- Член од
- 18 декември 2008
- Мислења
- 166
- Поени од реакции
- 18
Го гледам Бучковски на А1 во некој вид на тв дуел со Боцевски на кој Вучковски му одржа вистинска лекција на Боцевски и на ВМРО сепак евиденто беше дека сите во државата се изненадени од ваквата победа на ВМРО знаејки го фактот дека голем број на луѓе пред се македонците беа оштетени од владеењето на груевски изненадени се и во СДСМ на тоа што ВМРО се поубаво го лажи народот одколку СДСМ добро овие кумановчаните се стари комунисти-срби нив не можат да ги лажат толку лесно но кога се ке се пресмета евидентно е дека единствената опозиција на вмро дпмне е во колапс.Иако во немоќ Бучковски успеа да го закопа во земја не само боцевски туку и иванов велејќи дека очигледно е дека рејтингот на вмро дпмне е доволно голем да груевски слободно можеше да постави магаре како кандидат за претседател и пак ке ги добиеше изборите алудирајќи на тоа дека иванов е всушност тој кандидат:pos2: и секоја му чест на иванов што победи затоа што кога го видов на тв мислев дека како претседател ќе ги слуша наредбите на груевски и ќе ги остварува но кога подетално го слушав на неколку митинзи ми стана јасно дека тој не е способен ниту да прочита еден говор кој му е напишан од вмро па камо ли да донесува било какви важни одлки дојдов до заклучок дека тој е ставен за кандидат на вмро бидејки груевски плашејки се од ахмети да не го преќинат нивното "пријателството" не го кандидираше љубе за претседател Ќерим се одкажа на Груевски му дојде преку глава од се и реши да предложи некој кој што слепо ке ги следи неговите наредби во што се сомневам бидејќи тој ни за тоа не е способен сепак го предложи но заборави на тоа дека иванов ќе биде "растурен"во тв дуел со било кој кандидат па реши да го седне во фотеља во вмро и да не мрда никаде сам оти ќе го окупираат новинари со прашања и тој како ќе им одговори:pos2:Оваа тема што ја напишав има малку иронија но сепак има голема вистина во неа .Ооо да и на Бучо да му порачам одсега за еден тенк по 5 цевки да купува не по 20 .Се надевам дека бев објективен во ова излагање има уште многу да се пишува на оваа тема но тоа ќе ви го препуштам на вас а може и јас ќе се приклучам.Поздрав до сите македонци