Квалификации за ЕП Австрија: Македонија - Исланд - впечатоци

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако е нкаква утеха, според моите пресметки и со 3 бода против Норвешка би се пласирале (секако доколку не кикснеме со Белгија), значи не мора да ја победиме во гости можеме и нерешено да бркаме. :pos:

filip lazarov ne treba da igra barem nekoe vreme
a sansi ima se uste samo od nas sepak zavisi
se nadevam deka ke se plasirame na evropsko
sepak neli nadezta posledna umira:salut:

Сеуште има шанси да се пласираме на европско. Не е се загубено...

Сепак на некој не му е местото во репрезентацијата. :toe:

izgubiv nadez. so vaka igra slabo. iako sudiite pak zaebavaat sepak poraz imame od krajniot rezultat....

Атмосфера супер,но ни фалеа во играта Димовски,Темелков и Мојсоски.Сите знаеме дека Исланд е олимписки вицешампион,но Македонија 1 го елиминираше,но по 2 пат неможеше.И за навивачите,на што личеше КОМИТИ на натпревар Македонија-Исланд да пеат ЕДЕН Е ВАРДАР :nesum: Па и мегусебна тепачка.

Ајде поздрав !
Ti mozes da kleknes i da go papas! kaj bese tvojata navivacka grupa? pa upatuvas kritiki na komiti...eve ke ti postiram eden citat od clen na komiti

Definitivno mislam deka kako organizirana navivacka grupa ne treba poveke da prisustvuvame na utakmicite na rakomet (i onaka golem del od clenovite ne odat),posto nevozmozni raboti se slucuvaat.Kordon policija stoi napred na ograda(samo vo nasiot sektor),nie se naogame na vtoro nivo od salata,znaci ni pod razno ne moze da se sluci nekoj da preripa i da vleze u teren,znaci,namerno postaveni policajci koi sto sozdavaat neviden pritisok,butkajki i navreduvajki verbalno,se so cel da se postigne posakuvaniot efekt,a toa e incident,i toa za zal se slucuva na utakmica od megunaroden karakter kade sto igra nasata reprezentacija na extra vazen mec.Covekot,t.e. glavniot dzandar za bezbednost na grad Skopje,Goran Nakeski e covek sto bezrezervno saka sto pouspesno da ja rasturi grupata "Komiti Skopje" pritoa ne birajki sredstva na koj nacin ke go napravi toa..Nie sme imale nekolku sredbi so nego,vo oci mu se gleda deka ne mrazi,ama mislam deka ne mrazi onaka,od dno na dusa...I definitivno mislam deka "Kale" ke ostane nezamenliva sala vo pogled na ostvaruvanje uspesi i sozdavanje atmosfera,zatoa sto kaj nas narodot stvarno ne znae kako da se odnesuva na vakvi manifestacii,poveketo se dojdeni za da se falat u maalo i na rabota deka bile da gledaat rakomet,bez pritoa nikakvi nacionalni cuvstva da se iskazat dodeka se na utakmicata,pa samo onaka lezerno go prosleduvaat tekot na istata...Mozes da zabelezis i luge so kapa Hrvatska,maica Srbija,bluzon Amerika i slicno...Ali jebi ga,kultura !!!

eve ti ja pricinata za "megusebnata tepacka"
a toa deka peele eden e vardar(ako e vistina) ne go opravduvam!

Ti mozes da kleknes i da go papas! kaj bese tvojata navivacka grupa? pa upatuvas kritiki na komiti...eve ke ti postiram eden citat od clen na komiti

Друже, се` одлично со постов, само болдираново не ти чини. За ваков јазик на бан се оди. Контролирај се следен пат.:smir:

Да прашам тие што беа во сала.
Нумерирани беа седиштата?

Да прашам тие што беа во сала.
Нумерирани беа седиштата?

Да беа нуменирани. Сите влегуваа со карти, не видов некој без карта да влезе.
Ама мислам дека повеќето карти беа раздадени а не продадени (вајда зоте беше во право:)) и прв пат не видов пред сала човек што продава карти. Ах да не видов и на последниот квалификациски натпревар на кошаркарската репрезентација.:)

Пред натпреварот вчера слушнав еден човек продаваше карта за 1000 денари :)

Да беа нуменирани. Сите влегуваа со карти, не видов некој без карта да влезе.
Ама мислам дека повеќето карти беа раздадени а не продадени (вајда зоте беше во право:)) и прв пат не видов пред сала човек што продава карти. Ах да не видов и на последниот квалификациски натпревар на кошаркарската репрезентација.:)

Пред натпреварот вчера слушнав еден човек продаваше карта за 1000 денари :)

Не беше само тој паметен.Повеќе беа ама повеќе и безпари даваа по една ако му откаже некој.
1000 да ми кажеше.Ја само .!.
Ама па јас. не сум снаодлив па не влегов во сала.

Причината за неиграњто на Намче Мојсовски не е повредата, од сигурни извори можам да ви потврдам дека неодамна учествуваше на турнир(подготвителен) во Ц.Гора со неговата екипа. Причината лежи во одлуката, Стојанче Стоилов, наместо Златко Мојсовски да замине на СП-Хрватска....По лобито на Кире за брат му, сосема го оправдувам и Мојсовски, но едно е сигурно, а тоа е дека Златко немаше толку да го посрамоти брат му, колку Фичо Кирета! Заедно со Мојсо и Козла, Велко Марковски(нивниот сограѓанин од Струга, како и клубски другар од Вардар) го откажува присуството.
Леле, ме намачи ова да го прочитам, па сеа да ти одговорам. Точни се твоите информации дека Наумче Мојсовски бил на турнир во Црна Гора, но исто така од сигурни извори ти кажувам дека на тој турнир се повреди и од сигурни извори ти кажувам дека никогаш не планирал да се откажи од репрезентација иако имал недоразбирања со селекторот. За брат му и за Маркоски не знам, ама со оглед на тоа што и Мојсовски и Маркоски ја оставаа душата кога играа на СП не верувам дека намерно би направиле нешто со што би ги свеле на минимум шансите Македонија да игра на Европско. А Ѓорѓоноски е одличен пикер, крупен, добро игра во одбрана, добар е и во напад, не знам од каде тие критики, вчера беше еден од подобрите.

Видов погоре некој наброи Играчи како Бранче Ангеловски....Бранче ко за информација игра лев бек, има топ у раката, одбрана игра центар халф и не праи боречкизафати ко Ѓоргоновски.Настапува за тим од Кувајт(за многу пари) и неодамна стана сопственик на ексклузивен Џип вреден 80 000 евра:toe: повеќе од јасно е дека има попаматна работа него да се нервира оти неможе да и помогне на репрезентацијата, и да му аплаудира на грешките на Фичо....
Исто така ме изненади спомнувањето на Маријан Колев(во време кога цветаше ракометот во македонија, времето на дербијата Вардар-Пелистер-Тутунски, Колев ги бранеше боите на Вардар, тогаш Ватростална...Мац Kолев настапува во Италија повеќе години, и оттогаш нема добиено повик за репрезентација.Сепак тоа е и по негова одлука можам да каќам сосема оправдано и за поздрав.Со своите 34 години им остава простор на постарите да се докажат
па нормално дека ќе ги спомнам...одреден период тие играчи го носеа товарот на репрезентацијата ама играа во Македонска лига...заминаа во странство и како да отепале некој ги заборавија....а ја би рекол дека Колев и со 34 години многу подобро би изиграл од Филип Лазаров и компанијата лигуши....за Бранче шо да кажам..кој следел ракомет знае нема тука шо да се објаснуе...тепа во одбрана,цврсто,јако и сето тоа без исклучувања и црвени а во напад 100% би изиграл посигурно од Филип Лазаров....така да додека не се смени нешто ни одам ни гледам репрезентација

Миркуловски играше храбро,често со добри влезови кои резултираа со голови или седмерци за нас,но факт е и дека многу пати направи грешки во чекори,пробивања и сл.

Јас ја рабирам желбата за да се постигне гол, но премногу е да се напаѓа секој празен просот, тоа резултираше со многу технички грешки...тоа не е од незнаење, меѓутоа недостатокот на квалитетни натпревари доаѓа до израз:toe:

За Филип Лазаров што да се каже,можеби овојпат немаше многу шутеви кон голот,но и тие што ги шутна беа апсолутно непотребни и неизнудени.Направи и многу технички грешки.

Абе колкав вол е висок 2матра, има и скок, али му фали храброст тоа е очигледно...абе земи ја ко маш рипни падни на глава дај гол, за Држава играш мајкому...па ако се повредиш утре ќе разммислуваш за опоравок:toe:

Што мислите зашто се повреди Мојсовски, зашто Темелков? затоа што оставаат срце на терен, не се штедат, ете затоа.Заслужуваат почит, секоја чест за нив двајца и за Кире - уште некој таму или слабо:nenene:
А за вчера, на филип тоа не беа шутеви, тоа е подавање со голманот:tapp:но пак ќе напомнам не дека неможе подобро, туку нема храброст

евентуално да има помирување со Стојановиќ,се во интерес на репрезентацијата

кавгата помеѓу темелковски и стојанович скоро и да ја немало, таа е вештачки создадена и можам да кажам набуцкани се двете страни од управата, се со цел да игра фичо повеќе...но не ја оправда довербата тоа сум сигурен...А и знаеме како медиумите можат да ја набилдаат ситуацијата, кога и тие самите се клубски или на одредена страна застанати, па натака влечат:toe:
Стојанович јавно изјави дека едноставно тој е професионалец, дека репрезентативниот дрес му значи многу и дека ако се е вред со него ќе одговори на секој нареден повик за репрезентација, тоа што било во минатото едноставно езад него, гледаме напред...Така е Раде...со глупак секогаш губиш:helou:
Инаку ко за информација Раде Стојанович му е старосват на Кире Лазаров, во добри односи се професионално ги сваќаат обврските и меѓу нив нема никаков конфликт

Кузманоски од шведски Трелеборг
Е видиш тоа не сум го знаел, фала ме поправи за грешката погоре:wink:

Можеби човекот е под притисок на одредени структури и лица во ракометот,но треба храбро да застане пред нив и да ги одбере најдобрите и најквалитетните кои ги има МАКракометот во моментов.Ако не успее во тоа,слободно нека си бара позиција на сосема друго место.

И вака и така нема уште многу да издржи на селекторското место, а немањето храброст пред управата и право на свој став...тоа го поседува, но недостатокот на авторритет си го чини своето, затоа никој не ги зема во оглед неговите ставови и мислења

Секоја чест за постот и за погледот кон работите...целосен реален осврт кон ситуацијата

Мислев дека ќе победиме дома со Исланд барем со 3-4 разлика,но ништо.Сега до крајот на квалификациите ќе биде тешко,да не речам невозможно да отидеме на ЕП.Не сум многу оптимист:toe:

А да не знаете за што беше тепачката таму кај Комитите и кој против кој се тепаа?
Заради еден кретен од обезбедувањето:)

Постојано ги контролираше комитите и едно дете несакаше да се симне од стол и мислам нешто му пререче, затоа он се симна меѓу комитите и почнаа да се карат , па за малце ке летаа пендраци:):):)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom