не сум го опсервирал како потенцијал за градоначалник. Не ме интересира, општо.
Иако офтопик, да одговорам:
Се согласувам со тоа.
Целта на адвокатот во кривичната постапка е да го одбрани својот клиент, т.е. да добие ослободителна пресуда ако е невин, или да издејствува соодветна квалификација и соодветна казна за кривичното дело на својот клиент од страна на судот, врз основ на доказите и во рамките на законски предвидената казна за односното кривично дело.
Ништо над, ништо под.
И сметам дека професијата не смее да се употребува во цели на политички маркетинг, како таква.

Од сите контра-кампањи, оваа е најглупава и најнекреативна.
Бранел криминалци. И што? Адвокат е човекот, тоа му е професија...

Ливчиња на шофершајбна, абе ајде. И после како да излезеш и да гласаш за некој у недела, кога гледаш дека сите се исти ѓубриња? Потсетување, едните веќе изгубија власт заради вакви валкани игри, контра-кампања и смешни обвинувања. Нека не одат и овие по тој пат, зошто може да биде краток.

Згрозен сум од сиот валкан веш кој исплива на површина изминатава недела. Никој не ме убеди да гласам за него, туку напротив - сите се повеќе ме убедуваат да не гласам.

Абе не плаќал данок, па очекуваме општина да води:pos2:

А да го клаеше СДС Амди за градоначалник на центаро?

Обично се воздржувам од коментари за предложениве кандидати на СДСМ, ама овој човек едноставно не можам да преќутам.

Човеков ми е врв на истрошените транзициски фаци од СДСМ во кој воопшто не можеш да имаш надеж дека би можел да направи нешто добро за општината. Во лицето му се чита некоја неидејност, некое бунило, изгубеност и сл.

Мислам дека општина Центар е една од малкуте општини во кој реално доколку бираш личност без размислување ќе го избереш човекот кој 15 години успешно работи како бизнисмен (Владимир Тодоровиќ) и човекот кој наспроти Вујиќ мислам дека ќе направи многу повеќе за општина Центар.
Sekoj rezultat treba da se pocituva...ama Todorovic zgresi sto prifati vakva kampanja...barem da zemese pouba opstina od tip Aerodrom ili G.Baba...vaka mozi i da zagubi...da ne zborvame sto problemi vo centar ne se resavaat...a na dr. mesto se pari...
Епа затоа е Центар, а во Центар:

ВМРО ДПМНЕ: Вујиќ нема морален дигнитет за градоначалник на Центар
ВМРО ДПМНЕ вели дека кандидатот на СДСМ за градоначалник на скопската општина Центар нема морален дигнитет да биде градоначалник. Ова го образложуваат со фактот дека Вујиќ го врзуваат низа контраверзи, не бил регистриран како адвокат во централниот регистар.
Гласоговорникот на партијата Александар Бичиклиски, на денешниот прес рече дека Вујиќ немал добиено ниту жиро сметка, ниту матичен број врз основа на кои би можел законито да ја извршува адвокатската дејност, за да може да ги подмири обврските кон државата.
Од партијата прашуваат дали опозициониот кандидат работи на црно, прашувајќи дали истиот од 2003 до 2007 година имал доставено идентични податоци, со неточни пресметки до Управата за јавни приходи.
Абе не плаќал данок, па очекуваме општина да води:pos2:

А да го клаеше СДС Амди за градоначалник на центаро?
Za zal to e realnost na nasi advokati...placaat pausal 20.000 den i to e se...lopovi nevideni...ama to nema vrska so politika...

Јас гарантирам дека Вујиќ губи, времето се надевам дека ќе покаже дека сум во право!

Повеќе нема да кажувам, граѓаните ќе кажат кој бил во право!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom