Партнерот ми е од село, што да правам?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410
Зошто мислев дека дремење на Македонија е нешто слично како копнеж за искажување на физичката привлечност?

Туку и сам викаш ако се работи за нешто друго, т.е љубов мислам дека и разбирањето меѓу двајцата ќе си дојде само и ќе се постапува по заеднички интереси, ќе си прашаат што им се допаѓа, бидејќи луѓе сме... сите сме различни.

Она што сакам да го кажам е дека постојат разлики. Многу е лесно кога двајца луѓе имаат идентични навики. Лесно е да се одржи таа комуникација, лесно е да се одржи таа врска, тој брак, тоа заедно живеење, тоа заедничко преставување во јавност. Дечко и девојка (без разлика на средината во која живеат) кои немаат поим од ликовна уметност, секако нема да одат на изложба, ама заедно нема да одат.

Сепак, дури и да се поклопат сите тие убави особини една со друга, нема никаква гаранција за љубов. За неа дефиниција не може да најде никој друг освен Господ веројатно, а и за него не сум сигурен.

Ако девојката ти е од село почни полека да се учиш да молзеш,да косиш трева,да возиш трактор,да чистиш лајна од плевната...
Ај сега малце поозбилно да настапам,нема значение ако дечкото или девојката ти е од село,важна е љубовта а се друго е пичкин дим...
П.С. Сестра ми се омажи во Ново Село Струмичко па не ми се пожалила ништо а мене знаете ли какво освежување ми иде кога одам кај неа на гости,промена на клима,архитектура,луѓе...

[Eдитирано од Fortune: Коментарот е избришан бидејќи не беше на место и немаше врска со темава. Инаку да, Виктор (а и другите) како модератор на форумов има право и дозвола да опоменува и по други подфоруми.]

Енивеј:онтопик
Не ме изненадуваат ваквите коментари од млади да не речам дечишта каде што битно им е што мислат другарчињата за нив,дали ќе им се смеат или ќе им се диват..
Смешни ми се ваквите коментари затоа што поради ограниченоста,некои луѓе ќе изгубат важна личност во нивните животи.

Опинчињата на нозе, копачот на рамо и домазет!
Кај ја најде бре младичу?
Него, работава не стигната до кердосување, рајт?
Не треба да се занемари потеклото на личноста во никој случај, зашто и те како е битен и влијателен фактор! различни ставови, различни амбиции, различни гледишта на светот, баш поради тоа што сме растеле и сме се развивале во различно опкружување! Во било која врска, без оглед на тоа дал и двајцата партнери се од град или село, битна е заемната комуникација! Ако дојде до судир на интереси, што е многу возможно и нормално во ваква ситуација, ќе пукне љубовното розевко балонче во кое се затвораат младите!
Но, има и исклучоци, различни села и различни луѓе! Јас сум од населба блиску до Велес..хмм населба, шо знам шо е, тивко, фино, урбанизирано местенце и искрено не сум имала проблеми со тоа, а бога ми и не сум била во врска со некој "соселанец":icon_lol:
Hell no! Додека младите момчиња со развиени раменици од вреќи товарање, сонуваат за фина и мирна женичка, која ќе им носи зелник на нива за време на жетва, јас акам по светов! Пола генерација од девојките се мажени и со деца:shok: Оу ноу тенк ју!
Поентата ми е, сепак нема потреба од етикетрирање, since we are all different! На крај, можеби и начинот на кој што сме израснале и сме биле воспитани е побитен фактор од тоа каде сме израснале!

pa ne e bitno od kade e biten e kakov e :uvo:

Иначе, од село сум, да, и користам прва прилика при упознавање со особа да го кажам тоа. Да се чисти работите и да си немам работа со покондирана тиква понатака.

Исто. И многу е полесно така. Особено, зошто јас во Скопје бев, што има еден куп хаце скопјанишча за кои се дојденците сериозен проблем...

фина и мирна женичка, која ќе им носи зелник на нива за време на жетва

ova uste postoi? ne veruvam :) nikogas sum nemal nisto protiv nekoj/a od selo.Veruvajte ima luge sto se mn ponapredni od gradskite seljaci.Ama ajde dokazete na mnozinstvoto.Samo da slusnat od selo e i pocnuvaat zaebancii.Zatoa ako ve boli k**ot za tugoto mislenje(bi trebalo) togas disis dlaboko i nastapuvas na scena :toe: :salut:

Цитатов кажува се,мислам дека нема потреба да ја објаснувам темата:)
po ova sto go procitav vidov deka ti be brat si zivo selance ama vo mislite kako mozes takvo nesto da napises ako e od selo ne e covek i ne e pametna sto e rabotava stoako zivee vo selo ti ke gledas sto mislat drugite ili ke gledas sto ti odgovara tebe i dosta so glupi raboti ednas se zivee i iskoristi gi site moznosti sto yi se pruzaat.

