Рубикова коцка

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ова кога ке го видам право притисок ми се качува ..а не па да почнам да го решавам

Па баш е лесно да се реши оваа коцка , а еве го и решението и тоа во 2 чекора :

chatroulette-trolling-step-by-step-guide-to-solving-a-rubix-cube.jpg

Не знам што е толку тешко во ова .....

- Ок шала на страна, живци ми вади коцкава :@:@:@

Успевам со мала помош од нет за негде околу 6-10 минути зависи од тоа колку ми лизга коцката и колку ми се испотени рацете.
А да денес почнав xD
Уште 1-2 алгоритми да научам и ќе можам без да глеам од нет и ќе се пребацам на вежбање брзина.

Имав како мал но никогаш не успеав да ја склопам мака вадев :confused:
--- надополнето: Aug 20, 2011 7:00 PM ---
Ко помал само една страна ме дупеше а сега не можам ни една да ја наместам, си купив недавно една ама за украс, не ја чепкам оти после курле ќе ја намести...
:pos:Седи не ризикуј :D

Коцкава е вистински тренинг на нерви. Ко што гледам, се некои наживцирани кајганџии има овде. Седнете, проанализирајте ја, ќе сфатите како функционира и наместете барем еден слој. Ако не ја решите не се депримирајте, изгуглајте го решението и продолжете.

BTW: Рекордот ми е 1:36 со раскалтена коцка која ако не ја наместиш правилно после вртење на страна ќе ти се расклопи на рубикови коцкички.

3d_sudoku_cube.jpg

Вакви судоку-коцки да не има видено некој кај нас? Овие би биле уште поголем предизвик за решавање. :D

Нема разлика само треба да ги научиш ќошевите и алгоритмите се исти.
Уствари скоро сите вакви mechanical puzzles се слични за решавање.

дајте некој што ќе оди накај европа наскоро нека донесе добра коцка, плќам со камата
;)

ако има некој нека пише zvonko.kostovski@gmail.com

стварно ако знај некој кај можи да се купи во Македонија оригинал коцка нека кажи пошто со оние кинеските само уште поќе ќе се изнервираш ко ќе не можиш да ја свртиш како шо сакаш

стварно ако знај некој кај можи да се купи во Македонија оригинал коцка нека кажи пошто со оние кинеските само уште поќе ќе се изнервираш ко ќе не можиш да ја свртиш како шо сакаш

Не верувам дека има.
Ја неам проблем со кинескине од по 200 денари.
Олабави ја доволно и лизга ко по мраз.

Не верувам дека има.
Ја неам проблем со кинескине од по 200 денари.
Олабави ја доволно и лизга ко по мраз.
каде има кинески од по 200 ден. ? Пошто јас за 5 дена 2 искршив, али по 50 ден,болје јас се вртам на песок :), инаку кога ќе научив да ја местам, али од 15 мин не можам побрзо пошо многу кочи, не лизга.КАДЕ КУПИ КИНЕСКА ОД 200 ДЕН, КАЖИ ПОШО ВИШЕ ЖИВЦИ НЕМАМ

Ако некој најде коцка ко што бара The LP Boy пишете стварно на темава. И јас барам али нигде ги нема.
Иначе дома иам 6 коцки, од кои само 2 се асални. Едната е купена тука во Скопје, али веќе не држат ( а не е оригинал, околу 100 денари беше ), другата е оригинал, ама од постарите модели и тешко се модифицира за speedcubing.

Така да ако најде некој коцка низ Скопје нека пише дека се излижа оваа со која вежбам, а за тие што местат ќе ме сфатат, една коцка не е доволна :)

rekord 57 sek da ja resam mi e :)) f2l i za posledniot layer poseben zbir na algoritmi :))

Кај можам да најдам некоја коцка барем да не се растура, оваа ја купив за саат време се распадна :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom