Tabla/Backgammon

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Играм, ама ретко иако ми е ептен интересно.Играв порано на Play65, ама престанав, не сум веќе активен.И има ваква тема, тука.

Играм, ама ретко иако ми е ептен интересно.Играв порано на Play65, ама престанав, не сум веќе активен.И има ваква тема, тука.

Pobarav so search i nemase... neznam zosto, edintstveno bese oglasna toa sto bese najblisku do ovaa tema :S:S

МА ТАБЛА ЧОВЕЧЕ! That's THE GAME

Ви го предлагам Маус да ве исплеска некоја партија :)

ја сакам да научам али нема кој да ме учи...ич незнам како се игра...

(ја на него дубара, он на мене шишмиш ја него капија.....:vozbud:)

Вакво нешто не сум играл досега и не знам како се игра. Ке биде некој лубезен да објасни како се игра таблата?

Ви предлагам да бидете публика ако не :toe:

untoachable... ajde ke praime nekoe turnirce : )

Ајде бе јас сум за. Не сум мастер ама колку-толку ме бива :)

Еве и јас сум кандидат...кој сака друг нека се пријави...

Ги играм сите три-многу добро

Те чекаме да го потврдиш присуството

Се научив летово, сосема случајно. Во куќата кај што бевме сместени, беше сместена и една моја другарка од основно, па нон стоп со нас седеше. И она знаеше табла да игра, па една вечер ми вика ај да те научам, и јас ај зашо да не. Ама само првата ја знаеше, така да само првата и ја научив:) На почеток се ја победував, почетничка среќа...:) Ама битно научив да играм, и од време на време станувам се подобра. Доста често играм, барем еднаш неделно идеме со друштво во Литл Британ кафичот кај што можеш да играш:)

Јас сакав да ја предложам БЕЛА како место за одржување на мини турнирот али еве и друго место...појасни ми кај се наоѓа точно...во Скопје е така?

Кога ќе се преоптеретам со играње табла (обично летно време) обавезно коа ќе си легнам навечер не можам да заспијам од тоа што ми се вртат комбинации у глава за табла. Му се дешава на некој друг ова?!

Секогаш кога ке се преоптеретам, без исклучок...летно време по 5-6 саати дневно играм...што значи летно време ми се вртат комбинации :nesvest:

Ајде ако си за да се оптеретиме некој ден?

Е во табла сум махер, со дечко ми едно време бевме многу заразени од табла и игравме на 100 добиени партии и јас се разбира победив :pipi:
Ама само првата ја играм, другите ме нервираат по малце.
и на hoyli board games ја играм исто.

А да доете и ти и дечкоти...ама овој пат не до 100...признаваме :pos2:

табла мммммммммм владеам :) ако има кандидат нека се пријави слободно :wink:

Јас те предизвикувам..еве чекаме да потврдиш присуство

кој сака да му одржам лекција

:pos2::pos2::pos2: Може, Може:pos2::pos2::pos2:

Доста долго време играм табла и на нет и обично ги играм сите три ... :helou:

На нет сите 3 ?????

МА ТАБЛА ЧОВЕЧЕ! That's THE GAME

Тебе не те ни прашувам дали ќе присуствуваш...него да ја прашаш Орхидеа еден ден да ни го даде горниот спрат за табла а...најсериозно можеш да и спонеш...уште утре и тоа!

Тебе не те ни прашувам дали ќе присуствуваш...него да ја прашаш Орхидеа еден ден да ни го даде горниот спрат за табла а...најсериозно можеш да и спонеш...уште утре и тоа!
Зар е проблем :) Само јас носам 3ца профи играчи со мене така да пазете со кого играте :) Маус мислам на Андреј, Томе и Мира.

Зар е проблем :) Само јас носам 3ца профи играчи со мене така да пазете со кого играте :) Маус мислам на Андреј, Томе и Мира.

Хехе неможе бе...важи нема проблем...и јас ќе побарам некој таблаџија-кајганџија..Патли, Таци...Ај ќе ги зачлениме:wink:

Хехе неможе бе...важи нема проблем...и јас ќе побарам некој таблаџија-кајганџија..Патли, Таци...Ај ќе ги зачлениме:wink:
Аууу може! Ќе бидеме ептен најдобри не за друго. :)

Јас сакав да ја предложам БЕЛА како место за одржување на мини турнирот али еве и друго место...појасни ми кај се наоѓа точно...во Скопје е така?
Да во Скопје е:)
Се наоѓа кај гимназијата ЈБТ, т.е. одма до Просветно дело кога идеш накај Полициската станица Беко...во тој ред...:)

п.с. Ако има турнир, јас сум за:)

аман те табланетот е игра за дечинја од 1 до 4 одд како ви се игра

аман те табланетот е игра за дечинја од 1 до 4 одд како ви се игра
6483-Backgammon.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom