Кога знаете дека е доста?

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Локација
Струга
Ste imale poveke seksualni partneri, sekogash edniot ili ednata na nekoj nacin bil/a podobar/a ili polosh/a i posle site tie iskustva vi se pogoduva deka poslednit partner shto go imate vo momentot e olicetvorenie na site vashi seksualni zadovolstva.

Jas licno mislam deka taa partnerka si ja najdov i veke ne ocekuvam deka moze da mi bide poubavo so nekoja druga posle nea.... t.e. sum se iskacil do "vrvot" od sega ponatamu moze samo nadolu da odam.

Kaj vas kako e?.... Ste go osetile li toa preskrasno cuvstvo?.... Dali dodeka ste so toj sovrshen ljubnik barem na sekunda se kolebate i si pomisluvate: "Najubavo mi e ama moze ima nekoj/a ushte po naj... sepak ima poveke od 6 miljardi lugje na planetava :raz: "

Ретка појава, ретка ... ама екстра е да го осетиш тоа ... иако може да не трае засекогаш, што е и најчесто така:raz:

divine напиша:
Ретка појава, ретка ... ама екстра е да го осетиш тоа ... иако може да не трае засекогаш, што е и најчесто така:raz:

Zoshto da ne trae?.... Mene so taa licnost sekoj pat mi e isti kako da mi e prv.... i mene nekoj da mi kazuvashe ke recev "svako cudo za tri dena"... no momentalno sum ubeden deka ne e taka.... poshto se mnogu poveke od tri dena pominati :)

Ецко, се најубаво но не ме разбра. Мубаетот не ми беше дека некогаш може да избледат тие чувства ... мислев општо на врската, од рекла казала барем незнам за таков пар што останал заедно ... ама да не ја мешаме темава сега :icon_lol:

еден другар што би рекол: дупка си е дупка...

но при водењето љубов не е битно само колку е добра во кревет, има и многу други работи. Пред се мора да сте компактибилни во повеќе работи за да можете и двајцата да бидете задоволни. Јас неможам да дадам конкретен одговор на темава затоа што досега сум имал само една партнерка со која сум имал односи, ама сакав да ми биде последна затоа што чувствував во себе дека сум задоволен и такој!

п.с. многу зборам ништо не кажав... сакав да објаснам со таа што си среќен - таа е вистинската... не експерименитрај понатака со животот да не ја изгубиш и таа :)

Ste imale poveke seksualni partneri, sekogash edniot ili ednata na nekoj nacin bil/a podobar/a ili polosh/a i posle site tie iskustva vi se pogoduva deka poslednit partner shto go imate vo momentot e olicetvorenie na site vashi seksualni zadovolstva.

Jas licno mislam deka taa partnerka si ja najdov i veke ne ocekuvam deka moze da mi bide poubavo so nekoja druga posle nea.... t.e. sum se iskacil do "vrvot" od sega ponatamu moze samo nadolu da odam.

Kaj vas kako e?.... Ste go osetile li toa preskrasno cuvstvo?.... Dali dodeka ste so toj sovrshen ljubnik barem na sekunda se kolebate i si pomisluvate: "Najubavo mi e ama moze ima nekoj/a ushte po naj... sepak ima poveke od 6 miljardi lugje na planetava :raz: "

Eko се надеваме дека сеуште ги имаш истите чувства за твојата партнерка :smir:

На темата

Фактот дека партнерот е совршен љубовник во кревет не буди чувство на потполна исполнетост, ниту желба да се помине остатокот од животот со него. Добро, можеби, но само за момент :) Сексот не е одлучувачки фактор за опстанокот на една врска.

Чувството дека дотичниот партнер е тој вистинскиот, да, сум го имала знаејќи дека е привремено, за тоа одредено време додека сме биле заедно или барем додека врската функционирала добро. Но, никогаш не сум помислила дека моменталниот партнер ми е и последен, и не поради потрага по поголема сатисфакција, преголем индивидуалист сум за да бидам со некој цел живот.

Јас мислам дека убавото е се до тоа колку се сакате...ако сум со некоја чисто оти нема со да правам ке ми биде...убаво ама нема да ги има тие чуства кои ги имам со саканата

:kafe: Имав таков момент, кога реков..."овој, ова е тоа што го чекав до сега" Ама...згрешив, и тоа многу. Ако јас си го кажав тоа, тој си кажа: "сеуште можам да го живеам животот со тоа што ќе ги лажам луѓето што ме сакаат"- но не и мене. :nesum:

Штета што најубавото ми заврши толку брзо, а и подобро затоа што не било целосно (немало искреност). И сеуште лечам рани...се надевам брзо ќе помине се :(.

Далеку од тоа дека сексот не е битен, е, многу.Но за да знам дека нешто ми е доста, има милион и еден фактор кои што играат битна улога во приказната.
Како елемент во кој што ми е доволно убаво за да се опуштам доволно, да бидам со некој затоа што и сексот и врската ни одат по некој мои замислени патерни, тогаш кажувам доволно е.
Но, повторно, никогаш не се знае дали тоа доволно е костанта.

Си имаш свои скалила,искуството ти ги поставува.Ако во партнерот го најдам она што целосно ме исполнува,многу љубов и квалитетен секс,не ни се прашувам што има позади ѕидот.Ако нешто не штима,врската ќе испука како тиква.

Кога немам потреба за уште, за повеќе, за различно, кога се чувствувам дека ми е се таман, кога ништо не стрчи над хармонијата. Тогаш ниту не помислувам да се прашувам што утре туку посакувам денес да трае.

Си имаш свои скалила,искуството ти ги поставува.Ако во партнерот го најдам она што целосно ме исполнува,многу љубов и квалитетен секс,не ни се прашувам што има позади ѕидот.Ако нешто не штима,врската ќе испука како тиква.

Точно... Затоа тој муабет за „најдобриот“ и „вистинскиот“ не држи вода. Далеку од тоа дека истиот најдобар би ми бил пред три години и денес. Ама се согласувам со тебе, во моментот кога ќе почувствуваш дека сите делови од мозаикот се убаво наместени, треба да се оди за тоа...

Ako veke se sakame i mi e ubavo so nego na sekoe pole.. zasto togas da razmisluvam dali ponataka ke najdam nekoj podobar u krevet?!? :toe: Mene mi e sekogas ubavo so istiot partner veke podolgo vreme, i sekoj pat mi e se poubavo i poubavo.. ja iskreno mislam deka ne treba da se misli za toa, zasto ako mislime taka nikogas nema da ni bide dosta.. sekogas ke go imame vo glava toa - pa dobro ovoj e super, odlicen e ama moze ima i podobr a zaso da ne probam.. i sekogas taka, nikoj nema da ni bide dovolno dobar ako mislime postojano na toa.....:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom