Рубикова коцка

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
3d_sudoku_cube.jpg

Вакви судоку-коцки да не има видено некој кај нас? Овие би биле уште поголем предизвик за решавање. :D

Вакви судоку-коцки да не има видено некој кај нас? Овие би биле уште поголем предизвик за решавање. :D

Мииислам дека видов во Sewa...или барем нешто шо наликваше на вакви...

Ко ќе дознајш начини за местење на рубиковата досадна станва.
А ова
4_4_full.gif

е веќе pain in the ass.

ја имав кога бев малечок...татко ми пробуваше сталноали не успеваше..имам и јас пробувано но не бидува :)

сум успеал максимум 2-3 страни од коцката да ги наместам исти,потоа ја разглобив и ги наместив сите страни хаха.ама стана лабава после тоа и ја фрлив.сеа ме заинтересира пак ке глеам да купам нова!
знам имаше еден другар мала книга за да научиш да ја местиш ама поинтересно е онака freestyle xD

Ко помал само една страна ме дупеше а сега не можам ни една да ја наместам, си купив недавно една ама за украс, не ја чепкам оти после курле ќе ја намести...

Ко помал само една страна ме дупеше а сега не можам ни една да ја наместам, си купив недавно една ама за украс, не ја чепкам оти после курле ќе ја намести...
Хаха купи си уште една.Едната за украс другата местија
п.с. од каде ја зема?

Хаха купи си уште една.Едната за украс другата местија
п.с. од каде ја зема?

Така и планирав, една за украс и една за нервирање :) Од еден кинески шоп во Прилеп, иначе од пп сум секаде по т.н. кинески има...

Така и планирав, една за украс и една за нервирање :) Од еден кинески шоп во Прилеп, иначе од пп сум секаде по т.н. кинески има...
од скопје сум иначе.ок тогаш ке проверам после во мало мислам дека има 2 chinashop

>.<
Поише од коцкава никој ме нема изнервирано >.<

Јас знам да наместам една страна само, потоа се губам... :oops:
Абе ќе ја решам некој ден, ќе и дадам да разбере убаво :))))

а бе кај можи да се најди оригинална коцка?? а инаку ја редам за 3 мин :))

јас од ова научив

Attachments

• rubiks-cube-solution.png
    rubiks-cube-solution.png
    1,3 MB · Прегледи: 48

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom