Tabla/Backgammon

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
и не се 3 ниту пак 10 туку се 5 игри
Ova mi se svigja, koga korisnicnite na kajgana se sigurni vo svoite razmisluvanja.

Ima preku 90 tipa na tabli, so krajna vrednost okolu 110. (obichno gi igraat pomal broj lugje, zavisno od geografskata mestopolozhba)
Site imaat svoi iminja, porano vodev evidencija shto kako, no prekinav.
Inaku.. shto znam, sepak se bazira na srekja (za razlika od drugi igri: shah)
Potrebno e i znaenje, no srekjata dominira. Znae da bide mnogu dosadna igra koga protivnikot igra znachajno poslabo, se slozhuvame?:) Pozdrav.

i jas sum zainteresiran za tabla, ama daj da se dogovorime da igrame vo zivo vaka na net ne e itreresno :)

ајде јас играм на play65 моментално никот ми е macedonia9 .И кој е за игра нека пише?:D

Ако е табла спорт, јас сум Јури Гагарин!

п.с. пазете да не ве фати воспаление на зглобовите на рацете:pos2:

МММ, обожавам табла, ако има турнири некој обавезно доаѓам!

Леле леле! Сето играчишта, страв да те фати:majmun8:..... јас да си купам она средствоно за комарци тепање што е.... како се викаше бе?:majmun7:

Лани летото ептен игравме табла, сеа помалку али сепак уште играме. Мислам нема што многу закон игра и екстремно заразна :icon_lol:

пред две години се отепувавме од играње табла...
табла дома, ко ќе излезевме - табла, појди на гости - табла, избегај од часови - табла, табла со кафе, табла со ручек.... ептен зараза
а сега... сега немам играно веќе 5 месеци:nesum:

Ај да направиме турнирче табла. Има некои заинтересирани???

па и не е лошо после толку време да се одигра некоја партија...
ќе заборавам како се играше :)

Табла играм стално , обично играм кога мие досадно...

многу закон игра

Абе море, таблари, чујте и почујте!!!

Се навлеков на табла (како изгледа ова! :)), ама на првата само. Втората и третата не ги знам, а туторите ми се на одмор. Затоа некој ако знае на која страна да барам лекции нека ми пушти линкче да проучам како се играат втората и третата. :smir: Фала.

Абе море, таблари, чујте и почујте!!!

Се навлеков на табла (како изгледа ова! :)), ама на првата само. Втората и третата не ги знам, а туторите ми се на одмор. Затоа некој ако знае на која страна да барам лекции нека ми пушти линкче да проучам како се играат втората и третата. :smir: Фала.

подобро чекај ги туторите :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom