Ти си млад и веројатно не знаеш дека Албанија беше сојузник до крајот на светот со Тито. Да, со Тито (ФНРЈ), од '45 па се до 1948. По што стана сојузник до крајот на светот Сталин, а потоа и сојузник до крајот на светот со Кина. Пред тоа пак, сојузник до крајот на светот со Италија.
albanija da bese sojuznik na Tito ke vlezese vo federacijata na jugoslavia koga tito go kanese enver hoxha.
ama onoj od jugoslavia nisto ne cekase osven da mu ja zema teritorijata na kosova.da bese taka zosto enver gradese bunkeri niz celata granica so jugoslavia. zasto znaese deka ne moze da im se veruva na tito.
onoj na tito grobot mu go kroel celo vreme. vlezi na youtube i gledaj klipovi od enver(govori) i slusaj deka onoj celo vreme samo sakal da gi obedini albancite vo balkanot.
a za toa deka bile so rusija so kina itn pa ist sistem imale (komunisti) zatoa. partijata na enver koja sto dojde na sila posle WW2 dojde na sila i zatoa taka se sluci. da pobedea ballistite druga ke bese prikaznata. kako i da e toa sto go rece so tito e mnogu gresno odi proveri samo ne znam kolku razbiras albanski.
Еве ти пример на обичен неписмењак кој научил некој пцовка англиски...

И како со овој ешек да води човек разумна дискусија?
Блуе гомна фиром-миром, ни он нема појма што у ствари зборува, ама треска како некој ментално оштетен во Демир Хисар...
Напиј се лексилиум братче и олади малку...и прочитај некој книга за промена, батали интернет...не си за тука.
a ti pak si naucil nekoj turski zbor lele
jas koga sum imal internet ti ne imase list i penkalo za pisuvanje more seljo.
ne mi kazuvaj mene kaj mi e mestoto. mestoto mi e tuka vo makedonija dodeka ti ne puknes od maka

od kaj tolku znaes ti za demir hisar? sigurno si bil tamu kaj sto me prakas mene.
odi pak. ne ti svrsile rabota dobro
Ама гледам некој си слушал вакви работи постојано и мислиш вистина се. Да не споменувам 1981, одамна беше, но 1991 на пописот дојдоа кај вас дома? 1994 имаше повторно попис-со големи средства но албанците побараа, добија. Дојдоа дома кај вас? 2002 имаше попис дојдоа дома кај вас?
Те молам барем за пописи, имам видено кој како и каде се попишува, не е фер да се напаѓа без основа.
sto ako se potpisuvav koga nemav nikakvo pravo.
ova drzava ima svoja politika.
gledaj, i popisot i izborite nikogas ne gi pravat na leto tuku vo nekoja sezona koka golem broj od albancite se nadvor od makedonija vo EU ili USA,Canada Australia itn
a i treba da znaes deka ima mnogu albanci koj ne mozat da izlezat nadvor od drzavata posto nemaat dokumenti(pasosh i drzavjanstvo) iako tuka se rodeni i ziveat. a ima i ogromen broj albanci koj seuste ne se napisani tuka posto ziveat vo stranstvo. na primer jas imam okolu 20 prvi rodnini na koj roditelite im se od tuka ama rodeni se vo stranstvo i ne se zapisani tuka ic.
taka da se na se mislam deka razlikata na brojot na albancite vo makedonija e ogromno pogolema od toa na makedoncite vo albania