On.net - откажување на договор

• Креатор на темата Креатор на темата spamer
  • Време на започнување Време на започнување
Конечно го откажав договорот со он нет...Успеав..

eve i jas da se pofalam fala bogu gi otkaciv od grb
im plativ tamu sto sakaa da im platam i gotovo

некој да знае како оди процесот за отказуванје на алло нет од оне ?

Јас го имам уште истиот проблем со он нет. Нема откажување со нив договор.

За договорот мислам дека на сите ви е јасно дека провајдерите работат така со договорите, се продолжува ако не си го откажеш по автоматизам. АМА во он нет и да го откажеш пак си продолжува. Они си имаат некоја посебна политика што им е тешко разбирлива.
Јас месец пред да ми истече отидов да го раскинам, потпишав се`, па еве ден денес ми стигаат сметки. И од она ЕОС ми стига за извршители и се` останато.

Он нет нема друг начин на задржување на клиентите освен овој.

денес бев до салоните на оне и потпишав нешто демек за откажување на договорот па за некоја недела ке ми стигнело писмо дома, па нешо пенали требело да се плакет али појма немет и тие што требит како требит, од вработените сите разлицно кажвет еден ми викат, 3000 се плакало за раскинвенје, другиот 6000 третиот 19000 нездрава работа...

Јас сакав да откажам аллонет исто така од он.нет ми рекоа дека треба да платам пенали 3000 ден, имам уште помалку од година дена договор (ама ова беше чиста проценка од око на тој што работи во салонот, ниту се јави негде да праша, ниту провери негде). Ќе одма пак деновиве за подетално да се распрашам, па ќе пишам овде.

Јас одамна сакам да го откажам ама не им плаќам плус па што сака нека бидем они треба да ми платат зашто јас сум оштетен многу повеќе од нив со договорот фо сега.Па ме интересираше ако го направам според договорот тоа и месец дена откако истекува договорот (денот кога сум го склучил) писмено ги известам и побарам прекинување на договорот прописно нема да плаќам додатни работи за кои не пишува во договорот?

А бе луѓе па што очекувате вие кога потпишувате договор дека некој тукутака ке ве пушти лесно да поминете.Па затоа се чита секоја буква пред да се потпише нешто а не само ради реда да се потпишува и само да се мисли кој ден ке ми пуштат интернет.И јас користев 3 години услуги од Он Нет и месец дена пред да ми заврши договорот отидов поднесов барање за прекинување на договорот.Друго е прекинување друго е раскинување да бидеме јасни.Потпишав барање отидов после месец дена денот кога ми истекуваше договорот ја вратив опремата си платив до таа дата сите долгови кој ги имав со нив ми дадоа документ со потпис и печат дека до тој и тој ден корисникот веќе нема никакви финансиски долгови кон операторот.Така да нека пробаат и нешто да пратат некоја сметка па макар и по грешка нека е ке им отидам со нивни документи и ке ги закопам.Така да ако не сте задоволни од услугите а договорот уште ви трае а сакате да го раскинете ке плаќате пенали нормално.И читајте го секој член секоја реченица од договорите и разберете го нивното значење зошто сепак една или две години не се малце а чим потпишеш веќе е готово.Така да памет у глава.Не зборам само за Он Нет.Сите се мајмуни за овакви работи

Јас го имам уште истиот проблем со он нет. Нема откажување со нив договор.

За договорот мислам дека на сите ви е јасно дека провајдерите работат така со договорите, се продолжува ако не си го откажеш по автоматизам. АМА во он нет и да го откажеш пак си продолжува. Они си имаат некоја посебна политика што им е тешко разбирлива.
Јас месец пред да ми истече отидов да го раскинам, потпишав се`, па еве ден денес ми стигаат сметки. И од она ЕОС ми стига за извршители и се` останато.

Он нет нема друг начин на задржување на клиентите освен овој.

Како мислиш дека не може да се прекине договорот од Он нет,на мои пријатели им го прекинаа и не се пожалија дека им стигнувало сметки од Он Нет.
Ако продолжат да ти пристигаат јави се и кажи кој е проблемот и дека не планираш да ги исплакаш сметките бидејки си го откажал договорот.
Едно прашање,последен пат кога ти стигна да платиш сметка и дали си забележал некогаш да ти трошел некој од гб.(Kрадење)
Кај нас во последно време многу почнаа да крадат,да ти е страв да погледнеш во известување колку гб си потрошил.
На мое пријателче му беше стигнало сметка за потрошени 18 гб и самиот се чуде од кај толку потрошени и самиот си кажува на што ги трошел.
Незнам дали си запознаен со тоа дека треба да се откаже договорот на 15 дена пред истекот.
Едвај чекам да дојде 5 за да го откажиме и да земеме кабелски интернет со неограниченост и плакање 500 денари...
Милина.
Вака со Он Нет не се трпи повеке.

и од T-Home го продолжуваат договорот автоматски после 1 година и повторно ти прават нов договор во смисла да не се „мачиш“ да одиш и да потпишуваш нов, туку тие самите така (тоа повеќе од желба отколку со добра намера) ти ги земаат парите! видиш како одело кај нас. само не ми е јасно до кога македонија ќе плаќа астрономски цени за интернет. секаде во светот интернетот денес е џабе, а само кај нас толку се плаќа. не дај боже па да ти притреба симетричен DSL да опслужуваш некој сајт. поефтино ти е да земеш некоја гарсоњера во странство и таму да си склучиш таков договор отколку тука да добиеш симетричен DSL!!!

а за он.нет ништо чудно. кога трендо знаеше да зема пари на сметка на глоријан и да му направи концерт на кого публиката му се смееше или плачеше само заради тоа што тој си имал некакви здрасвтени (психички) проблеми, за останатото треба се да ви е јасно. и г'зот ќе го дадат само парите да ви земат!!!

и од T-Home го продолжуваат договорот автоматски после 1 година и повторно ти прават нов договор во смисла да не се „мачиш“ да одиш и да потпишуваш нов, туку тие самите така (тоа повеќе од желба отколку со добра намера) ти ги земаат парите! видиш како одело кај нас. само не ми е јасно до кога македонија ќе плаќа астрономски цени за интернет. секаде во светот интернетот денес е џабе, а само кај нас толку се плаќа. не дај боже па да ти притреба симетричен DSL да опслужуваш некој сајт. поефтино ти е да земеш некоја гарсоњера во странство и таму да си склучиш таков договор отколку тука да добиеш симетричен DSL!!!

а за он.нет ништо чудно. кога трендо знаеше да зема пари на сметка на глоријан и да му направи концерт на кого публиката му се смееше или плачеше само заради тоа што тој си имал некакви здрасвтени (психички) проблеми, за останатото треба се да ви е јасно. и г'зот ќе го дадат само парите да ви земат!!!

болдот стварно ти вреди! :) мое мисење за он нет - кога си беа засебна фирма т.е. самостојни мислам дека даваа квалитетни цени и услуги и немав никаков проблем со нив. откако се споија со космофон и станаа One мислам дека во секое поле ја заебаа работата! и интернет и телефонија и мобилна мрежа... секој ден слушам поплаки од уан и секој ден гледам како им бегаат луѓето. ја го откажав договорот пред 1 месец и мило ми е што се тргнав од кај нив! П.С платив пенал зашо сум сакаснил со откажувањето на договорот а кога го раскинував договорот им напоменав дека бројот за фиксната телефонија ке го преселам кај кабелски оператор и гомнарите не ја даваат линијата што несмеат да го прават тоа!!! бидејки линијата е купена од дамна и тоа од македонски телеком а они ја земаат само на услуга - вистински гомнари стануваат уан!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom