Самоил Малчевски НЕ застана на страна на студентите

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Јас им давам прдлог на студентите :

Од петок кај него пред куќа(стан) кај што живее на протест секој ден додека не си даде оставка.
А КАЈ сте вие (ако си студент или не) да НАПРАВИТЕ/МЕ ПРОТЕСТ ЗА ДЕЧКОТО ОД ПРАВЕН што ја удри асистенката на ГРЧКО-ДЕЧКОТО ДОБИ 5 ГОДИНИ ЗАТВОР бе НЕНОРМАЛНИ:tapp::tapp:
или ќе чекате ДПМНЕ или СДС да ви кажат кога ДА ИЗЛЕЗЕТЕ НА ПРОТЕСТ ми се гади од такви партиски војничиња

На кој факултет е Малчески?

Самоил Малчески:

„Ние не се чувствуваме повикани да го осудиме или да го браниме тој настан. Група на граѓани меѓу кои можеби и имало студенти, имаат право да протестираат. Замислете кога едни би протестирале зошто Месечината кружи околу Земјата, а други зошто САД се поголеми од Македонија“, рече Самоил Малчески, претседател на СПУКМ. :tapp:

n534002564_9927.jpg

Живео друг Грујо!!!:salut:

Кој ги ебава студентите.

Тиквичка е во право. Повеќето се такви. Тој менталитет не уби. Ќе најдеш неколку порадикални овде-онде, ама ништо - малцинство сме.
Според мене треба да се поработи на подигнувањето на свеста на просечниот студент за тоа како статус кво-то не им одговара. За тоа како би можело да биде. Да видат луѓето дека не мораме да трпиме. Нека видат како студентите во други држави се бореле за своите права, за своето место во општествтото: како иднина на државата и како најостар критичар на тоа како се поставени работите. Студентот е, скоро по дифолт, за промена. Без разлика што е, тој секогаш наоѓа нешто што не чини. Светот и оваа државичка ни доаѓа нас во наследство. Ако ја сјебат, тоа е нашата иднина што ја сјебале. ЗАР ЌЕ ИМ ДОЗВОЛИМЕ????
Се чини дека... да, ќе си преќутиме како и обично.

Се додека студентот не се охрабри да проговори.. ништо.

Кај ли отиде духот на студентите од шеесетите и седумдесетите од минатиот век....планетата се тресеше од нив, а сега ни едем мајмун не можат да избркаат?

Sve e politizirano vo ovaa drzava : od IVZ , MPC , SPUKM , MVR , SVR , TRT-MRT-FRC

јас сум за
потпишувам!!!
ако нема фајде па ќе тепаме шо ќе прајме друго

И ја сум за, ама никакво тепање не поддржувам - освен во одбрана.

А Воне, брат, ја за тоа жалам. Умртвени сме, ништо не не тангира. Нејсе, ќе ни светне и нас, ама прекасно.

Самоил Малчески:

Живео друг Грујо!!!:salut:

Кој ги ебава студентите.

Изгледа и самите професори :))

Студентите кои беа организатори на протестот, и покрај тоа што бараа поддршка од Универзитетот, не ја добија. За ректорот тие не биле студенти.

„Студенти не се, бидејќи имаме писмен допис, јас дискутирам само за писмени дописи. Деканот на Архитектонскиот факултет не известува дека не се организатори, ниту тие, ниту Сојузот на студентите“, возврати Велимир Стојковски, ректор на Универзитет Св. Кирил и Методиј.

„За што дискутираме? Да не се инволвираме во работа што не е наша работа. Сепак, ние сме Универзитетски сенат“, додаде Стојковски.

Јасно ми е зашто не го пренесе целиот цитат од А1, оти те интересира стриктно политичкото профитерство, а не студентите :
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=106515

По сето ова се гледа колку е политиката навлезена во одредени области, во кои по правило не треба да има допирни точки.

Никој не ги подржува студентите зашто се против одреден проект на власта. Нема ни да ги подржат. И да се смени Самоил, ќе дојде некој друг дебил на негово место, нормално со партиска книшка. Инаку личност која не е определа нема да ја прифатат да биде претседател. Значи сеедно. Сојузот на студенти бил и ќе биде секогаш само дел од власта.
А ректориве, деканиве, повеќето професори се дел од политичките партии. И од нив нема аир.
Ако деканот ти е од опозицијата ќе те подржи, а ако е од власта глув е. Зар така еден декан треба да се однесува :uvo:

Образованието не треба да се меша со политиката. Ама во Македонија се е испомешано. А тешко дека во блиска иднина ќе има промени.
Ние ќе играме како свири власта. И ќе се гушиме во нашава беда и во се погрдово Скопје.
А студентите, иднината на Македонија немаат право на сопствен избор и мислења.

Јасно ми е зашто не го пренесе целиот цитат од А1, оти те интересира стриктно политичкото профитерство, а не студентите
Доколку ти беше јасно, прво ќе го прочиташе насловот на темата па ќе увидеше дека пишува " Самоил Малчески НЕ застана позади студентите", а не ректорот не застана или професорите не застанаа.

Ај сеа ќе ти опростам, ама другпат повнимателно да читаш :helou:

Доколку ти беше јасно, прво ќе го прочиташе насловот на темата па ќе увидеше дека пишува " Самоил Малчески НЕ застана позади студентите", а не ректорот не застана или професорите не застанаа.

Ај сеа ќе ти опростам, ама другпат повнимателно да читаш :helou:

Хахах седи бе...

стриктно до насловот ако се држиме “..НЕ застана позади студентите", тука спаѓаат и оние кои ти ги изостави, претпоставувам и за нив ќе отвориш посебна тема нели, бидејќи ти си на страната на студентите и воопшто не си политички мотивиран.

Какви филмови денеска се изнагледав еј, сФе борци за човекови права.
:kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom