Tabla/Backgammon

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
ја сакам да научам али нема кој да ме учи...ич незнам како се игра...

(ја на него дубара, он на мене шишмиш ја него капија.....:vozbud:)

сум играл 2-3 пати интересно е ама сум заборавил како се игра

Пред 2-3 години секој ден играв табла со еден другар а сега мноооогу ретко, последен пат пред 2-3 месеци. Играв два-трипати на Play65 ама не е тоа тоа, само првата се игра и башка малер ме следеше па ми скисна. Постои ли воопшто клиент кој ги поддржува сите три?

Знам да ги играм сите 3.Играв пред 2-3 години секоја вечер...Сега многу ретко.
На нет не играм,не е ист филингот:)

Чиста среќа:helou:

Добро,има и знаење,едно 4-5 %

Интересно е табла...

Никаде неможам да најдам на нет табла ама да ги има сите три да се играат. Секаде ја има само првата, а веќе ми здосади само неа да ја играм...
Луѓе давајте линк ако има некаде такво нешто.:helou:

Абе многу закон ствар е. Знам да ги играм сите 3 ама на првата не знам баш најточно да ги наместам пуловите :)

Закон работа.Сеа на одмор за 10 дена изиграв 40-50 партии на плажа.Ги знам сите 3.Играв со сите македонци на плажа.
Сеа понекад губиш понекад победуваш тоа ти е коцка.

Јас научив да играм пред 5-6 год бо Бугарија на одмор и толку ме заинтересира шо навечер сум ги барала коцките под кревет :pos2:

Кога ќе се преоптеретам со играње табла (обично летно време) обавезно коа ќе си легнам навечер не можам да заспијам од тоа што ми се вртат комбинации у глава за табла. Му се дешава на некој друг ова?!

Кога ќе се преоптеретам со играње табла (обично летно време) обавезно коа ќе си легнам навечер не можам да заспијам од тоа што ми се вртат комбинации у глава за табла. Му се дешава на некој друг ова?!

Мене. Редовно летово ми се дешаваше, пошто сериозно се преоптеретував со табла. :)

Инаку, ги научив и втората и третата и сеа како постручњак :Р сакам да се изјаснам дека првата е најзабавна. Втората е посебно педерска... играш, играш, мислиш два саата за на крај противникот да фрли дупли и да ти го спопика :(

море од кога неам мавнато една табла ееејјјјј

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom