Младо момиче отива на гинеколог:
- Докторе, имам известни проблеми…
- Сега ште ви прегледам.
Доктор'т слага р'кавиците:
- Седнете на този стол. …тук боли ли ви?
- Не.
- А по-нав'тре?
- Не.
- Ами оште по-нав'тре?
- Не.
- А тук?
- Тук малко да.
- Ами госпожице, вие сте за "уши, нос, г'рло".
--- надополнето: Jul 2, 2011 7:54 PM ---
Отива пациент при лекарја и му казва:
- Докторе, не ебем!
- Е, как така не ебеш?
- Еми така, не ебем.
Решил доктора да провери и ги заклјучил с медицинската сестра в кабинета. След половин час сестрата излиза и се оплаква:
- Леле, тоја ме ск'са от ебане.
Влјаз'л доктора и го пита:
- Абе, нали не ебеш?
- Аааа, кога има ебем.
--- надополнето: Jul 2, 2011 7:58 PM ---
Гинеколог се прибира в к'шти след уморителен и напрегнат ден. След като десет минути безуспешно се опитвал да намери дупката на клјучалката, тој казал:
- Егати клјучалката. Поне малко косми да бјаха поставили да се ориентирам!
--- надополнето: Jul 2, 2011 8:02 PM ---

С'дјат гинеколог за убијството на една циганка. С'дијата го пита:
- Добре, молја, објаснете зашто убихте циганката?
- ште ви објаснја. Та значи, беше ужасен ден. Бјах затрупан от работа. Направил сьм 10 аборта, излекувал сьм над 30 трипера, 40 сифилиса. Махнал сьм 35 спирали, а колко пьк сьм сложил…!
Накраја, смазан от умора, прибирам се вкьшти и жена ми ми вика: "Скьпи, старичка сьм вече, да ми махнеш спиралата?", и аз какво да правја, жена ми е, махнах ј спиралата.
Идва след малко голјамата дьштерја: "Татко, аз се ожених и искам да имам деца. Да ми махнеш спиралата?", и аз какво да правја, дьштерја ми е! След малко идва малката дьштерја и ми вика: "Тате, тате, вече сьм на 16 години! Слагај спиралата!". И аз ја слагам, какво да правја, дьштерја ми е.
И накраја, смазан от умора, излизам навьн да изпуша една цигара на спокојствие, идва при мене една циганка и ми вика: "Бате, дај 5 лева да видиш к"во е путка,бе!"