аман бе луѓе до кога вака...од село била другарите и околината ќе ми се смеат дрн дрн дрн....па ме заболе мене за околината шо и како ќе си шлапа затоа постојат тие сеирџии за да си шлапаат....а другарите да ти се смеат заради тоа шо женската ти е од село...ја да сум на твое место секундарно одам и на нотар се откажувам од нив

pa nema vrska od kade e..moze i od mars da e no ako ima ljubov prodolzi

гледам дека сите овде кои опишуваат луѓе од село ги опишуваат со работа пи ниви, со трактори, со копачи и мотики, гледање животни и бла бла бла работи.

не значи дека ако е од село дека е земјоделец. јас сум од село па не сум чепнал кпач, мотика, крава, нива или не ти ја знам што.

не правете стереотипи, луѓето од село се исто луѓе како и тие од град. не сме ние ништо поразлични од градските луѓе.

Мене тоа не ми пречи! Па што ако е од село...
Е сега на девојчињата можеби би му пречело кога се работи за сериозна врска. Или пак ако не сака да седи на село да го земи домазет :)

Оф леле, леле. :tapp:
Јас му дадов совет на типот, но не верувам дека ќе постапи баш како што му кажав. Некако сите одеднаш стнавууат големи граѓани и понижуват се’ што е од околуи градот, само за да си го задржат „угледот“ помеѓу другарите.
Не знам дали убаво прочитав ама мислам дека типчето имаше 14 години. Ако на 14 години размислува вака, не би сакал да знам што ќе биде од него подоцна, кога љубовните маки ќе стануваат се’ поголеми и поголеми.
Како што е лесно да се каже дека вистинската љубов не познава граници, аналогно на тоа може да се изведе и фактот дека ако навистина има нешто помеѓу нив двајца, тоа ќе им биде најмал фактор.

Прво ќе ве замолам да не давате совети овде за авторот на цитатот,бидејќи си има за тоа тема.
Второ,темава е во љубов и секс,а не во чек дис аут,што значи многу лесно се добиваат банови за сеир и празни дофрлања.
Трето,јас правам разлика помеѓу терминот селанец,што најчесто го кажуваат во негативна конотација и има за цел да ја навреди личноста и терминот сељак кој значи просто проширено суштество што крева џева наоколу тако звани сељак во душа или опаш.
Бидејќи премногу ме иритира терминот селанец со тоа подценувачко значење кое го добива од широките народни маси,јас го употребувам доколку имам потреба (најчесто не) човек што живее во рурална средина.Понатаму,бидејќи ние овде по сите основи се делиме,оваа поделба во 2009 ми падна навистина чудна.Што ќе речат останатите ако партнерот ми е од рурална средина.Мислам дека немаат рогови,ниту се сакати,ниту необразовани.Единствена ралика е што дишат чист воздух.До 80те каде и во колкав процент живееја македонците?Од каде се вашите баби и прабаби?Како Словенците живеат со 60% во „село“?Каде мислите после 10 години да живеете во градовиве,на туѓ кров или на глава кај комшијата:)Започнува внатрешната емиграцијата,градовите се претесни.Да имам можности уште утре ќе си купам куќа далеку од Скопје.
Конкретно оваа проблематика и љубовта за мене немаат допирна точка.Дали бил од Америка,Облешево,Франкфурт или Тетово за мене нема никаква врска доколку постои заедничка симпатија.А што ќе речат останатите,ќе ја врзам главава со мокра крпа и не искачам од дома.Особено интересен е оној дел од постот,„таа е паметна и убава“,што друго е потребно во избор на партнер,да има крила?
Оваа поделба ми нема врска,ни со љубов,ни со другарство,ни со работа,ни со ништо живо,едноставно не постои во мојата глава како разлика.

Прво се бира личноста и се` она што таа го носи, а потоа потеклото и типот на населбата во која што живее. Не дека не е битно, но побитно е како ќе живеам отколку каде ќе живеам.
Мислам дека денес кога поголемиот број од младите луѓе одат во поголемите градови на студирање се` помали се разликите меѓу она што значи човек од село и човек од град.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom